Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ο ΕΣΥΔ ΔΙΑΠΑΣΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΌΝΤΩΝ, ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΚΛΠ)ΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ISO 22000, ISO 9001, SEIRA 14000, ΚΛΠ)ΘΕΩΡΩ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΝΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ
 
 
Αργυρώ Τηνιακού, Επ. Καθηγήτρια Παν/μίου Πατρών
Σχετικά με την κατάργηση του ΦΔ Αίνου, δηλ. του μόνου ΦΔ Εθνικού Δρυμού και μάλιστα νησιωτικού που καταργείται, εκφράζω την κατάπληξη, οργή και απογοήτευση μου.Με ποια κριτήρια ελήφθη αυτή η απόφαση και ποιος θα επωφεληθεί από την κατάργηση του ΦΔ; Πάντως όχι η Κεφαλονιά και ο μοναδικός Εθνικός Δρυμός της.Η κατάργηση του ΦΔ Εθνικού Δρυμού Αίνου, σημαίνει στην πράξη, κατάργηση του προστατευτικού πλαισίου του Εθνικού Δρυμού του Αίνου. Η μεταφορά των αρμοδιοτήτων του ΦΔ σε υπηρεσίες του Δημοσίου είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν σε μείωση του επιπέδου προστασίας λόγω αυξημένου φόρτου εργασίας και μειωμένου προσωπικού.Αυτό που θα περιμέναμε από ένα ΥΠΕΚΑ σχετικά με τις ΠΠ, είναι η αύξηση των ΦΔ και όχι συνένωση και κατάργηση των 29 ΦΔ που αντιστοιχούν σε λιγότερο από το 30 % των ΠΠ του δικτύου NATURA 2000.Η κα Βώκου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής «Φύση 2000» (ΕΦ), δηλ. ενός κεντρικού γνωμοδοτικού οργάνου του κράτους, μας παραθέτει με σαφήνεια τους λόγους της αντίθεσης της ΕΦ στην αλλαγή του καθεστώτος των ΦΔ, τουλάχιστον μέχρι το 2015.Επίσης, έχουν ήδη αναφερθεί διεξοδικά στο opengov στα προβλήματα που θα ανακύψουν από το άρθρο 10, και εκπρόσωποι άλλων φορέων (Εργαζομένων στους ΦΔ, Περιβαλλοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, κ.ά), αλλά και μεμονωμένοι πολίτες, οι οποίοι εκφράζουν την ανησυχία και τους προβληματισμούς τους, τους οποίους συμμερίζομαι πλήρως..Φαίνεται όμως πως το ΥΠΕΚΑ της χώρας μας θεωρεί ότι οι ΦΔ με τα ΔΣ και τους προέδρους τους που εργάζονται αμισθί και τη χρηματοδότηση τους σχεδόν αποκλειστικά από ευρωπαϊκά προγράμματα, αποτελούν μέρος του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας! Θα μπορούσε να μας το τεκμηριώσει; Ακόμη περισσότερο θα μπορούσε να μας τεκμηριώσει την κατάργηση (!) των 5 ΦΔ;Θεωρώ ότι το Άρθρο 10 πρέπει να αποσυρθεί από το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο, καθώς δεν υπάρχουν τεκμήρια και αξιολόγηση για την εφαρμογή του.
 
 
ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Γεια σας!Οταν λετε καταργουνται τα Μ.Κ.Φ.,με πιο τροπο ομως…………στα χαρτια ειναι η καταργηση η δομικα καταργουνται? Π.χ. τα πρωην Κ.Α.Φ.Κ.Α. ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝΕ….ΟΜΩΣ ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΠΑΛΙ ΛΕΙΤΟΡΓΟΥΝΕ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ 40 με 50 ατομα υπαλληλων και 10 με 20 ατομα που νοσηλευονται!
 
 
Μιχάλης
καλημέρα Με αφορμή την κατάργηση οργανισμών και την μετάταξη (υποχρεωτική) υπαλλήλων θα ήθελα να πω ότι θα πρέπει να γίνει άμεσα αναδιοργάνωση των Δημόσιων Υπηρεσιών για να γίνουν λειτουργικές και αποδοτικές οι Υπηρεσίες. Με δεδομένη την μείωση του προσωπικού έχουν παρουσιαστεί φαινόμενα μη λειτουργικότητας τα οποία μπορούν να αντιμετωπιστούν με συγχωνεύσεις και μετακινήσεις προσωπικού. Οι μετακινήσεις προσωπικού κατά την γνώμη σου θα πρέπει να γίνονται σε 2 στάδια, αρχικά να δίνεται η δυνατότητα εθελοντικά να μετακινείται σε υπηρεσία και περιοχή της αρεσκείας του ο κάθε υπάλληλος και εφόσον δεν υπάρχει κάλυψη κενών να έχουμε υποχρεωτικές μετακινήσεις. Ακόμα ένας σημαντικός λόγος ύστερα από τις μειώσεις μισθών του προσωπικού που θα πρέπει να λαμβάνεται υπ όψιν στην μετακίνηση είναι η οικονομική κατάσταση των υπαλλήλων και πόσο μακριά είναι από την περιοχή συμφερόντων τους, τα ενοίκια είναι αφόρητα με τους σημερινούς μισθούς.