Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
ΤΡΥΦΩΝ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ
ΕΡΓΑΣΤΗΚΑ ΓΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΝΠΔΔ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΝΠΔΔ. ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΠΔΔ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΩΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΟΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΣΕ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ.
 
 
Νίκος Σαρρής (εκ μέρους της Π.Ο.Ε.Ε.Κ-Ι)
Η Πανελλήνιος Ομοσπονδία Εργαζομένων Ερευνητικών Κέντρων και Ιδρυμάτων ( Π.Ο.Ε.Ε.Κ-Ι) μετά την εξαγγελία από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης των συγχωνεύσεων των ερευνητικών κέντρων κατήγγειλε με το από 26/7/2012 δελτίο τύπου και διατύπωσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την αντίρρησή της με την εξαγγελθείσα συγχώνευση ΕΚΚΕ-ΕΙΕ για μια σειρά από λόγους με κυριότερο ότι αποκόπτεται η έρευνα από το προβλεπόμενο θεσμικό πλαίσιο, αφού τα εν λόγω ερευνητικά κέντρα αποτελούν τμήμα του ευρύτερου ερευνητικού ιστού της χώρας.Με τη σημερινή της ανακοίνωση έρχεται να τοποθετηθεί επί του σχεδίου νόμου «Κατάργηση και συγχώνευση νομικών προσώπων του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα» και ειδικότερα να επισημάνει ότι οι προτεινόμενες συγχωνεύσεις των Ερευνητικών Κέντρων :1. Είναι αντισυνταγματικές γιατί στην περίπτωση του ΕΚΚΕ καταργείται η συνταγματικά κατοχυρωμένη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Μπορεί να προκρίνουν παρόμοιες διαδικασίες και σε άλλα ΝΠΔΔ και στο δημόσιο γενικότερα. Καταργείται έτσι το αρ. 103 παρ. 4 του Συντάγματος.2. Γίνονται κατά παρέκκλιση του ειδικού θεσμικού πλαισίου που διέπει την έρευνα (Ν.1514/85)3. Τα οικονομικά/αναπτυξιακά οφέλη είναι κατ’ ουσίαν ανύπαρκτα.4. Αντιβαίνουν τις επαναλαμβανόμενες κυβερνητικές ανακοινώσεις περί ανάπτυξης της χώρας, μέσω ενίσχυσης της Έρευνας και της Καινοτομίας5. Σηματοδοτούν τη βίαιη απόσυρση του Κράτους από την υποχρέωσή του να υπερασπίζεται αλλά κυρίως να εγγυάται δημόσια αγαθά, τα οποία είναι θεμελιώδη για τους πολίτες και γι’ αυτό προστατεύονται από το Σύνταγμα (π.χ., παιδεία, έρευνα, υγεία, πρόνοια).Καταργείται έτσι το άρθρο 16 παρ.1 του Συντάγματος.Για τους λόγους αυτούς ζητάει την απόσυρση του άρθρου 9 που αφορά στη συγχώνευση ΕΚΚΕ-ΕΙΕ.Για τους ίδιους στην συντριπτική πλειονότητα λόγους πρέπει να αποσυρθεί και το άρθρο 7 που αφορά στην ένταξη του ΚΕΤΕΑΘ στο ΕΚΕΤΑ. Για το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Ε.Κ.-Ι Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας Νίκος Σαρρής Κώστας Τουρναβίτης
 
 
Mery
Απόλυτα μετρήσιμα στοιχεία για όλα τα ΝΠΔΔΣε πρώτο στάδιο δημιουργείαι 2 στήλες η 1η στήλη βάζετε το πραγματικό παραγωγής σε € στη 2η στήλη βάζετε το κόστος μισθοδοσίας λειτουργικά έξοδα κλπ,σε € Εάν το ΝΠΔΔ επί σειρά ετών έχει ζημιές ή παράγει μηδενικό έργο νομίζω ότι ξέρετε τι πρέπει να γίνει, εφόσον οι ζημιές αυές μετακυλίοντε σε όλους τους φορολογούμενους πολίτες, οι οποίοι στερούνται υγεία παιδεία και πρόνοια. Εάν τα πράγματα είναι καλά τότε θωρακίστε και βελτιώστε αυτά τα ΝΠΔΔ. Θωρακίστε το κοινό (και όχι μιας συγκεκριμένης ομάδας) ΚΑΛΟ.
 
 
Mery
Απόλυτα μετρήσιμα στοιχεία για όλα τα ΝΠΔΔΣε πρώτο στάδιο δημιουργείαι η 1η στήλη όπου βάζετε το πραγματικό ύψος παραγωγής σε € στη 2η στήλη βάζετε το κόστος μισθοδοσίας λειτουργικά έξοδα κλπ,σε € Εάν το ΝΠΔΔ επί σειρά ετών έχει ζημιές ή παράγει μηδενικό έργο νομίζω ότι ξέρετε τι πρέπει να γίνει, εφόσον οι ζημιές αυτές μετακυλίονται σε όλους τους φορολογούμενους πολίτες, οι οποίοι στερούντε υγεία παιδεία και πρόνοια. Εάν τα πράγματα είναι καλά τότε θωρακίστε και βελτιώστε αυτά τα ΝΠΔΔ. Θωρακίστε το κοινό (και όχι μιας συγκεκριμένης ομάδας) ΚΑΛΟ.
 
 
Μιχάλης Πέτρου εκ μέρους της Συνόδου Πρυτάνεων και Προέδρων Δ.Ε. των Ελληνικών Πανεπιστημίων
ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ & ΠΡΟΕΔΡΩΝ Δ.Ε.ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΛΑΥΡΙΟ 5/9/2012 ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ Η Σύνοδος Πρυτάνεων και Προέδρων Δ.Ε. των Ελληνικών Πανεπιστημίων στην έκτακτη συνεδρίαση της στο Λαύριο (5-9-2012) αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος συμπαράστασης προς το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ): Στις πρόσφατες εξαγγελίες (24.7.2012) για το πρώτο υπό τη νέα κυβέρνηση κύμα συγχωνεύσεων φορέων στη Δημόσια Διοίκηση περιλαμβάνεται, κατά προτεραιότητα, η συγχώνευση του ΕΚΚΕ με το ΕΙΕ. Είναι γνωστή η αντίδραση της επιστημονικής κοινότητας σε αυτή την προσπάθεια, που κορυφώθηκε το 2009 με τη συλλογή, τότε, δώδεκα χιλιάδων υπογραφών έγκριτων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, για να μην κλείσει το ΕΚΚΕ και για να μην απαλλοτριωθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της κοινωνικής έρευνας στη χώρα μας. Σήμερα η κυβέρνηση επαναλαμβάνει την ίδια ενέργεια, ενώ εκκρεμεί η δεύτερη φάση της αναδιάρθρωση του ερευνητικού ιστού της χώρας, προϋποθέσεις για την υλοποίηση της οποίας είναι:1. η θέσπιση νέου νόμου για την έρευνα και2. η χάραξη συγκεκριμένης ερευνητικής στρατηγικής μέσω της κατάρτισης Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου για την Έρευνα και την Καινοτομία Η όποια αλλαγή του νομικού καθεστώτος των ερευνητικών φορέων θα πρέπει να γίνεται εντός του ανωτέρω σχεδιασμού, που με τη σειρά του προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη του Εθνικού Συμβουλίου για την Έρευνα και την Τεχνολογία αλλά και τις αναλυτικά διατυπωμένες προς τον σκοπό αυτό, στο πλαίσιο του διαλόγου που βρισκόταν σε εξέλιξη, απόψεις του ΕΚΚΕ και των άλλων ερευνητικών φορέων. Αντ’ αυτού, αντί λοιπόν να εκπονηθεί ένα συνολικό σχέδιο για την έρευνα στη χώρα μας, διασφαλίζοντας την ουσιαστική σύνδεση παιδείας και έρευνας, προωθούνται σήμερα ενέργειες σπασμωδικές, αποσπασματικές, που γεννούν την υποψία ότι υπηρετούν καθαρά επικοινωνιακούς στόχους τη στιγμή μάλιστα που είναι απολύτως βέβαιο ότι αποφέρουν μηδενικό δημοσιονομικό όφελος. Ενώ, δηλαδή, εκκρεμεί η εκ βάθρων ανακαίνιση του οικοδομήματος στο χώρο της έρευνας, η Πολιτεία γκρεμίζει και ξαναχτίζει εδώ κι εκεί «αυθαίρετους» ερευνητικούς φορείς, τους οποίους ενδεχομένως εν καιρώ θα χρειαστεί να «αναδομήσει»- και ούτω καθεξής. Μόνο που, στο μεταξύ, λόγω αυτής της ανορθολογικής αντιμετώπισης θα έχει επέλθει ανεπανόρθωτη βλάβη στις κοινωνικές επιστήμες, στην κοινωνική έρευνα και, εντέλει, στη χώρα. Η Σύνοδος εκφράζει την άμεση και ρητή συμπαράστασή της στον αγώνα των ερευνητών του ΕΚΚΕ για να μην προχωρήσει καμία συγχώνευση και καμιά θεσμική αλλαγή που αφορά το ΕΚΚΕ, αν δεν προηγηθεί συνολικός σχεδιασμός για τον ερευνητικό ιστό και την ερευνητική στρατηγική της χώρας.