Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
Αλέκος Παπαδόπουλος
Η πρώτη πρόταση της παραγράφου 6 αφορά στην ουσία αθέμιτο ανταγωνισμό και δεν έχει θέση στο παρόν νομοσχέδιο.Γιατί να μην μπορεί κάποιος να προσφέρει ως δώρο το προϊόν Β που πωλείται 10 ευρώ μαζί με το προϊόν Α που πωλείται 5 ευρώ, στην τιμή των 5 ευρώ και τα δύο μαζί; Πώς βλάπτεται ο καταναλωτής από αυτό; Αν κάποιος βλάπτεται (αν), είναι οι ανταγωνιστές – εξ ου και το ότι το θέμα αφορά αθέμιτο ανταγωνισμό και πρέπει να εξαλειφθεί.
 
 
ΔΚ
Το «φορολογικό ένσημο» είναι κακή ιδέα εαν απευθυνεται σε επιτηδευματίες. Αν συζητάται απλώς η νομιμοποίηση βοηθητικών εργασιών, θα προτιμούσα να επεκταθεί το υπάρχον «εργόσημο» το οποίο θα βασίζεται στην κατάθεση μιας συμφωνίας μέσω διαδικτύου προς το ΙΚΑ και την Επιθ. Εργασίας, όπου θα φαίνονται τα πάντα (ώρες, μέρες, διάρκεια) και θα εκδίδονται τα σχετικά εργόσημα από οποιονδήποτε προς οποιονδήποτε. Ετσι, ο φοιτητής που εργάζεται ως διανομέας, δε θα χρειάζεται τίποτα περισσότερο από ένα τίμιο εργοδότη που θα καταθέσει την συμφωνία και θα δηλώσει τη δαπάνη για την περιστασιακή απασχόληση στα έξοδά του.Η χρήση του συστήματος που περιγράφει η κυρία Πλημμυρίδου, θα είχε σαν αποτέλεσμα την κατάφωρη αδικία απέναντι σ’ εμένα που πρέπει να πληρώνω 750 ευρώ ανα δίμηνο στον ΟΑΕΕ και να φορολογούμαι μέχρις ρανίδος. Με δυο λέξεις «αθέμιτος ανταγωνισμός». Θα ήταν προτιμότερο να μειώσει τις εισφορές του ο ΟΑΕΕ για νεοεισερχόμενους για έξη μήνες έως χρόνο, ως κίνητρο για να «δοκιμάσει» κανείς να στήσει μια επιχείρηση.
 
 
Μάρκος Ρίζκ
Εαν γνωρίζετε το ΝΑΠ το ΤΕΜ,ΦΑΣΟΥΛΙ,ΗΛΙΟΣ κλπ φοβάμαι οτι μάλλον πρόωρη ειναι αυτή η συζήτηση που αφορά τον τρόπο συναλλαγής τις επκτώσεις κλπ.Και ειδικά εαν δεν υπάρχουν μέτρα ανάπτυξης δεν βρίσκω πεδίο εφαρμογής σε όλη αυτή την ύλη την οποία ανοίξατε.Νομίζω οτι το timing για τετοιου ειδους συζητήσεις δεν ειναι σωστό.Ολα αυτά καλώς αναφέρονται και θα πρέπει να τα κρατήσετε οταν η Ελληνική οικονομία εχει τις προυποθέσεις για θετική τροχιά στον τομέα της ανάπτυξης.Σε κάθε αλλη περίπτωση προβλημα θα είναι το αποτέλεσμα που θα προκύψει μετά απο τόση δουλειά και δικιά σας αλλά και των πολιτών που θα συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια.Φυλαξτε την θα την χρειστείτε μάλλον πολυ αργοτερα……. Με εκτίμηση για τις όποιες προσπάθειες…….
 
 
Μαρία Μπόντη
Ενδιαφέρουσα η συζήτηση. Και διαφωτιστική. Μερικές απορίες όμως έχω. Και τις θέτω ως καταναλωτής (δεν είμαι ούτε ειδικός ούτε έμπορος): 1. γιατί δεν μιλάει κανείς για τη σχέση της αγοράς καυσόξυλου με την αγορά ξυλολέβητα; Δε συνδέονται; Τον τελευταίο χρόνο γίνεται χαμός! Τρέχει ο κόσμος ανενημέρωτος και αγοράζει λέβητες ξύλου που η τεχνολογία τους, επιβάλλει να χρησιμοποιείς ξύλο με πάρα πολύ χαμηλή υγρασία. Αλλιώς χαλάνε! Τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα; Πάει να γίνει προσαρμογή του καυσόξυλου στις ανάγκες του εισαγόμενου λέβητα για να μη χάσουν οι ξένες κατασκευαστικές και οι Έλληνες εισαγωγείς την ελληνική αγορά; 2. γιατί εγώ που έχω τζάκι θα πρέπει να υποχρεωθώ να ακριβοπληρώσω ξύλο που το έχουν στεγνώσει στα ξηραντήρια ενώ το χρειάζομαι όπως σήμερα με κάποια υγρασία για να μην γίνεται παρανάλωμα όταν το ρίχνω στη φωτιά; Και με ποιον τρόπο θα επαναφέρω εγώ την υγρασία του για να το χρησιμοποιήσω όπως το θέλω; Και για ποιον λόγο να υποστώ το κόστος και τη διαδικασία; Για να αναγκαστώ να βάλω λέβητα-τζάκι που καίει στεγνό ξύλο;; 3. τι πειράζει που είναι πολλές οι μικρές επιχειρήσεις στην ΕΛλάδα; Και σε τι θα ωφεληθώ εγώ ο καταναλωτής αν γίνουν λίγες; Το θέμα είναι ο αριθμός των επιχειρήσεων ή η λειτουργία του κράτους; Ειλικρινά, αναρωτιέμαι αν όλα αυτά γίνονται για τη δική μου προστασία ως καταναλωτή αφού και την τσέπη μου θα επιβαρύνουν στο τέλος και θα με δυσκολέψουν. Όσο για τις επιχειρήσεις που δεν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους, σίγουρα μπορούν να ελεγχθούν από το κράτος χωρίς να χρειαστεί να «πληρώσω εγώ τη νύφη».