Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
ΚΑΡΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Στην Κέρκυρα καταβάλλονται μισθώματα ύψους 4 εκ. ευρώ περίπου ετησίως για τη στέγαση δημοσίων υπηρεσιών κλπ υπηρεσιών δημοσίου χαρακτήρα. Την ίδια ώρα δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος από το κράτος στο κτήριο του παλαιού νοσοκομείου ώστε να μεταστεγαστούν σε αυτό υπηρεσίες του. Ο έλεγχος απαιτείται για λυθεί το «ζήτημα»… στατικότητας. Μέχρι πρότινος το κτήριο εξυπηρετούσε 300 ασθενείς, με 400 άτομα προσωπικό συν τους επισκέπτες, συγγενείς κλπ. Τώρα ξαφνικά το κτήριο θεωρείται ακατάλληλο. Μήπως πρέπει να γίνει έλεγχος, να γίνουν παρεμβάσεις και να σωθεί κάτι από τα 4 εκ. ετησίως που πληρώνει ο λαός σε ενοίκια;Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ΣΔΟΕ, Αστυνομία, ΕΟΤ, Διαχειριστική Αρχή, Β! ΔΟΥ είναι μερικές μόνο υπηρεσίες που στεγάζονται σε ενοικιασμένους χώρους.Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου και επιτόπια λύση του προκλητικού αυτού προβλήματος θα ισοδυναμούσε με σημαντική περιστολή δαπανών. Δημ. Καρύδης
 
 
Γεώργιος
Σχετικά με τους εκπαιδευτικούς νομίζω ότι θα πρέπει να γίνει σωστότερη διαχείριση του χρόνου απασχόλησής τους. 1. Μείωση των χριστουγεννιάτικων και πασχαλινών διακοπών σε 1 εβδομάδα. 2. Μείωση των καλοκαιρινών διακοπών σε 1 μήνα απο 1 Αυγούστου ώς 1 Σεπτέμβρη που θα σταματούν και θα ξεκινούν και τα σχολεία αντίστοιχα. 3. Προνήπεια & Νήπεια να τελειώνουν στις 14:30(κολατσιό απο το σπίτι) 4. Κατάργηση αργιών πέρα των εθνικών επετείων. 5. Συνελεύσεις & συμβούλια μετά το πέρας των μαθημάτων(ωράριο 0730-1530). 6. Κατώτερος μισθός αν γίνουν αυτά 1200 ευρώ καθαρά με 10% προσαύξηση/5 ετία για να ζουν αξιοπρεπώς και να παρέχουν ποιοτική γνώση στα παιδιά. 7. Ενισχυτική διδασκαλία απο 1430-1700(με συμπληρωματικό ωράριο απο τους εκπαιδευτικούς) όπως στο εξωτερικό προκειμένου να υπάρχει μετά ελεύθερος χρόνος για τα παιδιά να κάνουν άλλες δραστηριότητες. Ο λόγος για τις αναπροσαρμογές αυτές είναι ότι πλέον δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα για ιδιωτικά σχολεία , πληρωμή νταντάδων και κυρίως φροντιστηρίων.
 
 
Ιεροθεος Ζαχαριας
Πιστεύω ότι θα πρέπει να υπάρχει εξαίρεση από το νομο για τις πρόσφατες συμβάσεις που έχουν υπογραφει λογω ανανεωσησ συμβολαιου. Πως είναι δυνατόν να μεταφέρεται μια υπηρεσία σε νέο οίκημα, να μειώνει το ενοίκιο κερδίζοντας ένα πολύ ανταγωνιστικό μίσθωμα μέσω διαγωνισμού και στη συνέχεια να ζητάμε από τον ιδιοκτήτη να ξανά μειώσει το ενοίκιο κατα ένα μεγάλο ποσοστό, ειδικά όταν αυτό το μιθιο που προσφέρει έιναι ήδη πολύ ανταγωνιστικό λόγω του πρόσφατου διαγωνισμού. Θεωρώ λοιπόν ότι οι πρόσφατες συμβάσεις μέσω διαγωνισμών θα πρέπει να εξαιρεθούν από το νομο, γιατί είναι ήδη πολύ ανταγωνιστικές και δεν μπορούν να υποστούν νέες μειώσεις.
 
 
Στέλιος
Πάλι μια από τα ίδια. Γιατί χρειάζεται δημιουργία επιτροπής με ξεχωριστό νόμο; Μήπως για να διοριστούν κάποιοι ημέτεροι και να φάνε και αυτοί; Δεν μπορεί ο Υπουργός μς εσωτερικό έγγραφο να ορίσει επιτροπή μόνο από τους ήδη υπάρχοντες υπαλλήλους για αυτή τη δουλειά; Δεν έχουν τόσοι υπάλληλοι, τόσα χρόνια στο υπουργείο την εμπειρία και τεχνική κατάρτιση για αυτούς τους ελέγχους;Άρθρο 1 παρα 4: Γιατί ξεχωριστή μνεία στα οδοιπορικά και μάλιστα κατ’εξαίρεση; Ότι ισχύει για όλους τουσ δημόσιους υπαλλήλους.Άρθρο 2: Κατάργηση. Όλες οι δημόσιες υπηρεσίες να μεταφερθούν σε κτήρια του δημοσίου.