Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
ΑΜΑΡΥΛΛΙΣ
Ο Ο.Κ.Α.Α. όχι μόνο ΔΕΝ είναι ελλειμματικός, αλλά ανταποκρινόμενος στις νέες εταιρικές και οικονομικές απαιτήσεις βελτιώνει συνεχώς τις παρεχόμενες υπηρεσίες του, εκσυγχρονίζει τις εγκαταστάσεις του, εξορθολογίζει τις λειτουργικές και άλλες δαπάνες του, δεν βαρύνεται με δανειακές υποχρεώσεις, παρουσιάζει κερδοφορία παρά τις τεράστιες αποσβέσεις του , ενώ κατέβαλε στο μέτοχο μέρισμα προηγούμενων χρήσεων ύψους € 544.000,00 και επιστροφή κεφαλαίου στο Ελληνικό Δημόσιο € 4.000.000 περίπου.Όσοι αντιδρούν στη συγχώνευση του Ο.Κ.Α.Α. Α.Ε. με την Κ.Α.Θ. ας λάβουν υπ’ όψη τους ότι η συγχώνευση Ο.Κ.Α.Α. – ΕΤ.ΑΝ.ΑΛ. έβαλε τέλος σε ένα καθεστώς αδιαφάνειας και κακοδιαχείρισης που επικρατούσε στις ιχθυόσκαλες, πολλές από τις οποίες, ενώ ήταν ζημιογόνες, παρείχαν υψηλότατες αμοιβές στους υπαλλήλους τους.Όλοι μιλάμε για ένα μικρότερο, ευέλικτο και αποτελεσματικό κράτος, αλλά μόλις έρθει η ώρα να ξεβολευτούμε, αντιδράμε υπερασπιζόμενοι τα στενά προσωπικά, οικονομικά, τοπικιστικά κ.λ.π. συμφέροντά μας.
 
 
Κώστας
Υπάρχει κάποιος έκει στο Υπουργείο που διαβάζει τι γράφει το ΕΚΕΤΑ? Οπως φαίνεται απο την ανακοίνωση του ΔΣ του ΕΚΕΤΑ δεν υπάρχει η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ διάθεση συνεργασίας με το ΚΕΤΕΑΘ… Το μόνο που ουσιαστικά λένε είναι φέρτε τα προγράμματα σας, τα λεφτά του τακτικού σας και κάντε μας την χάρη να παραιτηθείτε κιόλας για να μην επιβαρυνθούμε και με τα έξοδα σας!!! Το σημείο (γ) της ανακοίνωσης που αναφέρει ότι,»Αποβλέπει στην ουσιαστική ενσωμάτωση του ΚΕΤΕΑΘ στο ΕΚΕΤΑ με την ένταξη των ερευνητικών του ομάδων στις υφιστάμενες ερευνητικές ομάδες των Ινστιτούτων του ΕΚΕΤΑ, συναφών αντικειμένων, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συνέργεια μεταξύ των Ινστιτούτων» δεν αφήνει κανένα περιθώριο διαφορετικής ερμηνείας απο το… φέρτε τα όλα Θεσσαλονίκη όπως είναι, δεν έχουμε κανένα σκοπό να σας αφήσουμε να κρατήσετε τοπικό χαρακτήρα και όλα τα άλλα που λέμε περί αξιολογήσεων είναι απλές προφάσεις για να έχουμε πάτημα να σας ΑΠΟΛΥΣΟΥΜΕ όποτε θέλουμε! Κρίμα που έχει γίνει τόσος ντόρος οτι δεν πρόκειτε για απολύσεις αλλά για μετακινήσεις. Ελάτε να τα ξαναπούμε σε λίγους μήνες πόσοι απο το πρώην ΚΕΤΕΑΘ θα έχουν ακόμα κάποια θέση στο ΕΚΕΤΑ…
 
 
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Οι έμποροι της Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης καταφέραμε επί 37 συναπτά έτη να φέρουμε εις πέρας το μεγάλο κοινωνικό έργο της ομαλής τροφοδοσίας της Βόρειας Ελλάδας, των Βαλκανίων και των νήσων με αγροτικά προϊόντα. Με την είσοδο της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στην Ε.Ε. ο ρόλος της Θεσσαλονίκης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων αναβαθμίστηκε. Είμαστε υπεύθυνοι για τη συγκέντρωση και ομαλή διακίνηση των νωπών οπωροκηπευτικών από τον έλληνα μικροπαραγωγό – αγρότη, και κατόπιν μέσω της λιανικής, στον καταναλωτή. Η θέση μας και η παρουσία μας στην αλυσίδα παραγωγής είναι καίρια και ουσιαστική.Και όλα αυτά κάτω από τριτοκοσμικές πραγματικά συνθήκες, λειτουργώντας σ’ ένα χώρο πλήρως αποδιοργανωμένο που οδηγεί μέρα με τη μέρα στην υποβάθμιση της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας και του ρόλου που έχουμε κληθεί να επιτελέσουμε επ’ ωφελεία του καταναλωτή.Σήμερα η ελληνική πολιτεία υποβαθμίζει τον ρόλο μας και επιχειρεί να μετατρέψει έναν από τους τελευταίους οικονομικούς πνεύμονες της πόλης μας, την ΚΑΘ Α.Ε., υποκατάστημα των Αθηνών. Είναι βέβαιο ότι εναρμονισμός των δύο αγορών δεν θα μπορέσει να επιτευχθεί, όχι μόνο λόγω της γεωγραφικής απόστασης, αλλά και εξαιτίας των διαφορετικών οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στις δύο αγορές. Υπάρχει ορατός κίνδυνος να ζημιωθεί οικονομικά η μέχρι σήμερα κερδοφόρος ΚΑΘ Α.Ε. από την απορρόφηση της από τον ζημιογόνο ΟΚΑΑ Α.Ε. Τα διαθέσιμα αποθεματικά της ΚΑΘ Α.Ε. έχουν προέλθει από επαγγελματικές δραστηριότητες των εμπόρων της, θα έπρεπε λοιπόν να αξιοποιηθούν στον χώρο αυτό και όχι να απορροφηθούν από τον ζημιογόνο ΟΚΑΑ Α.Ε., όπως συνέβη με την απορρόφηση της ΕΤΑΝΑΛ.Αντιλαμβανόμαστε την αναγκαιότητα της συρρίκνωσης των κρατικών υπηρεσιών, διατηρούμε όμως και το δικαίωμα να υπερασπιζόμαστε με κάθε μέσο την αυτοτελή ύπαρξη και λειτουργία της ΚΑΘ Α.Ε. σε συνθήκες υγιούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος.Λέμε ξεκάθαρα όχι στην συγχώνευση της ΚΑΘ Α.Ε. με τον ΟΚΑΑ Α.Ε.
 
 
ΤΣΑΓΚΑΡΗ Κ
Κανονικά, ο Δημόσιος διάλογος πρέπει να προσφέρει κάτι στο σχέδιο νόμου, πέρα από εμπάθειες και μικροπολιτικά συμφέροντα. Όπως θα μπορούσε να απαντήσει η «υπάλληλος του ΟΚΑΑ» στον στρατευμένο υπάλληλο της ΚΑΘ, οι ιχθυόσκαλες έγιναν υποκαταστήματα του ΟΚΑΑ στις 2/7/12, όταν τα περισσότερα από τα χρήματα που αναφέρει, είχαν ήδη καταβληθεί στο Δημόσιο.Επίσης, επειδή οι τοπικιστικές παρωπίδες είναι πολύ ισχυρές, ξεπερνάμε όλα τα υπόλοιπα για να γράψουμε για τη μείωση του λειτουργικού κόστους (που ζήτησε η Κυβέρνηση και η τρόικα από όλες τις ΔΕΚΟ), αλλά ο ΟΚΑΑ το έκανε πράξη και προφανώς είναι μεμπτό, γιατί θα έπρεπε, μάλλον να κάνει το παγώνι και να οραματίζεται φαραωνικές επενδύσεις σε άλλες χώρες, σαν την εργοδότρια του Κου Αντωνίου.Τέλος, επειδή μπορεί κανείς να λέει διάφορα, αλλά μόνο η «υπάλληλος» δίνει στοιχεία, ας δούμε και τα μεγέθη που είναι δημοσιευμένα, και σε γραφήματα, για να τα καταλαβαίνουν όλοι.http://www.okaa.gr/okaa/articles/article.jsp?context=103&categoryid=2134&articleid=2331Μια χαρά ελλειματικός Οργανισμός φαίνεται. Τώρα, πως ακριβώς ο ελλειματικός Οργανισμός είναι πιο ελκυστικός από έναν κερδοφόρο, σε έναν επενδυτή, μόνο ο Κος Αντωνίου ξέρει. Γι αυτό και ο γνωστος Πρόεδρος – Επενδυτής ζητάει από τον προπονητή «να παίξει ο Αντωνίου»!!
 
 
Ι.Ι.
Δεν ξερω ποιο είναι ποιο τραγικό και ποιο δραματικό.Η προσπάθεια που κάνουν κάποιοι να πείσουν τον κόσμο ότι με την συγχώνευση θα λυθούν τα προβλήματα στο Δημόσιο ή τα ψέμματα που πολύ εύκολα καταρίπτωνται με ένα απλό έλεγχο στα οικονομικά της ΚΑΘ.Η πραγματικότητα και όχι η φαντασία, η λογική και όχι ο πανικός μπορούν να δώσουν τις λύσεις.ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ είναι ότι αν γίνει στο τέλος αυτή η συγχώνευση εντος μικρου διαστήματος, με την εικονική κερδοφορία που θα παρουσιάσει ο ΟΚΑΑ (χάρη στο αποθεματικό της ΚΑΘ),το σύνολο που θα δημιουργηθεί θα ελέγχει το σύνολο της τροφικής αλυσίδας της Ελλάδος.Όποιος ιδιώτης λοιπόν θέλει μετά θα ελέγχει την αγορά και τις τιμές.Γιατί το επόμενο βήμα να είστε σίγουροι είναι η πωληση σε ιδιώτη-ιδιώτες ως πραγματικό φιλέτο.Μην ξεχνάτε ότι και οι δύο αγορές βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τα τρέν, τα λιμάνια και την Εγνατία όδό. Ποιος λοιπόν δεν θέλει να ελέγχει όπως είπε ο κ.Γεωργίου έναν τέτοιο άξονα με άμεση πλέον πρόσβαση στην διατροφική αγορά της Ευρώπης. Ο απόλυτος έλεγχος.Οχι στην συγχώνευση λοιπόν.Οχι μόνο για τις άμεσες επιπτώσεις στους υπαλλήλους(και προκαλώ όποιον θελει να έρθει να ελέγξει τις μισθδοσίες των υπαλλήλων)Οχι λέμε για το καλό της πατρίδας φίλε Καλλικράτη.