Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
ΠΒ
Η οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα το τελευταίο διάστημα, απαιτεί να γίνουν προσαρμογές με στόχο να εξοικονομηθεί δημόσιο χρήμα.Για το λόγο αυτό, θα ήθελα να γνωρίζω, με αριθμούς, ποιά θα είναι η εξοικονόμηση από τη συγχώνευση των δύο οργανισμών. Με ποιο τρόπο, οι αξιολογήσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα, και ήταν πολλές, οδήγησαν στο συμπέρασμα πως ένας παραγωγικός ερευνητικός πόλος της Θεσσαλίας πρέπει οπωσδήποτε να συγχωνευτεί με το ΕΚΕΤΑ και να μεταφερθεί και αυτός στο ένα από τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα; Πρόκειται απλά για κινήσεις εντυπωσιασμού, ώστε να αποδειχθεί στους δανειστές μας πως γίνονται αλλαγές; Αυτές είναι οι αλλαγές που απαιτούνται; Να καταργούνται (ουσιαστικά) φορείς τηε περιφέρειας (στην προκειμένη περίπτωση), άσχετα αν αυτοί είναι παραγωγικοί ή όχι;Δε θα αναφερθώ στο προσωπικό κόστος του κάθε εργαζόμενου ή συνεργαζόμενου που πλήγεται από τέτοιες σπασμωδικές (έχω την εντύπωση) κινήσεις, αυτό ούτως ή άλλως φαίνεται να μην αφορά κανέναν, με ενδιαφέρει απλά να μάθω ποιο ακριβώς θα είναι το συμφέρον που θα αποκομμίσει το κράτος από τη συγκεκριμένη συγχώνευση και που θα βοηθήσει τη χώρα.
 
 
Μαρία Τζωρτζοπούλου
Το ΕΚΚΕ είναι ένας ιστορικός φορέας που για 50 και πλέον χρόνια έχει υπηρετήσει την έρευνα,με περιορισμένη χρηματοδότηση,σε πολύ δυσκολους καιρούς, πάντα στηριγμένο στο ανθρώπινο δυναμικό του.Η συγχώνευση του ΕΚΚΕ και του ΕΙΕ, όπως προτείνεται στο άρθρο 9, το μόνο που αποδεικνύει ειναι προχειρότητα που ίσως να εντάσσεταιστη συμπλήρωση κάποιου αριθμού των υπό συγχώνευση φορέων, για την πολυσυζητημένη αναδιάρθρωση. Η προτεινόμενη συγχώνευση ενώ δεν θα έχει κάποιο θετικό οικονομικό αποτέλεσμα, θα έχει αρνητικές επιπτώσεις και στους δύο φορείς.Είναι αναγκαίος ένας ευρύτερος σχεδιασμός του χώρου της έρευνας και σε αυτό το πλαίσιο αυτό θα μπορούσαν,μετά από μελέτη, να προκύψουν οι όποιες συγχωνεύσεις και όχι ταυτόχρονα με άσχετους με την έρευνα φορείς. Μαρία Τζωρτζοπούλουσυνταξιούχος
 
 
Χρήστος
Διαφωνώ ριζικά με οποιαδήποτε σκέψη συγχωνεύσεως του ΟΠΕ με ΔΕΘ και HELEXPO.Δεν μπορώ να αντιληφθώ την λογική αυτής της ιδέας.Αντί αυτής της παράλογης συγχώνευσης να δοθούν αρμοδιότητες, στόχοι, να ενισχυθεί ο ΟΠΕ και βεβαίως να απαιτηθεί αποτελεσματικότητα και σοβαρό έργο.
 
 
Georgios
Πρόκειται για μια απόφαση, η οποία και καταδεικνύει την ισχύουσα μεθοδολογία νομοθέτησης.Όχι τόσο γιατί υπάρχουν και καταγράφονται διαφωνίες και κίνδυνοι από την εφαρμογή του Σχεδίου Νόμου, αλλά γιατί οι αρμόδιοι παράγοντες -δεν μπορεί παρά να- έχουν ενημερωθεί για τις σοβαρότατες επιπτώσεις που δημιουργεί η (με όποια μορφή) διάλυση του Ε.ΣΥ.Δ. Όπως και να βαπτισθεί, σε όποια κολυμπήθρα και αν πέσει μέσα.Ο στόχος, ο πραγματικός στόχος, του Σχεδίου Νόμου δεν έχει νόημα να αναλυθεί, ό,τι και να πει κάποιος είναι μια εικασία και ως τέτοια είναι εύκολο να αντιμετωπισθεί.Στην ουσία δεν έχει νόημα να επαναλάβω τα ορθά επιχειρήματα για το MLA, το EA, τον Καν 765/2008, τη διαπίστευση στη χώρα μας, τα Πιστοποιητικά, την οικονομική ζημιά, το κενό που θα δημιουργηθεί, το ποιοι και πως θα το καλύψουν (άλλη μια εικασία), τις σχέσεις μεταξύ Ε.ΣΥ.Δ, Ε.Ι.Μ και ΕΛ.Ο.Τ., τα ποια προβλήματα θα προκύψουν από αυτές, την ΕΒΕΤΑΜ, την αναγνώριση του νέου οργανισμού και ό,τι άλλο έχει αναφερθεί. Κρίνω ότι είναι ήδη γνωστά στο νομοθέτη και αυτό, αν μου επιτραπεί, είναι το πλέον ανησυχητικό. Αν δεν ήταν/είναι έτσι, είχες/έχεις να ελπίζεις κάπου.Το μόνο που θέλω να επαναλάβω είναι η πολύ σωστή, θα έλεγα και αυτονόητη, πρόταση, για προηγούμενη επικοινωνία με το EA/MLA.Δύο ακόμα σημεία προβληματισμού:Στο Δ.Σ. του νέου οργανισμού εντύπωση προκαλεί η συμμετοχή εκπροσώπου-μέλους μόνο από το Τεχνικό Επιμελητήριο και όχι από άλλα επιμελητήρια ή/και φορείς (ενδεικτικά το ΓΕΩΤΕΕ). Θα μπορούσε να πει κάποιος πως ο αγροδιατροφικός τομέας δεν τυγχάνει καν εκπροσώπησης, αλλά αυτό είναι και μια γενικότερη κουβέντα.Το έργο του Ε.ΣΥ.Δ. πραγματοποιείται σε ένα βαθμό από εξωτερικούς αξιολογητές ή/και εμπειρογνώμονες για τους οποίους (αλίμονο) δεν γίνεται καμιά αναφορά στο Σχέδιο Νόμου. Αντίθετα έγινε λόγος σε αρκετά από τα σχόλια της διαβούλευσης, τα οποία και δεν θα μπω στον πειρασμό να σχολιάσω. Σε κάθε περίπτωση ο όποιος χειρισμός του (καταρτισμένου και απόλυτα εξειδικευμένου) ανθρώπινου δυναμικού δεν πρέπει να εξαντληθεί σε προφορικές δηλώσεις, αλλά με κάποιο τρόπο να καταγραφεί.Τέλος, με βρίσκουν σύμφωνο τα όσα έχουν ειπωθεί για την απαραίτητη αναφορά στο όνομα του νέου οργανισμού, προσδιορισμού που να φανερώνει τον Εθνικό χαρακτήρα του. Αρχικά και σημειολογικά θα (υπο)δηλώνει την κρατική ομπρέλα και σε δεύτερο επίπεδο θα δίνει την απαιτούμενη αναγνωρισιμότητα εντός και εκτός συνόρων.
 
 
ΣΕΒΙΤΕΛ
Σε μία στιγμή κρίσιμη για τη χώρα μας, ένας από τους ελάχιστους πλέον ελπιδοφόρους τομείς της εθνικής μας οικονομίας είναι οι εξαγωγές των ελληνικών προϊόντων. Οι ελληνικές εταιρείες και τα ελληνικά προϊόντα δίνουν τη δική τους καθημερινή μάχη τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και έχουν αποδείξει ότι μπορούν να αναδειχθούν σε βασικούς αρωγούς και συμπαραστάτες της πολιτείας στο ξεπέρασμα της πολύπλευρης κρίσης που περνάει η χώρα μας. Όλοι οι παράγοντες των εξαγωγών, Σύνδεσμοι, φορείς, συναρμόδια Υπουργεία, οργανισμοί, επιχειρηματίες πρέπει σε αυτόν το μεγάλο αγώνα να είμαστε και να μείνουμε ενωμένοι προκειμένου να εκμεταλλευτούμε όλες τις ευκαιρίες, όλα τα εφόδια και όλους τους εξαγωγικούς θεσμούς που με μεγάλο κόπο και σε βάθος χρόνου έχουμε χτίσει. Ο ΣΕΒΙΤΕΛ είναι από τους φορείς που αξιοποιεί την δράση και εμπειρία του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ ΑΕ) υλοποιώντας σε περισσότερες από 10 χώρες, εντός και εκτός Ε.Ε, συγχρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και από τα Μέλη του Συνδέσμου, Προγράμματα Ενημέρωσης – Προβολής – Προώθησης του εθνικού μας προϊόντος, του ελαιολάδου. Η συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια ήταν αποτελεσματική προς όφελος των προϊόντων και των επιχειρήσεων. Ως εκ τούτου θεωρούμε ότι οποιαδήποτε σκέψη για κατάργηση ή συγχώνευση του ΟΠΕ, θα δημιουργήσει παρά θα επιλύσει προβλήματα στην προσπάθεια για περαιτέρω διεύρυνση των ελληνικών εξαγωγών. Η γνώση και η εμπειρία του ΟΠΕ, σε συνδυασμό με τις μακροχρόνιες συνεργασίες του με τους κλαδικούς φορείς έχουν συμβάλλει στην θετική πορεία των εξαγωγών του κλάδου μας και αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν από την Κυβέρνηση.