Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
Κατερίνα
Ακόμα κι αν πραγματικά μπορούσε η συγχώνευση να αποδώσει οικονομικά,μιλάμε για ποσά μηδαμινά μπροστά στις συνολικές κρατικές δαπάνες.Αν σταματήσουμε να δίνουμε και τα ελάχιστα που δίνουμε για την προστασία του περιβάλλοντος, του περιβάλλοντος από το οποίο εξαρτάται η επιβίωση η δική μας και κυρίως των παιδιών μας, τότε τι θα μείνει αλώβητο; Εκτός αν η απάντηση είναι τίποτα.Κι αν δεν είναι ο οικοτουρισμός το διαφορετικό που έχουμε να προτείνουμε έναντι των σούπερ και παμφθηνων ξενοδοχειακών μονάδων της Τυνησίας και της Τουρκίας, τότε τι είναι;Αντιλαμβάνομαι την άποψη κάποιων προλαλησάντων ότι στελεχώθηκαν οι φορείς αυτοί με ρουσφέτια. Αλλά πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι; Ας εντοπιστούν όσοι δεν διαθέτουν τα προσόντα που απαιτούνται για τις θέσεις που κατέχουν και ας τους δοθούν άλλες αρμοδιότητες, ας γίνει μια μετάταξη. Η συγχώνευση δεν μπορεί να προτείνεται ως «τιμωρία» των πελατών. Γιατί είναι το περιβάλλον και ο οικοτουρισμός που τιμωρείται.
 
 
ΣΟΦΙΑ
ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 11 ΠΑΡ ι) με το οποίο το ν.π.δ.δ. με την επωνυμία «Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων «Η Θεομήτωρ» Λέσβου», μετονομάζεται σε «ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ».ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ «Η ΘΕΟΜΗΤΩΡ» καθότι αποτελεί αναγνωριστικό στοιχείο του Θεραπευτηρίου μας σε όλη την Ελλάδα επί σειρά ετών και αυτό του προσδίσει πέραν της αναγνωρισιμότητας και μια ιστορική αξίαΔΗΛΑΔΗ Η ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΘΕΙ ΩΣ: ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ «Η ΘΕΟΜΗΤΩΡ».
 
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΣΜΑΗΛΟΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Δ. ΑΙΝΟΥ: ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΝΑΕΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΠΟΝΑΕΙ ΠΙΑ. ΝΑΙ, ΑΛΛΑ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ! ΑΣ ΚΑΘΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΑΣ, ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΔΗΛΑΔΗ, ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΑΙΝΟΥ ΠΟΥ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΜΑ, ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΦΟΡΕΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ Ε.Δ.ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΘΑΥΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΘΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΛΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΑ ΕΤΣΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ. ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΕΝΑ ΦΟΡΕΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ?(ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΘΝ. ΔΡΥΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ)- ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΑΣΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ.ΕΜΕΙΣ, ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΕΛΛΟΧΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΑΥΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΥΜΟ ΜΑΣ (ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ, ΠΑΡΟΝΟΜΟ ΚΥΝΗΓΙ-ΥΛΟΤΟΜΙΑ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ Κ.Α.). ΚΥΡΙΟΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ!ΣΑΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΡΑΞΕΤΕ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΡΑΞΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΤΕ ΚΙΟΛΑΣ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΙΑ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΠΑΣΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!! ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΟΣ!!!!!!!!!! ΜΕ ΤΙΜΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΥΓΜΗΓΙΩΡΓΟΣ ΙΣΜΑΗΛΟΣ (ΕΛΛΗΝΑΣ, ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ)
 
 
Βασιλική
Το ΚΕΤΕΑΘ λειτουργεί στη Θεσσαλία εδώ και 5 χρόνια.1. Έχει ανοίξει θέσεις εργασίας στη Θεσσαλία για 120 περίπου επιστήμονες πολλών διαφορετικών ειδικοτήτων ενώ μόνο 12 από αυτούς επιβαρύνουν τον τακτικό προϋπολογισμό.2. Tα συνεργαζόμενα μέλη ΔΕΠ, ΔΕΝ αμείβονται από τον τακτικό προϋπολογισμό του και έχουν βοηθήσει στο «στήσιμο» του ΚΕΤΕΑΘ με πολύ μεράκι και προσωπική δουλειά προσελκύοντας εθνική και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.3. Η χρηματοδότηση από προγράμματα είναι 4 φορές μεγαλύτερη από τη χρηματοδότηση που παίρνει από τον τακτικό προϋπολογισμό.4. Οι ερευνητές, το επιστημονικό προσωπικό και οι εξωτερικοί επιστημονικοί συνεργάτες του ΚΕΤΕΑΘ έχουν διαπρέψει σε διεθνές επίπεδο όπως φαίνεται από τον αριθμό και την ποιότητα των δημοσιεύσεων καθώς και από τα βραβεία5. Το ΚΕΤΕΑΘ προσφέρει πολλές διαφορετικές υπηρεσίες κάποιες από τις οποίες είναι μοναδικές στην Ελλάδα6. Το ΚΕΤΕΑΘ συνεργάζεται άψογα με την τοπική (και όχι μόνο) βιομηχανία μέσω χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων και επομένως συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας και στην αναβάθμιση της περιοχής της Θεσσαλίας. ΕΠΟΜΕΝΩΣ το ΚΕΤΕΑΘ είναι ένα επιτυχημένο ερευνητικό κέντρο. ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΤΕΙ; Πόσο μάλλον όταν αυτή η συγχώνευση αποδεδειγμένα δεν θα έχει κανένα οικονομικό όφελος για τη χώρα; Δεν είναι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτή που υπαγορεύει ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ; Πώς θα αναπτυχθούν οι περιφέρειες όταν τα επιτυχημένα κέντρα ανάπτυξης μεταφέρονται σε άλλα μεγαλύτερα; Και όσον αφορά τις πρακτικές λεπτομέρειες….η «μεταφορά» στο ΕΚΕΤΑ είναι φυσική ή διοικητική; ΠΟΥ θα εργάζονται πλέον οι εργαζόμενοι του ΚΕΤΕΑΘ; Αν μιλάμε για μεταφορά του προσωπικού στη Θεσσαλονίκη έχει αναλογιστεί κανείς τις προεκτάσεις; Δεν παίζουν έτσι με τις ζωές των ανθρώπων!