Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
Χρήστος
Κύριε Υπουργέ Προλογίζοντας αυτό το σχέδιο για την εισαγωγή του στη διαδικασία τη διαβούλευσης αναφέρεται «προς το σκοπό της οικονομικότερης και αποδοτικότερης λειτουργίας δημόσιων οργανισμών που εξυπηρετούν δημόσια αγαθά και παρέχουν αναγκαίες υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο, με όσο το δυνατόν λιγότερο δημοσιονομικό κόστος και μικρότερη επιβάρυνση του έλληνα φορολογούμενου». Τεκμηριώστε μας σας παρακαλώ από πού προκύπτει η εξοικονόμηση πόρων από την κατάργηση/συγχώνευση των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών όταν οι εν λόγω Φορείς από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας χρηματοδοτούνται ολοκληρωτικά από ευρωπαϊκά προγράμματα και με άμισθα διοικητικά συμβούλια χωρίς καμία επιβάρυνση στον τακτικό προϋπολογισμό. Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας μας και η στήριξη των Προστατευόμενων Περιοχών και των Φορέων Διαχείρισής τους θα πρέπει να αποτελεί βασική προτεραιότητα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και όχι να προσανατολίζεται στην υποβάθμιση τους. Αντί λοιπόν η πολιτεία να προσπαθεί να συγχωνεύσει και να καταργήσει τους Φορείς, θα έπρεπε να προχωρήσει σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις για το 75% των περιοχών Natura της χώρας, που δεν ανήκουν διοικητικά σε κανέναν Φορέα Διαχείρισης. Οι Φορείς Διαχείρισης, παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αποτελούν το μοναδικό μέσο προστασίας των προστατευόμενων περιοχών και θα πρέπει η πολιτεία να στραφεί στην στήριξη τους δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην υλοποίηση μέτρων προστασίας του περιβάλλοντος. Ακόμα και σε αυτήν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνά η πατρίδα μας, η πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει/συγχωνεύσει τους εν λόγω Φορείς χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως τεκμηρίωση σχετικά με το όφελος που θα προκύψει σε επίπεδο διαχείρισης των Προστατευόμενων Περιοχών και χωρίς να υπάρχει καμία επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού είναι τουλάχιστον ανούσιο. Δεν ξέρω πραγματικά το νόημα της διαβούλευσης όταν σε προηγούμενο σχόλιο η κα Βώκου Πρόεδρος της Επιτροπής «Φύση 2000», η οποία αποτελεί το κεντρικό επιστημονικό γνωμοδοτικό όργανο του Κράτους για το συντονισμό, την παρακολούθηση και αξιολόγηση των πολιτικών και μέτρων προστασίας της ελληνικής βιοποικιλότητας εκφράζει ξεκάθαρα τις απόψεις της Επιτροπής οι οποίες όπως η ίδια αναφέρει έχουν κατατεθεί στην πολιτική ηγεσία επανειλημμένα. Όταν λοιπόν η πολιτική ηγεσία δεν έλαβε υπόψη της την παραπάνω Επιτροπή που είναι η καθ ύλη αρμόδια να γνωμοδοτήσει για αυτό το θέμα, πώς είναι δυνατόν να ακούσει τις υπόλοιπες σκέψεις/προτάσεις που παρουσιάζονται στην παρούσα «διαβούλευση». Δεν είναι οι Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών μηχανισμοί κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος. Οι αιτίες της σημερινής κατάστασης πρέπει να αναζητηθούν αλλού και σίγουρα όχι στο περιβάλλον. Ευχαριστώ.
 
 
Αθανάσιος Καμούυσης
Σχετικά με την κατάργηση του Φορέα του Εθνικού Δρυμού Αίνου Κεφαλλονιάς Με μεγάλη έκπληξη πληροφορήθηκα την κατάργηση του του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Αίνου στα πλαίσια του σχετικού νομοσχεδίου (Άρθρο 10δ). Η ενέργεια αυτή ειναι αντίθετη με κάθε θεσμό για την προστασία του περιβάλλοντος. Στον Ελλαδικό χώρο η Κεφαλλονιά είναι το μοναδικό νησί που «φιλοξενεί στα σπάλχνα του» ένα σπάνιο μνημείο της φύσης, τον ορεινό όγκο του Αίνου, χαρακτηριστικό του οποίου είναι η ύπαρξη της Κεφαλληνιακής Ελάτης. Σε διάφορες θέσεις του Εθνικού Δρυμού διαμορφώνεται μια ποικιλία μικροκλιματικών συνθηκών με σπάνιους οικότοπους (για παράδειγμα στη θέση Χιονίστρα στην οποία αναπτύσσεται το μοναδικό είδος στο κόσμο της Viola cephalonica) και με διαφορετικά οικοσυστήματα. Ο φυσικός αυτός πλούτος του Εθνικού Δρυμού Αίνου δέχεται καθόλη τη διάρκεια του έτους μεγάλο αριθμό επισκεπτών τόσο από το εσωτερικό της χώρας όσο και από πολλές χώρες του κόσμου. Το ενδιαφέρον για τη προστασία του περιβάλλοντος ειναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ ειδικά στη περίπτωση του μοναδικού αυτού φυσικού μνημείου. Το προσωπικό του Φορέα από της συστάσεώς του και μέχρι σήμερα έχει καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες τόσο για τη φύλαξη του Εθνικού Δρυμού όσο και για τη προβολή του σε εθνικό και διεθνές επίπεδο στα πλαισια προγραμμάτων της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και των ερευνητικών δραστηριοτήτων του.Θεωρώ κατά την προσωπική μου άποψη εντελώς άδικη την κατάργηση του Φορέα του Εθνικού Δρυμού Αίνου και την ενσωμάτωσή του με τη Διεύθυνση Δασών Κεφαλληνίας, οι αρμοδιότητες της οποίας επεκτείνονται σε άλλα χρήσιμα και πολύτιμα για το περιβάλλον ζητήματα πέραν του Εθνικού Δρυμού Αίνου. Είναι επίσης άδικη η κατάργηση του Φορέα στα πλαίσια της δημοσιονομικής πολιτικής δεδομένου ότι ο προυπολογισμός του καλύπτεται από κονδύλια της Ε.Ε.Με αυτές τις ενέργειες της κατάργησης χρήσιμων Φορέων για την τοπική κοινωνία και το εθνικό συμφέρον δε βοηθάμε στην προστασία του περιβάλλοντος ειδικά σε μια τοσο δύσκολη εποχή, χαρακτηριστικό της οποίας θεωρείται η παγκόσμια κλιματική αλλαγή. Επιβάλλεται με οποιοδήποτε η κόστος η προστασία Εθνικού Δρυμού Αίνου και ανάλογων ορεινών όγκων με σπάνιο φυσικό κάλλος έτσι ώστε να μη θρηνήσουμε τα δυσμενή αποτελέσματα της επερχόμενης κλιματικής αλλαγής. Με εκτίμηση,Αθανάσιος ΚαμούτσηςΠανεπιστημιακός
 
 
Παναγιώτης
Ειλικρινά πως είναι δυνατή η κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου;Ενός σπάνιου »ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΥ» Δρυμού με την μοναδική Κεφαλληνιακή Ελάτη, γιατί να μην συνεχίσει το πολύ καλό έργο που επιτελεί;;’Εστω να συγχωνευθεί…ενοχλεί καποιούς;;μηπως ολο αυτό το σχέδιο δείχνει με αυτη την κίνηση την προχείροτητα με την οποία συνταχθήκε;; Κύριε Υπουργέ ,αφήστε τους Φορείς Διαχείρισης να συνεχίσουν το εργο τους μεχρι το 2015 που είναι η σύμβαση τους και οχί απλα να πούμε στην τροίκα να τους μειώσαμε…αφού δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προυπολογισμό!!!με ποιο δημοσιονομικό όφελος;;με τη μη απορρόφηση των ευρωπαικών κονδυλίων;;;με τον κίνδυνο επιβόλης προστίμων?;;;Γιατι ολα σ αυτήν την χώρα να γίνονται έτσι στον αέρα με προχειροδουλειά???Παραλλήλα ξεκινήστε μια συνεργασία μαζί τους με τον σύλλογο των εργαζομένων και τους προέδρους τους για την δημιουργία ενός ορθού σχεδίου για το μέλλον των Προστατευόμενων Περιοχών της Πατριδας μας το έχουμε ανάγκη όλοι μας!!! Σας ευχαριστώ.
 
 
ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ
Απόσπασμα από το πρακτικό της 12ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Ζαγορίου. Αριθμός Απόφασης 270/2012 (ΑΔΑ: Β4ΘΔΩΡΞ-Β6Φ) Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση, όπως φαίνεται και από το απομαγνητοφωνημένο -12- πρακτικό συνεδρίασης της 20-9-2012 και σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού Λειτουργίας και του Ν. 3852/10.ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΟΜΟΦΩΜΑΕγκρίνει- Την ακύρωση της δρομολογούμενης συγχώνευσης των δύο Φορέων Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου Αώου και Πίνδου και του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων – Περιστερίου και Χαράδρας Αράχθου.- Και την παραμονή του Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου Αώου και Πίνδου με την σημερινή του μορφή (και περιοχή αναφοράς είναι οι δύο Εθνικοί Δρυμοί, έντεκα περιοχές Natura 2000 και ένα γεωπάρκο).Ο μοναδικός φυσικός πλούτος της περιοχής η σπουδαία παράδοση και ο πλούσιος πολιτισμός πρέπει να προστατευθεί- – αναδειχθεί και προβληθεί, αυτό αποτελεί αδιαπραγμάτευτο αίτημα των τοπικών κοινωνιών αλλά και των ευρύτερων περιοχών.
 
 
ΜΙΣΣΟΥ ΔΙΚΑΙΑ
ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΘΑΛΠΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΠΑΘΟΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΥΣ.ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΠΑΡΟΥΣΑ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΛΥΣΕΙΣ.ΜΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΥΤΟΝΟΜΑ.