Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
Πελαγία Σουσιοπούλου
Το ελάχιστο όριο των 100 τμ αποκλείει από την διάταξη δεκάδες χαρακτηρισμένους ως παραδοσιακούς οικισμούς σε νησιά ή ορεινά χωριά όπου, βάσει του χαραντήρα των οικισμών και των νόμιμων περιορισμών δόμησης, το μέσο εμβαδόν είναι κατά πολύ μικρότερο. Με δεδομένο ότι ακριβώς αυτοί οι οικισμοί λόγω της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής τους έχουν το μεγαλύτερο τουριστικό ενδιαφέρον, και ότι συχνά βρίσκονται μακριά από περιοχές με νέα και εντατική τουριοστική ανάπτυξη, θεωρώ ότι θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα για τις περιπτώσεις χαρακτηρισμένων παραδοσιακών οικισμών, διατηρητέων κτιρίων και ορεινών οικισμών σε νησιά να εντάσσονται στη ρύθμιση και κατοικίες μικρότερες των 100 τμ. Έτσι οι ιδιοκτήτες του θα έχουν ένα κίνητρο και για να τις συντηρούν, το κράτος θα αποκομίσει φορολογικά έσοδα και θα επωφεληθούν οι τοπικές κοινότητες από τον εισερχόμενο τουρισμό.
 
 
Αγις Ζωγράφος
Σίγουρα σε πολύ θετική κατεύθηνση. Δίνει λύση σε όσους έκαναν μεγάλη προσπάθεια να δηλώσουν το εισόδημα από μίσθωση της περιουσίας τους και το κράτος δεν το επέτρεπε.Τα έσοδα θα είναι εντυπωσιακά οι εξοχικές κατοικίες είναι πάρα πολλές και οι πολίτες δικαιούνται εισόδημα και το κράτος έσοδα.Θα προστατεύσει το περιβάλλον καθ’ ότι λόγω της υπερπροσφοράς καταλυμάτων δεν θα περιορισθεί η ανοικοδόμηση. Θα πέσουν οι τιμές και η Ελλάδα θα γίνει πιο ανταγωνιστικήΕίναι όμως άτολμο και βοηθά στην καταδικαστέα αντιληψη της διατήρησης των κλειστών επαγγελμάτων.Ποία η λογική του ελάχιστου ορίου των 100 τετραγωνικών μέτρων? Ποιούς προστατεύει? Γιατί η εξαίρεση μεγάλης μερίδας συνπολιτών μας με λιγότερα τετραγωνικά? Όσοι έχουν εξοχικές κατοικίες τις έχουν πληρώσει από την τσέπη τους ενώ η πλειονότητα των τουριστικών μονάδων έχει κατασκευαστει με έπιδοτήσεις…Γιατί ο περιορισμός σε 3 μήνες? Αδύνατο να καταλάβω τον λόγο.
 
 
Δημήτρης Αντωνογλου
Είναι προς την σωστη κατεύθυνση καθώς θα επιτρέψει στο κράτος να μαζέψει τέραστια ποσα από τους ιδιοκτητες που τα ενοικιαζαν εως τώρα παρανομα και χωρις να δηλώνουν τα ενοίκια.Επίσης παρα πολλοι ξένοι Ιδιοκτήτες που τα ενοικίαζαν μαυρα αφου ακόμη και αν ηθελαν να δηλωσουν τα μισθωματα δεν μπορουσαν.Στην Ελλαδα Υπάρχουν περίπου 8000 κατοικίες που εκμισθώνονται. Το κρατος πρεπει να οφελειθει.Ειναι στην σωστή κατεύθυνση. Επιτέλους!!