Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε.
Η Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. έχει επανειλημμένα εκφράσει το αίτημα για χορήγηση ΕΣΛ στην κατηγορία των δύο (2) κλειδιών σε επιχειρήσεις όλης της επικράτειας (σε νησιά και περιοχές με πληθυσμό έως 3.100 κατοίκους), ώστε να λειτουργούν νόμιμα καθώς αδυνατούν να καλύψουν τα μόρια αδειοδότησης του ΕΟΤ. Στη διάταξη του άρθρου 29 του σχεδίου νόμου έχει ενσωματωθεί μόνο για τα νησιά έως 3.100 κατοίκους. Η Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. ζητάει την επέκταση της εφαρμογής αυτής της διάταξης ώστε να δοθούν ΕΣΛ και σε περιοχές δημοτικών κοινοτήτων με πληθυσμό έως τρεις χιλιάδες εκατό (3.100) κατοίκους.
 
 
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ & ΔΙΑΜ/ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
• Άρθρο 29 – Ειδικό Σήμα Λειτουργίας επιχειρήσεων Ενοικιαζομένων Δωματίων κατηγορίας 2 κλειδιών Στηρίζουμε το αίτημα και άλλων Ομοσπονδιών που θέλουν τον Νόμο να ισχύει όχι μόνο για νησιωτικές αλλά και για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας που πληρούν το πληθυσμιακό αυτό κριτήριο.
 
 
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΙΩΝ ΜΑΝΗΣ
Δηλαδή, οι έντονες διαμαρτυρίες των νομίμων καταλυματιών για την πάταξη της παρανομίας στον χώρο της τουριστικής κατοικίας έφεραν ως αποτέλεσμα αυτό το άδικο για εμάς νομοσχέδιο που επί πλέον είναι σε εντελώς λάθος κατεύθυνση την στιγμή που οι εξοχικές κατοικίες ημεδαπών και αλλοδαπών είναι χιλιάδες και διάσπαρτες σε όλη την Ελλάδα σε τέτοια διάσταση που και ο πιό ισχυρός μηχανισμός ελέγχου να υπήρχε ,δεν θα ήταν δυνατόν να συμμαζέψη την κατάσταση.Αυτή η διάταξη πανεύκολα καταστρατηγήτε και τα έσοδα για τον κρατικό κορβανά θα είναι αναμφιβόλλως ανύπαρκτα.Κυρία Κεφαλογιάννη,η αδικία είναι κατάφορη για τον κλάδο μας .Αιτούμαστε την αφαίρεση αυτής της διάταξης ή να μπούμε και εμείς σε αυτό το πλαίσιο.Υπενθυμίζουμε οτι ακόμα και για ένα απλό μονόχωρο δωμάτιο ή μιά μονόχωρη κατοικία περάσαμε από τις συμπληγάδες για να αδειοδοτηθούμεκαι ο Γολγοθάς μας συνεχίζεται : ο ΟΑΕΕ να ζητά και αναδρομικά,το ΙΚΑ,την ΔΕΗ,το επιμελητήτιο,την Πυροσβεστική,το Υγειονομικό,ετησίως έκδοση τιμοκαταλόγων,φπα,φορο παρεπιδημούντων και επιτηδεύματος…..Επί πλέον αν δεν έχουμε αναρτήσει το ΜΗΤΕ μας το πρόστιμο είναι 1000 ε και για την παράνομη έπαυλη θα είναι 600!!!και βέβαια μας γνωρίζουν πολύ καλά οι υπηρεσίες ελέγχου.
 
 
Περσεφόνη Τρίχα
Υπάρχει άμεση ανάγκη για νομοθετική ρύθμιση που να αφορά στη δυνατότητα τροποποιήσεων των καταλυμάτων 1 και 2 κλειδιών με βαθμολογούμενα κριτήρια 2 κλειδιών. Ο αποκλεισμός των συγκεκριμένων τύπων καταλυμάτων από τη δυνατότητα εκσυγχρονισμού των επιχειρήσεών τους,χωρίς να αλλάξουν «κλειδιά» (=τάξη),υποχρεώνει τους επιχειματίες ή να πάψουν τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους ή να κινηθούν παράνομα. Επίσης, άμεση επανεξέταση των βαθμολογούμενων κριτηρίων των βοηθητικών καταλυμάτων. Δεν είναι δυνατόν να παίρνουν μόρια οι πισίνες σε ένα ορεινό κατάλυμα και όχι πχ τα τζάκια στα δωμάτια.
 
 
Αριστείδης Στρατάκης
τα κλιμάκια ελέγχου του ν.3190/03 έχοντας ως σκοπό την προστασία του προϊόντος πρέπει να έχουν την δυνατότητα άμεσης παρέμβασης και αποτελεσματικότητας επόμένως η συνθεσή τους πρέπει να είναι μικτή δηλαδή (υπαλλήλους Κεντρικών & Περιφερειακών Υπηρεσίών) π.χ. άμεση αντιμετώπιση καταγγελιών-παραπόνωνκλπ. που αφορούν το τουριστικό προϊόν.ΠΥΤ Κρήτης