Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΛΙΟΥΔΗΣ
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ. ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Χ.Ο. (Η ΟΠΟΙΑ ΡΗΤΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΥΤΗ)
 
 
Γιώργος
Η πρόταση λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές εντάσσεται μέσα στα πλαίσια των εθνοκτόνων νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εφαρμόζονται μέσω των «μνημονίων» με το πρόσχημα της τόνωσης της ανταγωνιστικότητας.Αποσκοπούν στην περαιτέρω εξασθένιση των αντανακλαστικών του λαού στην σχεδιαζόμενη στέρηση των πολιτικών του ελευθεριών μέσω της υπερ-εργασίας.Πρόκειται για μέτρο -υποτίθεται- τόνωσης της καταναλωτικής ζήτησης την οποία όμως φρόντισαν προηγουμένως οι κυβερνώντες να εκμηδενίσουν μέσω της υπερ-φορολόγησης των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων, την «ποινικοποίηση» της ιδιοκτησίας, την φορο-τιμωρία της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και την επακόλουθη εκρηκτική αύξηση της ανεργίας.Η λογική αντίφαση των εφαρμοζόμενων οικονομικών πολιτικών είναι προφανής.Το πρόσχημα της αυξημένης καταναλωτικής ζήτησης σε τουριστικές περιοχές δεν υφίσταται αφού ήδη τα καταστήματα είναι ανοιχτά -σχεδόν όλη τη μέρα, κάθε μέρα- στις περιοχές αυτές καλύπτοντας μια ανάγκη υπαρκτή. Δεν μπορώ να φανταστώ π.χ. κατάστημα με τουριστικά είδη στη Μύκονο να είναι ανοιχτό τις Κυριακές του Φεβρουαρίου…Οι μόνοι, ίσως, ωφελημένοι από την εφαρμογή του μέτρου αυτού θα είναι τα μεγάλα καταστήματα, ελληνικά και ξένα, τα οποία εφαρμόζουν πρακτικές εργασιακού μεσαίωνα. Ακόμα και στην περίπτωση αυτή όμως τα αποτελέσματα θα είναι αμφίβολα και το μέτρο θα είναι συμφέρον μόνο στην περίπτωση που τα έσοδα από την λειτουργία των καταστημάτων θα είναι μεγαλύτερα από τα έξοδα, θα είναι δηλ. κερδοφόρα.Κάτι που φαντάζει εξαιρετικά απίθανο όταν διανύουμε τον 5ο χρόνο ύφεσης.Άρα, όφελος θα έχουν να αποκομίσουν μόνο οι μεγάλες πολυθενικές οι οποίες σχεδιάζουν να εγκατασταθούν στις Ε.Ο.Ζ. με τις γνωστές άθλιες συνθήκες εργασίας, χωρίς ασφάλιση, με πενιχρούς μισθούς, μηδενική αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης, εξοντωτικά ωράρια, ανύπαρκτη υγιεινή. Έτσι εξηγούνται και οι επαφές του πρωθυπουργού με εκπροσώπους διαφόρων πολυεθνικών.Επομένως, λέω ΟΧΙ στην εργασία την Κυριακή.Ευχαριστώ.
 
 
ΓΙΩΡΓΟΣ
Η οικονομία νοσεί από την έλειψη ρευστότητας που δημιούργησαν οι πρόσφατες κυβερνήσεις με τη φορολαίλαπά τους. Σε καμία περίπτωση δεν θα τονωθεί από την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΟΙ «ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ» ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΤΕ