Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
Anastasia
Δεν θα ήθελα με κανέναν τρόπο να καταργηθεί η αργία της Κυριακής.Όπως λέει και το ονομά της η Κυριακή είναι η μέρα του Κυρίου, δηλαδή είναι αφιερωμένη στην λατρεία του Κυρίου και θεού μας, όπως θεσπίστηκε από τον Μέγα Κωνσταντίνο. Θεωρώ απαράδεκτο να καταργηθεί.Οδεύουμε προς τα χειρότερα…
 
 
Naya Drak
Υπάρχουν άπειροι λόγοι για τους οποίους δεν θα πρέπει να καταργηθεί η αργία της Κυριακής. Πέραν λόγω κοινωνικών προβλημάτων, όπως κοινωνική αποξένωση και απομόνωση, διάλυση οικογενειακών δεσμών και ανθρωπίνων προγραμματισμών, όπου οι τελευταίοι άπτονται στα προηγούμενα, και όποιων άλλων τινών, ΠΑΝΩ από ολα είναι λόγοι Ανθρωπιστικοί. ΠΡΩΤΑ ο άνθρωπος και για πάντα ο άνθρωπος. Ποτέ η όποιας μορφής συσσώρευσης πλουτισμού εις βάρος των πολλών, η ώθηση προς τον άκρατο καταναλωτισμό (σχήμα οξύμωρο με πενιχρές αποδοχές, αλλά ου γαρ οιδατε τι ποιείτε) ή την υποθάλπουσα τάχατε ψευδή ψυχική επούλωση μέσω του λεγόμενου shopping therapy. Ο άνθρωπος δημιουργεί για τον ίδιο τον άνθρωπο και όχι να τον εξαρτά και να τον υποδουλώνει. Αν αυτά σας φαίνονται σωστά, που δεν μπορείτε να κάνετε αλλιώς, δεν θα έπρεπε καν να είχατε κάνει τέτοια σκέψη, όπως και πάρα πολλές άλλες ακόμα περισσότερο σημαντικές. Όλα όμως εξαρτώνται με το πως αντιλαμβάνεται ο καθένας από εμάς και εσάς, την έννοια άνθρωπος !
 
 
Νίκοσ Δουκάκης
Είναι σε όλους γνωστό και περισσότερο σε σας τους κυβερνώντες οτι «όσο πιό πολύ εμπορική κίνηση υπάρχει τόσο πιό πολλά πηγαίνουν και στον κρατικό κουμπαρά».Δίχως λοιπόν δισταγμό (εάν φυσικά αισθάνεσθε «Ελληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι» )απαντήστε στούς άπλιστους που θέλουν να κυβερνούν πίσω απο εσάς οτι ή ημέρα τις Κυριακής έχει χαρακτηρισθεί στη ζωή μας (Ιστορία-Εργατική νομοθεσία κ.λ.π.) ως ημέρα ΑΡΓΙΑΣ (ανάπαυσης και προσευχής).
 
 
Μαρία Γ.
Θεσμός αιώνων (από εποχής του Μ. Κωνσταντίνου) αλλά και αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου από το 1908 ισοπεδώνεται με στόχο υποθετικό και καθόλου βοηθητικό στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν.Η άθεη Δύση, αλλά όχι και άθρησκη αφού έχει αντικαταστήσει την πίστη στον προσωπικό Θεό με την προσκύνηση στο βωμό του Χρήματος, ξεχνά πως η ημέρα αυτή ονομάστηκε έτσι αφού είναι αφιερωμένη στον Κύριο (Κυριακή), θυμίζοντας στον άνθρωπο από πού εξέπεσε,αλλά και πού να στοχεύει, ειδάλλως θα ονομαζόταν κάπως διαφορετικά.Σαν χριστιανικό έθνος δεν μας αντιπροσωπεύει η πρόταση αυτή και ζητώ να απορριφθεί.
 
 
Θοδωρής Λαμπρόπουλος
Η Κυριακή, όπως φανερώνει και το όνομά της, είναι η ημέρα του Κυρίου.Η Κυριακή ημέρα!Ως εκ τούτου, δεν είναι μόνο μια ημέρα αργίας και ανάπαυσης, αλλά πρωτίστως λατρείας και δοξολογίας, για όσα ο Θεός έχει χαρίσει στη ζωή μας.Και την δε αργία, ο Θεός την καθιέρωσε.Οπότε, ας μείνει η Κυριακή Ημέρα έξω από τις διαβουλεύσεις και τα «παιχνίδια» των πονηρευομένων!