Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
Κώστας Παπαθανασίου
Είναι απίστευτη υποκρισία ο ισχυρισμός ότι οι οικογενειακές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα κερδίσουν. Οι μεγάλοι χαμένοι θα είναι άρχικά οι υπάλληλοι που θα εξαναγκαστούν, αργα ή γρήγορα, να δουλεύουν ασταμάτητα και τελικά οι πάντες.Εκτός από το να εργάζεται, ο άνθρωπος χρειάζεται χρόνο να μαζεύει τα κομμάτια του ώστε, ανάμεσα στα άλλα, να μπορεί να επεξεργαστεί την επόμενη -και επιχειρηματική, αν θέλετε – κίνησή του. Άλλως, μετατρέπεται η ζωή του σε μια εναλλαγή μέρας-νύχτας που απομυζεί κάθε διάθεση για πρωτοτυπία και δημιουργικότητα χωρίς χαρά και επομένως χωρίς νόημα. Άνθρωπος χωρίς νόημα είναι, το πολύ, ένα καλό υποζύγιο. Κανένα κέρδος δεν προκύπτει για το υποζύγιο από τον ζυγό του. (κι αν το σκεφτεί κανείς βαθύτερα, ούτε για τον ζευγά του). Ίσως μάλιστα θα ευχαριστά αν τυχόν τού προσφερθεί ευθανασία όταν, τέλος, γεράσει.Χωρίς χαρά, το όποιο κατόρθωμα μιας κοινωνίας, οικονομικό, τεχνολογικό ή άλλο, ανάγεται τελικά σε ένα κοινωνικό – και αυτοκαταστροφικό – κρεματόριο, ένα κοινωνικό Άουσβιτς. Είναι ευνόητο ότι καμιά οικονομία δεν πρόκειται να ανακάμψει χάρη σε τέτοιες ιδέες.Πρόκειται επομένως για πρόταση-κλειδί και είναι εξαιρετικά κρίσιμη: ανοίγει πολύ έντεχνα την κερκόπορτα του μεσαίωνα πάσης φύσεως.Για την καταστροφική επίδραση στην οικογενειακή και κοινωνική ζωή , απαρραίτητα στοιχεία της ανθρωπιάς, -και επομένως και της όποιας ευημερίας- έχουν ήδη μιλήσει οι προλαλήσαντες. Είναι τόσο αυτονόητο, πού θα αρκούσε για να εν-δείξει την εκ του πονηρού σύλληψη και προώθηση της απαράδεκτης αυτής πρότασης.
 
 
Κουκλάκης Ι
Η Κυριακή είναι του Θεού, τι πάτε να κάμετε;Μήπως είσαστε Θεομπαίχτες;Τι νομίζετε ότι θα καταφέρετε ισοπεδώνοντας τα πάντα;Είναι Ελληνική παράδοση αυτό που πάτε να επιβάλετε στον πολύπαθο Ελληνικό λαό;Θέλετε να του ξεριζώσετε την αγάπη του τω Θεώ; Αλλά να ξέρετε ότι ο Τρισήλιος Θεός Ζεί και κεκραταίωτε!!! Ο Θεός να μας ελεήσει όλους …
 
 
Πολίτης Έλλην
Διαφωνώ απολύτως με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, γιατί: 1) Ο άνθρωπος έχει μιαν ημέρα ελεύθερη να την αφιερώσει στην οικογένεια και στην θρησκευτική ανάταση. 2) Οι οικογένειες έχουν την δυνατότητα να ψωνίσουν τις υπόλοιπες ημέρες, πρωί ή απόγευμα, επιπροσθέτως διότι συνήθως υπάρχουν άνεργοι στην οικογένεια. 3) Αυτοί που λένε ότι στο εξωτερικό τα καταστήματα κάνουν τον μεγαλύτερο τζίρο τις Κυριακές, δεν καταλαβαίνουν ότι ο καταναλωτής αντί να ψωνίσει τις καθημερινές, αφήνει την προοπτική των αγορών και των προμηθειών για τις Κυριακές. 4) Οι εργαζόμενοι πρέπει ξεκουραστούν και μιαν ημέρα (δουλεύουν σκληρά με πενιχρά μεροκάματα). Σημείωση: Θα ληφθούν υπόψη τα αποτελέσματα της διαβούλευσης;;;
 
 
Παναγιώτης Σεριάτος
Θά ‘πρεπε να ντρέπεστε. Αφήστε τα τερτίπια περί τόνωσης της οικονομίας. Σας πήραμε χαμπάρι και ήδη οργανωνόμαστε. Ναι εμείς οι πολλοί,το 80% των Ορθόδοξων Χριστιανών Ελλήνων. Και τους Πακιστανούς που μας φορτώσατε, Χριστιανούς θα τους κάνουμε!. Εμείς τις Κυριακές θα εκκλησιαζόμαστε έστω και σε κατακόμβες. Δεν αλλοτριωθήκαμε όσο θα θέλατε και αντιστεκόμαστε κάτω από τη μύτη σας σε όλα τα επίπεδα.Θεομπαίχτες, «και ην αν βουλήν βουλεύσησθε, διασκεδάσει Κύριος, ότι μεθ’ ημών ο Θεός».
 
 
π. Κωνσταντίνος Πετάσης
Στις 18 Δεκεμβρίου ώρα 12.44 ανάρτησα σχόλιο. Και στο τέλος έλεγα ότι τζάμπα γράφω αφού δεν πρόκειται να δημοσιευθεί.Τελικά έπεσα έξω! Δημοσιεύθηκε, αλλά για λίγες ώρες, μέχρι μην μπορώ να διαμαρτυρηθώ! Μετά το σβήσατε δημοκρατικά! ΑΠΑΙΤΩ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΠΑΛΙ! Αν οι διαχειριστές της ανοικτής διαβούλευσης έχουν σχέση με την Δημοκρατία. δεν έπρεπε να το σβήσουν. Συγχαρητήρια! Τέτοια Δημοκρατία ουτε ο Χίτλερ, ούτε ο Στάλιν, ούτε ο Χότζα δεν πέτυχαν τον καιρό που βρίσκονταν στη δόξα τους!! Τους ξεπεράσατε! Αν δεν σας αρέσει ότι γράφω σήμερα, δημοσιεύστε πάλι το σχόλιό μου και μην σβήσετε ούτε το παρόν! Και μαζί με αύτό, και τα δεκάδες άλλα που σβήσατε με δημοκρατικές διαδικασίες! ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ!