Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
Κωνσταντίνα
Δεν γίνεται να τα ισοπεδώσουμε όλα. Έχετε να κάνετε με ανθρώπους και όχι με μηχανές. Την Κυριακή δεν πρέπει να ανοίγουν τα μαγαζιά.
 
 
Κώστας Παπαθανασίου
Είναι απίστευτη υποκρισία ο ισχυρισμός ότι οι οικογενειακές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα κερδίσουν. Οι μεγάλοι χαμένοι θα είναι άρχικά οι υπάλληλοι που θα εξαναγκαστούν, αργα ή γρήγορα, να δουλεύουν ασταμάτητα και τελικά οι πάντες.Εκτός από το να εργάζεται, ο άνθρωπος χρειάζεται χρόνο να μαζεύει τα κομμάτια του ώστε, ανάμεσα στα άλλα, να μπορεί να επεξεργαστεί την επόμενη -και επιχειρηματική, αν θέλετε – κίνησή του. Άλλως, μετατρέπεται η ζωή του σε μια εναλλαγή μέρας-νύχτας που απομυζεί κάθε διάθεση για πρωτοτυπία και δημιουργικότητα χωρίς χαρά και επομένως χωρίς νόημα. Άνθρωπος χωρίς νόημα είναι, το πολύ, ένα καλό υποζύγιο. Κανένα κέρδος δεν προκύπτει για το υποζύγιο από τον ζυγό του. (κι αν το σκεφτεί κανείς βαθύτερα, ούτε για τον ζευγά του). Ίσως μάλιστα θα ευχαριστά αν τυχόν τού προσφερθεί ευθανασία όταν, τέλος, γεράσει.Χωρίς χαρά, το όποιο κατόρθωμα μιας κοινωνίας, οικονομικό, τεχνολογικό ή άλλο, ανάγεται τελικά σε ένα κοινωνικό – και αυτοκαταστροφικό – κρεματόριο, ένα κοινωνικό Άουσβιτς. Είναι ευνόητο ότι καμιά οικονομία δεν πρόκειται να ανακάμψει χάρη σε τέτοιες ιδέες.Πρόκειται επομένως για πρόταση-κλειδί και είναι εξαιρετικά κρίσιμη: ανοίγει πολύ έντεχνα την κερκόπορτα του μεσαίωνα πάσης φύσεως.Για την καταστροφική επίδραση στην οικογενειακή και κοινωνική ζωή , απαρραίτητα στοιχεία της ανθρωπιάς, -και επομένως και της όποιας ευημερίας- έχουν ήδη μιλήσει οι προλαλήσαντες. Είναι τόσο αυτονόητο, πού θα αρκούσε για να εν-δείξει την εκ του πονηρού σύλληψη και προώθηση της απαράδεκτης αυτής πρότασης.
 
 
Νίκος Νίκου
Το ότι προσπαθείτε να περάσετε συμφέροντα ξένων πολυεθνικών εταιρειών σε βάρος των μικρομεσαίων ελληνικών, είναι πλέον πασιφανές!Είναι δυνατόν σε μια χώρα με πάνω από 1 εκατομμύριο ανέργους (που καθημερινά αυξάνεται κατά 1000 άτομα), που το βιοτικό επίπεδο έχει πέσει στα όρια της φτώχειας, που εμείς οι ίδιοι που ακόμη νιώθουμε τυχεροί που εργαζόμαστε, έχουμε περιορίσει τις αγορές μας καθαρά σε βιοποριστικά είδη, να προσπαθείτε να μας πείσετε ότι το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές είναι μέτρο που θα βοηθήσει την ανάπτυξη;Χρόνος δεν υπάρχει; Υπάρχει απεριόριστος, για κάποιον που κάνει σωστό προγραμματισμό. Λεφτά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!Το να είμαστε σε λίγο καιρό όλοι άνεργοι, με απεριόριστο ελεύθερο χρόνο δικό μας, αλλά χωρίς ούτε 1 ευρώ στην τσέπη, και λειτουργόντας τα πάντα ανοιχτά επί 24ωρου βάσεως, λυπάμαι πολύ, είναι μια περίπτωση που νομίζω ότι δεν είναι αυτό που μας χρειάζεται αυτή την στιγμή! Ευχαριστώ πολύ.