Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
Καρακατσάνης Πολύκαρπος
Χαίρετε. Η αργία της Κυριακής δε θα πρέπει να καταργηθεί επειδή η τήρησή της είναι εντολή δοσμένη από το Θεό. Ας θυμηθούμε τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, το διδάσκαλο του γένους που έλεγε: «Όποιος εργάζεται την Κυριακή διώχνει την ευλογία του θεού από το σπιτικό του». Ας μη τη διώξουμε λοιπόν κι εμείς από το μεγάλο σπτικό μας που λέγεται Ελλάδα, όλως δι’ όλου. Σε όσους όμως δεν αρκεί αυτό το επιχείρημα, υπάρχουν κι άλλα: 1) Αν πρόκειται για κάποια βασική ανάγκη, υπάρχουν παντού ανοιχτά mini market που μας εξυπηρετούν… Με την κατάργηση της αργίας της Κυριακής, όλες αυτές οι κατά τόπους μικρές επιχειρήσεις θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα (αν δεν αντιμετωπίζουν ήδη). 2) Αν δεν πρόκειται για κάποια βασική ανάγκη, ποιος άνθρωπος που επιθυμεί να αγοράσει ένα παλτό ή ένα κινητό δε θα πάει άλλη μέρα να το αγοράσει; 3) Θα αυξηθούν τα λειτουργικά έξοδα των επιχειρήσεων με δυσανάλογη αύξηση της πελατείας. 4) Η «προαιρετική» λειτουργία είναι μάλλον διακοσμητικό στοιχείο της διατύπωσης του νόμου, καθώς όλοι μας γνωρίζουμε ότι έστω κι ένα κατάστημα που πουλάει το προϊόν x να ανοίξει, τότε θα ανοίξουν και τα περισσότερα αντίστοιχα καταστήματα. Είναι κάτι ανάλογο με την παραπαιδεία… Το να στέλνουμε τα παιδιά μας σε φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα «προαιρετικό» είναι, αλλά έστω κι ένας από τον κοινωνικό μας περίγυρο να στέλνει το παιδί του, θα το στείλουμε κι εμείς. Αν κανείς δεν το έστελνε, θα θυσιάζαμε τόσο εύκολα μερικές χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο; Ψυχολογία της μάζας… 5) Φαίνεται πως η τακτική των σύγχρονων κυβερνήσεων είναι να απομακρύνουν όλο και περισσότερο τα μέλη της οικογενείας το ένα από το άλλο… Η νομοθετική εγκατάλειψη της εργαζόμενης στον ιδιωτικό τομέα μητέρας, τα ολοήμερα σχολεία, η κατάργηση της αργίας της Κυριακής… Αν δεν αφήσουμε χρόνο στην οικογένεια για να νιώθει και να είναι οικογένεια, τότε στραβά αρμενίζουμε, πάρα πολύ στραβά… 6) Εκτός όμως από μέλη μιας οικογένειας είμαστε και πολίτες. Εκτός αν τώρα, αντί για πολλά γήπεδα και πολλά γυμναστήρια που έχτιζαν κάποιοι προ 40-45 ετών, έχουμε τις εργασίες μας να μας απασχολούν 7 ημέρες την εβδομάδα και έτσι δε θα μπορούμε να ασχολούμαστε με τα κοινά. Απεύχομαι πραγματικά να υπάρχει τέτοια πρόθεση εκ μέρους των αντιπροσώπων μας στο κοινοβούλιο, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα το ίδιο. Για όλους αυτούς τους λόγους, καλώ κάθε πολίτη αυτού του κράτους να αντιτεθεί στην κατάργηση της αργίας της Κυριακής.
 
 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Δεν συμφωνώ με την κατάργηση της αργίας της Κυριακής.1.Η Κυριακή είναι ημέρα του Θεού. Ο ίδιος ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο έξι ημέρες για να εργάζεται και μία μέρα αφενός για να ξεκουράζεται, αφετέρου και κυρίως για να ευχαριστεί τον Θεό: δηλαδή, όχι απλώς λατρεύοντας Τον «τυπολατρικά», αλλά και προσφέροντας Του, ως ευγνωμοσύνη, έργα αγάπης προς τον πλησίον. Δεν είναι τυχαίο ότι, πολλοί συνάνθρωποί μας, παρόλο που εργάζονται σκληρά και καθημερινά για τις ανάγκες των ιδίων κ των οικογένειών τους, τις Κυριακές, όχι μόνο εκκλησιάζονται, αλλά προσφέρουν όλη την μέρα, τόσο στην οικογένειά τους, όσο και σε εκείνους που έχουν ανάγκη, αφιλοκερδώς και εθελοντικά.2.Ομως, ακόμα και εάν κάποιος δεν ενδιαφέρεται για τον Λόγο του Θεού, υπάρχουν επιπλέον λόγοι: αφενός όλοι οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα σε ξεκούραση – δικαίωμα κατακτημένο με αγώνες και αίμα – και δεν επιτρέπεται να γίνονται έρμαια ενός εξαντλητικού ημερησίου και εβδομαδιαίου προγράμματος (γυρίζοντας έτσι αιώνες πίσω), αφετέρου, όπως όλοι γνωρίζουμε, μια ακόμα μέρα εργασίας δεν θα λύσει το πρόβλημα της αγοράς και της οικονομίας, αλλά αντιθέτως η καλύτερη διαχείρηση των υπολοίπων.
 
 
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Δεν συμφωνώ με την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Η Κυριακή είναι αφιερωμένη στο Θεό. Την Κυριακή την σεβάστηκαν όλοι οι κατακτητές μας. Εσείς;
 
 
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Δεν θα οφελήσει κανέναν η κατάργηση της αργίας της Κυριακής, έστω και για κάποιες ημέρες του χρόνου. Ο στόχος είναι να στερήσει τον εκκλησιασμό αυτής της ημέρας σε κάποιους εργαζόμενους.Είναι ηλίου φαηνότερο ότι μεθοδεύεται και η κατάργησή της, μια και στην αρχή θα ισχύει προεραιτικά.Πάντως αποδεικνύεται για μιά άλλη φορά ότι τον τόπο αυτόν τον κυβερνούν αντίχριστοι πολιτικοί. Είναι ντροπή σε μια καθαρώς ορθόδοξη χώρα οι πολιτικοί της, να επιβάλλουν » θέσεις και απόψεις » διαμετρικά αντίθετες με τον λαό της.
 
 
Αλεξία
Δε συμφωνώ με το νομοσχέδιο, γιατί δε νομίζω ότι θα συνεισφέρει κάτι στην οικονομική ανάκαμψη του εμπορίου, κτλ. Θεωρώ ότι ο καταναλωτής μπορεί κάλλιστα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας να κάνει τα ψώνια του. Επιπλέον, η Κυριακή είναι η μόνη μέρα, που μπορεί πλέον ο εργαζόμενος να δει τα παιδιά του και να ξεκουραστεί. Και γιατί όχι να πάει και εκκλησία, όποιος είναι θρησκευόμενος.