Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
ΤΑΤΙΑΝΑ
Η ΑΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΗΧΑΝΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. ΤΕΛΟΣ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ, ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΠΡΟΚΟΠΗ.
 
 
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α. ΚΟΚΚΙΝΟΣ
Χαίρετε,ΕΝΤΟΛΗ 4η εκ των ΔΕΚΑ ΕΝΤΟΛΩΝ:Eξ ημέρας έργα και ποιήσεις πάντα τα έργα σου. Τη δε ημέρα τη εβδόμη σάββατα Κυρίω τω Θεώ σου. Σας παραθέτω και τις απόψεις δύο Μητροπολιτών. ΟΧΙ του Μητροπολίτη Πατρών για την κατάργηση της Κυριακής αργίας: «Θα αντιδράσει ο ίδιος ο Λαός» Με ξεκάθαρο τρόπο εναντιώθηκε στην προωθούμενη ρύθμιση κατά τη διάρκεια ομιλίας του στον εορτασμό του Αγίου Σπυρίδωνος στην Πάτρα.Ένα ηχηρό «όχι» στην κατάργηση της αργίας της Κυριακής είπε ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος στο κήρυγμά του μετά τη θεία λειτουργία για τον εορτασμό του Αγίου Σπυρίδωνος στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην Λεύκα Πατρών.Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Ι.Μ.Πατρών ο κ.Χρυσόστομος υπενθύμισε τα λόγια του Πατρο-Κοσμά του Αιτωλού πως τα χρήματα που κερδίζονται την Κυριακή είναι καταραμένα, υποστήριξε πως αυτά τα μέτρα εντάσσονται στην προσπάθεια » αποϊεροποιήσεως της ζωής στην πατρίδα μας» και κάλεσε τους πιστούς να δώσουν τη δική τους απάντηση γεμίζοντας τους Ναούς και αρνούμενοι να ψωνίσουν ή να εργαστούν την Κυριακή. «Γεμίστε τις Εκκλησίες την Κυριακή.Μη μένετε κανείς στο σπίτι σας. Αφήστε στην άκρη οποιαδήποτε εργασία», είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Πατρών. Επιστολή Μητροπολίτου Ηλείας Γερμανού προς τον Υπουργόν Ανάπτυξης για την κατάργηση της Κυριακής αργίας Προς Τον αξιότιμον κ. Κων/νον ΧατζιδάκηνΥπουργόν Ανάπτυξης και Τροφίμων Αξιότιμε κ. Υπουργέ,Χαίρετε και υγιαίνετε δια να δύνασθε να φέρετε εις αίσιον πέρας το δύσκολο έργο σας σε τούτους τους δύσκολους καιρούς. Κύριε Υπουργέ,Όλοι σήμερα ομολογούν ότι η οικονομική κρίσις είναι αποτέλεσμα της ηθικής κρίσεως. Επομένως μόνον η θεραπεία της ηθικής κρίσεως μπορεί να θεραπεύση την οικονομική κρίσι. Ένεκα τούτων πιστεύω ότι η προσπάθειά σας να καταργηθή η Κυριακή αργία των Εμπορικών Καταστημάτων εναντίον της εντολής του Θεού, που ορίζει «εξ ημέρας» εργασίας την εβδομάδα, την δε εβδόμην να την αφιερώνουν οι άνθρωποι προς δοξολογίαν του Θεού και ψυχικήν και σωματικήν ανάπαυσι, επεκτείνει την ηθικήν κρίσιν και κατά συνέπεια και την οικονομική. Με τιμήΔημήτριος Κόκκινος Σ.Σ.1:Ο εξωχότατος κ.πρωθυπουργός έχει πει »με τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε» άρα δεν συνάδει ούτως ή αλλώς με το γενικότερο πλαίσιο που χάραξε ο πρώτος τη τάξει άνδρας της χώρας. Σ.Σ.2:Άλλωστε και στην Ευρώπη βλ.Αγγλία κλειστά είναι τις Κυριακές.
 
 
Φιλοθέη
Χαίρετε. Οι Κυριακές θεωρούνται μέρες αργίας όχι μόνο για την σωματική και πνευματική ξεκούραση του ατόμου, αλλά και για τη δυνατότητα συγκέντρωσης της οικογένειας γύρω από το κοινό τραπέζι. Είναι οι ημέρες όπου μπορεί να δεθεί περισσότερο η οικογένεια, μακρύα στη δίνη της καθημερινότητας και τον προβλημάτων, αφού η μέρα αυτή μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για την περαιτέρω πολιτισμική, ψυχολογική και δημιουργική ανάπτυξη του παιδιού, μέσω περιπάτων σε αρχαιολογικούς χώρους κ.τ.λ. Εν τέλει, είναι μία μέρα για τον έσω άνθρωπο, προκειμένου να αφουγκραστεί τις ανάγκες της ψυχής του και να δεχθεί το κάλεσμα της καμπάνας εάν αυτός το επιθυμεί. Αφήστε μας τουλάχιστον και κάποιο από τα εναπομείναντα διακιώματά μας.