Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
Γεώργιος Ζαχαράκης
Μάλιστα, φτάσαμε να διαβουλευόμαστε σε αυτήν την χώρα και για τα αυτονόητα..Απλώς να υπενθυμίσω ότι στην Ελλάδα υπάρχει επικρατούσα «θρησκεία» (σε εισαγωγικά, γιατί η Εκκλησία του Χριστού δεν έχει καμία σχέση με θρησκεία, δηλαδή ψυχαναγκαστική κάλυψη υπαρξιακών κενών), αντιθέτως, ο θεσμός του κοσμικού κράτους είναι ξένος σε εμάς, ακατάλληλος και αταίριαστος. Προσπάθησε να απαντήσει σε συγκεκριμένα προτάγματα συγκεκριμένων ιστορικών περιόδων & κοινωνιών, θωρακίζοντας θεσμικά κυρίαρχες νοο-τροπίες & στάσεις ζωής ασύμβατες με το Γένος μας, την Ρωμιοσύνη. Άλλο πράγμα το λαϊκό κράτος, άλλο η ανεξιθρησκεία.Συμπερασματικά, καταθέτω ένα μεγάλο ΟΧΙ στην άλωση της ιδιοπροσωπείας αυτού του λαού, ΟΧΙ στην εργασία τις Κυριακές, ΝΑΙ στην έμπρακτη μετάνοια όλων μας..
 
 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΣΟΛΑΣ
Χαιρετε. Εχω ζήσει στο εξωτερικό σε χώρα όπου η Κυριακή είναι εργάσιμη. Η ατμόσφαιρα δεν διαφέρει απο μια μέρα καθημερινή. Εχω συζητήσει με πολλούς φίλους και γνωστούς και είδα την νοσταλγία για τον παλιό καιρό όπου η Κυριακή ήταν μέρα ξεκούρασης, περισυλλογής, μελέτης και ψυχικής ενδυνάμωσης. Το αποζητούνε. Ειδικά στις πόλεις η κίνηση ειναι ακόμα πιο έντονη μιας και κόσμος απο πιο μακρινές πόλεις που δεν μπορεί να έρχεται τις καθημερινές.Βλέπουν βέβαια την χρησιμότητα να υπάρχει η δυνατότητα για να αγοράσει κανείς κάτι που ειναι αναγκαίο.Ειδικά για τους ανρώπους που εκκλησιάζονται, είναι πραγματικά μια άλλη ατμόσφαιρα όπου αντιπαλεύεται με τους έντονους ρυθμούς της την ψυχική ηρεμία μετα την προσευχή και τον εκκλησιασμόΕπίσης σε ένα βαθμό δυσχεραίνει την μετακίνηση για επισκέψεις σε φίλους και γνωστούς και την περίπτωση να βρεθείς μαζί τους διότι όλο και κάτι άλλο θα βρούν να κάνουνΠιστεύω οτι πρέπει να διατηρηθεί η μέρα ώς αργία, για λόγους παραδοσιακούς, θρησκευτικούς ,πρακτικούς, κοινωνικούς και πνευματικούς.Η μέρα αυτη να ασχοληθεί με ‘πνευματικά’ προϊοντα, ενασχολήσεις΄και ευκαιρίες.Η κοινωνία μας πάσχει και δεν γνωρίζει απο τι πάσχει. Και σε ένα βαθμό οφείλεται στην έλλειψη εσωτερικής ενατένισης και αυτοεξέτασης.Η Κυριακή να παραμείνει μέρα ΚΥΡΙΟΥ και κύρια μέρα για όλους τους πολίτες γνωρίζοντας ότι η εσωτερική καλλιέργεια ειναι το θεμέλιο για όλα τα πολιτικά συστήματα και κοινωνίες για να λειτουργήσουν σωστά.Ο σεβασμός στον εκκλησιασμό των χριστιανών πρέπει να συνεχίσει έστω και να μην εκκλησιάζονται όλοι οι Ελληνες. Προτείνω-να είναι κάποια μικρά καταστήματα με έλεγχο τις Κυριακές σαν τα φαρμακεία για ώρα ανάγκης.- Επίσης την προώθηση των αγορών με πληρωμή ασφαλή απο το διαδίκτυο όπως στο εξωτερικό ώστε εκείνοι που αδυνατούν να κάνουν τις αγορές τους τις καθημερινές να μπορούν να κάνουν παραγγελίες κάποια άλλη στιγμή- Την προώθηση του διαλόγου, ενημέρωσης και εκπαίδευσης μέσα στις ενορίες- Την προώθηση και ενίισχυση των ιδρύμάτων σε έργα προσφοράς- Την προώθηση διάλογο μεταξύ πνευματικών και καλλιτεχνώνΑλλά όλα αυτά κυρίως απογευματινές ώρες, και με τρόπο ώστε η Κυριακή να παραμείνει ήσυχη και χωρίς άγχοςΕυχαριστώ για την δυνατότητα που δίνεται στους πολίτες να κάνουν τα σχόλιά τους
 
 
Σταυρος Κουτουλογενης
Θεωρω απαραδεκτο να επιτραπει να λειτουργουν τα καταστηματα τις Κυριακες! Περα απο καθαρα θρησκευτικους λογους, δεν θα πρεπει να λειτουργουν και για τον εξης λογο:Ειμαι πατερας 3 παιδιων και εχω μια ατομικη επιχειρηση χωρις υπαλληλους. Μια Κυριακη περιμενω να χαρω την οικογενεια μου και να με χαρει και αυτη! Αν ειναι ανοικτα την Κυριακη τα καταστηματα θα πρεπει να ανοιγω και εγω (για λογους ανταγωνισμου) και θα χαθω απο την οικογενεια μου. Φανταζομαι οτι στην ιδια θεση ειναι η πλειοψηφια των καταστηματαρχων. Λεφτα για υπαλληλους δεν υπαρχουν (εδω δεν βγαινουμε εμεις οι ιδιοι!) Αρα δεν ειναι μονο θρησκευτικοι οι λογοι, ειναι και κοινωνικοι! Γι’ αυτο δεν πρεπει σε καμια περιπτωση να επιτρεψουμε να λειτουργουν τα καταστηματα Κυριακη!