Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
ΤΑΣΟΣ
Η κατάργηση , έστω και προαιρετικά, της αργίας της Κυριακής, είναι Αντιχριστιανική. Το κέρδος από την εργασία της Κυριακής, εκτός από ορισμένες περιπτώσεις εργαζομένων (Γιατρών σε νοσοκομεία, νοσηλευτών, στρατιωτικών κ.α.) είναι αμαρτωλό.Σε μια Ορθόδοξη χώρα(;), όπως είναι η Ελλάδα , πρέπει να τηρούμε το νόμο του Θεού που δεν επιτρέπει την εργασία τις Κυριακές. Αλλιώς δεν διαφέρουμε καθόλου από τους άλλους Άθεους λαούς, που σαν πρώτο τους μέλημα έχουν το κέρδος και το χρήμα.Δεν θα έχουμε την ευλογία του θεού. Ας είναι, η αργία της Κυριακής, κάτι ελάχιστο που μπορούμε να τηρήσουμε από τον Νόμο του Θεού, μήπως και μας Ελεήσει για όλες τις υπόλοιπες και μεγάλες αμαρτίες που κάνουμε σαν έθνος και λαός.Ευχαριστώ.
 
 
Ελευθέριος
Ένα είμαι σε θέση να γνωρίζω, το οικογενειακό τραπέζι της Κυριακής, θεσμός για μια ελληνική οικογένεια που σβήνει ήταν το τελευταίο προπύργιο της παραπαίουσας ελληνικής κοινωνίας.Ας πάψουν οι κυβερνώντες να καταστρέφουν ότι διασώζει θεσμούς και παραδόσεις κυρίως όμως ό,τι κρατά αυτή την πατρίδα ακόμα στα πόδια της.-
 
 
Βασίλης
Πολλές φορές η εργασία την Κυριακή επιβάλλεται στην πράξη (γιατροί, νοσοκόμοι, στρατιωτικοί, αστυνομικοί κτλ.) Το άνοιγμα της αγοράς όμως την Κυριακή έχει μια σειρά από μειονεκτήματα. Υπάρχουν δυο κατηγορίες πολιτών που ακουμπάει αυτό το μέτρο. Ας πούμε η κατηγορία Α, αυτών που θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν την Κυριακή. Και η Β αυτών που θα έχουν τη δυνατότητα να καταναλώσουν την Κυριακή.1) Η Κυριακή είναι μια μέρα που επειδή ΔΕΝ είναι ανοικτή η αγορά, μια σειρά άλλων δραστηριοτήτων διευκολύνεται, που επίσης παράγουν πλούτο, οικονομικό, κοινωνικό, πνευματικό, θρησκευτικό κλπ. Ισχύει και για τις 2 κατηγορίες πολιτών.2) Δεν βοηθάει στην αύξηση της κατανάλωσης όσο στην αναδιανομή της κατανάλωσης σε 7 μέρες αντί σε 6. Ούτε η κατηγορία Β θα καταναλώσει περισσότερο εβδομαδιαίως ή μηνιαίως και ούτε βέβαια και η Α.3) Εξαναγκάζει μια σειρά εργαζομένων σε εξαντλητικό πρόγραμμα εργασίας, ασύμβατο με το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο (γιατροί, νοσοκόμοι το βιώνουν αυτό ήδη, αλλά είναι απαραίτητο).4) Θίγει το θρησκευτικό δικαίωμα πολλών εργαζομένων να αφιερώσουν τη μέρα εκείνη στην προσευχή στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και της επιβίωσης (γιατί αν το κάνει ένας θα πρέπει να ακολουθήσει και ο δίπλα κ.ο.κ.)5) Διαλύει μια οικογενειακή μέρα, που τα παιδιά δεν έχουν σχολείο και οι γονείς δεν έχουν εργασία.6) Απομακρύνει τον κόσμο από την εκκλησία και τους δελεάζει με άλλη μια μέρα κατανάλωσης.
 
 
V
Αν κάποιος θέλει να πάει για ψώνια, θα πάει τις άλλες μέρες όπως κάνει τόσο καιρό…Ας αφήσουμε και κάτι ως έχει…Μέρα του ΚΥΡΙΟΥ είναι, Κυριακή!