Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
Μιχάλης
Έλεγαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας: Βίος ανεόρταστος μακρά οδός απανδόκευτος! δηλαδή ζωή χωρίς γιορτές είναι μακρύς δρόμος χωρίς ένα πανδοχείο…Εν ονόματι του κέρδους, με το νόμο αυτό προτείνεται η διάλυση της κοινωνικής υφής της ελληνικής κοινωνίας. Κανείς δε σκέφτηκε τους εργαζόμενους, κανείς δε σκέφτηκε τους θρησκευόμενους οποιουδήποτε δόγματος και ομολογίας, κανείς δε σκέφτηκε ότι οδεύουμε στον αφελληνισμό και τη στείρα μίμηση έξωθεν κατευθυνόμενων προτύπων…Διαφωνώ κάθετα με την κατάργηση της αργίας της Κυριακής!
 
 
Γιώργος
Νομίζω είναι προς λάθος κατεύθυνση η πρόταση αυτή: «Βίος ανεόρταστος μακρά οδός απανδόχευτος!» δηλαδή ζωή χωρίς γιορτές, Κυριακές και σχόλες είναι μακρύς δρόμος χωρίς ούτε ένα πανδοχείο για να ξαποστάσει ο ταλαίπωρος ταξιδιώτης, όπως σοφά επεσήμανε κι άλλος «σχολιαστής» πριν απο μένα. Το θρησκευτικό κομμάτι είναι κι αυτό σοβαρό, τουλάχιστον από την άποψη των πατροπαράδοτων ηθών και εθίμων, όμως ο συνειδητός πιστός δεν «παζαρεύει» ζητήματα πίστεως. Αν θέλει να εκκλησιαστεί δε θα τον εμποδίσει κανένας κανόνας και κανένα ωράριο, ακόμα και με οικονομική ζημία. Διαφωνώ όμως δομικά με την κατάργηση της αργίας της Κυριακής, ακόμα και σε προαιρετική βάση. Είναι η αρχή για το «ξήλωμα» μιας μεγάλης κοινωνικής κοι οικογενειακής κατάκτησης! Δε θα προσφέρει ουσιαστικά οικονομικά οφέλη και ανοίγει το δρόμο για την κατάστράτηγηση και άλλων αργιών , τη θεσμοθέτηση «χαλαρών» κανόνων και διευρημένων ωραρίων χωρίς αντίλογο απο τους εργαζόμενους και χωρίς κεντρικό έλεγχο σε μερικά χρόνια από σήμερα. Ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου. Πολύ «ανόητη» πρόταση και χωρίς κοινωνική προοπτική, εκτός και γίνεται σκόπιμα στο βωμό της οικονομικής πανκυριαρχίας και της κοινωνικής εξαθλίωσης.Αιδώς Αργείοι!!!
 
 
Δήμητρα Γκαβανόζη
Απαιτείται μία ανάπαυλα για τους καταστηματάρχες αλλά και τους εργαζομένους, διότι όπως λέγαν και οι αρχαίοι πρόγονοι «βίος ανεόρταστος, μακρά οδός απανδόχευτος». Δηλαδή όταν δεν υπάρχει διάλλειμα από την καθημερινότητα είναι σαν μακρής δρόμος χωρίς πανδοχείο. Σεβαστείτε το
 
 
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΚΟΥΡΑΣΗ , ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ , ΔΙΑΛΥΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΚΟΣΜΟΥ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΡΩΜΑΤΙΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΕ.