Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
Κωνσταντίνα
Τόσο πολύ περίσσευσαν τα χρήματα μας,ώστε δεν μας αρκούν τόσες μέρες ανοικτης αγοράς,αλλά χρειάζεται να ψωνίζουμε και την Κυριακή;Δεν θέλουμε ανοικτή αγορά τις Κυριακές.Φτάνει η αποδόμηση!!!
 
 
Πολίτης Έλλην
Διαφωνώ απολύτως με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, γιατί: 1) Ο άνθρωπος έχει μιαν ημέρα ελεύθερη να την αφιερώσει στην οικογένεια και στην θρησκευτική ανάταση. 2) Οι οικογένειες έχουν την δυνατότητα να ψωνίσουν τις υπόλοιπες ημέρες, πρωί ή απόγευμα, επιπροσθέτως διότι συνήθως υπάρχουν άνεργοι στην οικογένεια. 3) Αυτοί που λένε ότι στο εξωτερικό τα καταστήματα κάνουν τον μεγαλύτερο τζίρο τις Κυριακές, δεν καταλαβαίνουν ότι ο καταναλωτής αντί να ψωνίσει τις καθημερινές, αφήνει την προοπτική των αγορών και των προμηθειών για τις Κυριακές. 4) Οι εργαζόμενοι πρέπει ξεκουραστούν και μιαν ημέρα (δουλεύουν σκληρά με πενιχρά μεροκάματα). Σημείωση: Θα ληφθούν υπόψη τα αποτελέσματα της διαβούλευσης;;;
 
 
Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων
Στο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι για τα αυτοκίνητα ο μέγιστος χρόνος προσφορών θα είναι οι 60 ημέρες, ως ισχύει σήμερα, με βάση το νόμο 802/78, όπως έχει τροποποιηθεί. Όμως, στο σχέδιο νόμου δεν έχει περιληφθεί η υφιστάμενη διάταξη του εδαφίου β’ της παραγράφου 4 του νόμου 3557/2007, με την οποία εξαιρούνται οι πωλήσεις αυτοκινήτων από τα δικαιώματα και υποχρεώσεις για εκπτώσεις: β) Η παράγραφος του 5 του άρθρου 15 του ν. 802/1978, όπως ισχύει, αντικαθίσταται, ως εξής:«5. Η παράγραφος 3 του παρόντος άρθρου δεν εφαρμόζεται σε προσφορές προϊόντων παντοπωλείου, καθώς και οι παράγραφοι 1 και 2 του ίδιου άρθρου (εκπτώσεις) στις πωλήσεις αυτοκινήτων». Δεδομένου ότι οι πωλήσεις αυτοκινήτων δεν αρμόζει να υπάγονται σε τακτικές εκπτώσεις και για το λόγο αυτόν σε κανένα κράτος διεθνώς δεν ακολουθείται τέτοια πρακτική, παρακαλούμε θερμά όπως προστεθεί η ως άνω διάταξη στο νομοσχέδιο για το νέο αγορανομικό κώδικα. Με την εξαίρεση από το δικαίωμα πωλήσεων αυτοκινήτων στις εκπτώσεις, θα αρθεί η υποχρέωση μη παροχής προσφορών ένα μήνα πριν από αυτές, οπότε θα είμαστε σε θέση, όπως ισχύει σήμερα, να παρέχουμε προσφορές σε όλη τη διάρκεια τυο χρόνου.
 
 
Αντώνιος Κ.
Πως μπορεί να διασφαλιστεί ότι με το παρόν νομοθέτημα δεν θα ανοίξει ο δρόμος για την λειτουργία όλων των μεγάλων εμπορικών καταστημάτων -ήτοι αλυσίδες- με μια επόμενη τροπολογία; Αυτό θα είναι τεράστιο όφελος των πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και η καταστροφή των μικρομεσαίων εμπόρων και επιχειρηματιών οι οποίοι δεν θα μπορούν να ανταγωνιστούν τους ανωτέρω.Επιπλέον, το Κράτος και οι νομοθέτες του εν λόγω σχεδίου νόμου, πότε πιστεύει-ουν ότι θα πρέπει να αργεί από την εργασία του ο επιχειρηματίας ή ο υπάλληλος του με διασφαλισμένα τα δικαιώματά του;‘H το εν λόγω σχέδιο νόμου προϋποθέτει -εκ των πραγμάτων- πρόσληψη ενός επιπλέον υπαλλήλου για την μικρομεσαία επιχείρηση που θα την οδηγήσει κατ΄ευθείαν στο κλείσιμο;Εκτός αυτού, σε ένα άλλο επίπεδο τώρα, η Εκκλησία της Ελλάδος εκφράστηκε αρνητικά για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Δεδομένου ότι το ορθόδοξο πλήρωμα της Εκλησίας ξεπερνάει το 98% και στα πλαίσια μιας δημοκρατικής διαβούλευσης δεν θα έπρεπε ο κ. Υπουργός να λάβει υπόψη του όλες τις ενστάσεις τόσο των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, της Εκκλησίας κλπ και αφού συζητηθούν και ενσωματωθούν όλες αυτές οι ενστάσεις να κατατεθεί στη Βουλή;Επιπλέον, ως προς τι ο κύριος σκοπός και στόχευση του σχεδίου νόμου; Αναζωογονεί οικονομικά την αγορά; ;όχι! Παρέχει κάποιο είδος ρευστότητας στην αγορά; όχι! Μειώνει την ανεργία που έχει ξεπεράσει κάθε όριο ιστορικά καταγεγραμμένης ανεργίας σε χώρα της Ευρώπης και γενικότερα των δυτικών οικονομιών; Όχι! Επομένως, λύθηκαν όλα τα άλλα βασικά θέματα της ελληνικής οικονομίας που έχει ισοπεδωθεί από τα τρία μνημόνια και ο κ. Υπουργός Χατζηδάκης θα μάς προχωρήσει μπροστά αφού ο ίδιος σε δήλωση του είπε: »Ἡ Κυβέρνηση … δέν θά ἀφήσει ἐκείνους πού ἁπλά καί μόνο φοβοῦνται τό καινούργιο πολλές φορές χωρίς κανένα λόγο νά κρατήσουν τή χώρα στό παρελθόν. Ἡ Ἑλλάδα πρέπει νά προχωρήσει μπροστά…»;Φρονώ ότι οι Έλληνες πολίτες ως οικονομικά ενεργούντες αλλά και ως Ορθόδοξοι χριστιανοί θα απορρίψουν στην πράξη όλη την παρούσα νομοθετική προσπάθεια.
 
 
ΜΑΡΙΑ
Δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να λειτουργούν τα μαγαζιά της Κυριακές.! Το ωράριο των κατάστημάτων ως έχει μέχρι τώρα είναι μια χαρά. Το πρόβλημα δεν είναι οι περισσότερες ώρες και μέρες αλλά ότι ο καταναλωτής δεν έχει χρήματα.!Το μόνο που θα καταφέρεται στην περίπτωση που λειτουργήσουν τα μαγαζιά είναι να ωφεληθούν οι πολυεθνικές επιχειρήσεις και να κλείσουν μια και καλή οι μικρές και οικογενειακές επιχειρήσεις.Θα έπρεπε να εστιάσετε σε άλλου είδους λύσεις αν σας ενδιέφερε ο επαγγελματίας έλληνας.Δυστυχώς οι αποφάσεις σας μέχρι τώρα δεν ωφέλησαν κανένα απλό Έλληνα πολίτη αυτής της χώρας…. να είσαστε έτοιμοι λοιπόν να υποστείτε τις πολιτικές συνέπειες τις πρακτικής σας.