Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
Χρήστος
Πολύ αρνητική η συγκεκριμένη ρύθμιση και, βέβαια, χωρίς νόημα…Το πρόβλημα του κόσμου δεν είναι ότι θέλει να ψωνίσει την Κυριακή και βρίσκει κλειστά τα μαγαζιά,αλλά ότι μονίμως, Κυριακές και καθημερινές, βρίσκεται με άδειες τσέπες!Η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, που έχει «στεγνώσει» προ μηνών, είναι το πρόβλημα και όχι η αργία της Κυριακής. Εξάλλου, είναι μια μέρα ιερή και παραδοσιακά αποτελεί αργία για εμάς τους Ορθοδόξους Έλληνες και οι καταστηματάρχες είναι άνθρωποι που χρήζουν αναπαύσεως και αναψυχής έστω και μία ημέρα,ειδικά κατά τις κουραστικές εβδομάδες των εορτών.
 
 
Σταύρος Ευαγγέλου Καμαρούδης
‘Ελεος! Mια Κυριακή μας έμεινε όλο κι όλο να δούμε την οικογένειά μας και να αχοληθούμε και με κάτι άλλο (εκκλησία, δημιουργική απασχόληση, διαλέξεις, εκδρομούλες…).Γιατί να αντιγράφουμε την Αμερική στα πάντα?Αντίθετα, θα δεχόμουν το Σάββατο τα Καταστήματα να κλείνουν στις 17.00 ή και στις 18.00.Στη Γαλλία για παράδειγμα η Κυριακή είναι αργία.
 
 
Γιώργος Κ.
Πέρα από τις θρησκευτικές αντιρρήσεις, τις οποίες υιοθετώ απόλυτα, η πρόταση για λειτουργία των καταστημάτων Κυριακές δεν έχει καμιά οικονομική λογική. Θα συμπιέσει ακόμα πιο πολύ τους μικρομεσαιίους (τους οποίους υποτίθεται προσπαθεί να βοηθήσει), θα συμπιέσει το διαθέσιμο χρόνο της οικογένειας και γενικά δεν θα μας αφήσει χρόνο για τίποτε άλλο εκτός από δουλειά και ψώνια (με ότι τυχόν μένει από τη δουλειά, αν μένει…). Και να τα παράγαμε τα προϊόντα που θα πουλιούνται… Εισάγωγής είναι τα περισσότερα, με άλλα λόγια πού πάνε τα χρήματα; Αν δεν μας νοιάζει η ψυχή μας, ας δούμε λίγο τις ανάγκες ξεκούρασης του σώματος. Και μη μού πείτε, «οποίος δε θέλει ας μη δουλεύει»… Ξεπατώνουμε το κοινωνικό κράτος, καταστρέφουμε τώρα κάθε νομικό φραγμό στην οριοθέτηση του ελεύθερου χρόνου, δίνουμε ακόμη περισσοτερη δύναμη στους ισχυρούς απέναντι στους πιο αδύνατους… Γυρίζουμε στην εποχή των δούλων, ας αντιδράσουμε τουλάχιστον στο άνοιγμα κααστημάτων τις Κυριακές.
 
 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΣΟΛΑΣ
Χαιρετε. Εχω ζήσει στο εξωτερικό σε χώρα όπου η Κυριακή είναι εργάσιμη. Η ατμόσφαιρα δεν διαφέρει απο μια μέρα καθημερινή. Εχω συζητήσει με πολλούς φίλους και γνωστούς και είδα την νοσταλγία για τον παλιό καιρό όπου η Κυριακή ήταν μέρα ξεκούρασης, περισυλλογής, μελέτης και ψυχικής ενδυνάμωσης. Το αποζητούνε. Ειδικά στις πόλεις η κίνηση ειναι ακόμα πιο έντονη μιας και κόσμος απο πιο μακρινές πόλεις που δεν μπορεί να έρχεται τις καθημερινές.Βλέπουν βέβαια την χρησιμότητα να υπάρχει η δυνατότητα για να αγοράσει κανείς κάτι που ειναι αναγκαίο.Ειδικά για τους ανρώπους που εκκλησιάζονται, είναι πραγματικά μια άλλη ατμόσφαιρα όπου αντιπαλεύεται με τους έντονους ρυθμούς της την ψυχική ηρεμία μετα την προσευχή και τον εκκλησιασμόΕπίσης σε ένα βαθμό δυσχεραίνει την μετακίνηση για επισκέψεις σε φίλους και γνωστούς και την περίπτωση να βρεθείς μαζί τους διότι όλο και κάτι άλλο θα βρούν να κάνουνΠιστεύω οτι πρέπει να διατηρηθεί η μέρα ώς αργία, για λόγους παραδοσιακούς, θρησκευτικούς ,πρακτικούς, κοινωνικούς και πνευματικούς.Η μέρα αυτη να ασχοληθεί με ‘πνευματικά’ προϊοντα, ενασχολήσεις΄και ευκαιρίες.Η κοινωνία μας πάσχει και δεν γνωρίζει απο τι πάσχει. Και σε ένα βαθμό οφείλεται στην έλλειψη εσωτερικής ενατένισης και αυτοεξέτασης.Η Κυριακή να παραμείνει μέρα ΚΥΡΙΟΥ και κύρια μέρα για όλους τους πολίτες γνωρίζοντας ότι η εσωτερική καλλιέργεια ειναι το θεμέλιο για όλα τα πολιτικά συστήματα και κοινωνίες για να λειτουργήσουν σωστά.Ο σεβασμός στον εκκλησιασμό των χριστιανών πρέπει να συνεχίσει έστω και να μην εκκλησιάζονται όλοι οι Ελληνες. Προτείνω-να είναι κάποια μικρά καταστήματα με έλεγχο τις Κυριακές σαν τα φαρμακεία για ώρα ανάγκης.- Επίσης την προώθηση των αγορών με πληρωμή ασφαλή απο το διαδίκτυο όπως στο εξωτερικό ώστε εκείνοι που αδυνατούν να κάνουν τις αγορές τους τις καθημερινές να μπορούν να κάνουν παραγγελίες κάποια άλλη στιγμή- Την προώθηση του διαλόγου, ενημέρωσης και εκπαίδευσης μέσα στις ενορίες- Την προώθηση και ενίισχυση των ιδρύμάτων σε έργα προσφοράς- Την προώθηση διάλογο μεταξύ πνευματικών και καλλιτεχνώνΑλλά όλα αυτά κυρίως απογευματινές ώρες, και με τρόπο ώστε η Κυριακή να παραμείνει ήσυχη και χωρίς άγχοςΕυχαριστώ για την δυνατότητα που δίνεται στους πολίτες να κάνουν τα σχόλιά τους
 
 
diadromes
Δεν θα αφήσετε τίποτε όρθιο τόσοι αχρείοι είστε; ντροπή σας. αφήστε και κάτι όρθιο. Μια Κυριακή μας έμεινε να ευχαριστήσουμε τον Θεό, δεν θα σας επιτρέψουμε να μας την στερήσετε.