Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
Χριστίνα
Καταλαβαίνω ότι για αυτούς που δεν έχουν ιδιαίτερα θερμή πίστη είναι αδιάφορο αν θα δουλεύουν την Κυριακή και θα ξεκουράζονται πχ. την Τετάρτη. Όμως σε ένα πολιτισμένο κράτος δεν μπορεί η ίδια η κυβέρνηση να καταπατά τα δικαιώματα τόσων ανθρώπων. Γιατί και τα θρησκευτικά δικαιώματα είναι δικαιώματα, όσο κι αν ενοχλούν κάποιους. Η Κυριακή δεν είναι αργία μόνο για να μπορούμε να πάμε στην Εκκλησία για 2 ώρες. Δεν επιτρέπεται να δουλεύουμε καθόλου την Κυριακή. Αυτό γίνεται για να μπορούμε να ξεκουραζόμαστε, να βρισκόμαστε με την οικογένεια και να μπορούμε και να εξελιχθούμε και σε άλλους τομείς πέραν του οικονομικού, όπως ο πνευματικός, πράγμα που χρειάζεται ΕΛΕΥΘΕΡΟ χρόνο. Τον χρόνο αυτόν τον έχουν ανάγκη όλοι, είτε πηγαίνουν εν τέλει στην Εκκλησία είτε όχι. Γιατί όλοι είναι άνθρωποι και όλοι έχουν ανάγκη για πνευματική τροφή και ησυχία. Εκτός λοιπόν του ότι το νέο μέτρο οικονομικά σε βάθος χρόνου θα βλάψει τις μικρές επιχειρήσεις (που είναι το 80-90% της ελληνικής οικονομίας), θα φέρει και τους καταστηματάρχες ένα βήμα πιο κοντά στην απόγνωση. Γιατί αν δεν έχεις χρόνο να δεις την οικογένειά σου και να κάνεις κάτι άλλο απ’ το να δουλεύεις σα ρομπότ, τότε ποια είναι η ευχαρίστηση στη ζωή σου? Τελικά ζούμε για να δουλεύουμε ή δουλεύουμε για να ζούμε? Πέραν αυτού όμως, είναι και επιστημονικά απαράδεκτο ,διότι ο άνθρωπος που δεν ξεκουράζεται αποδίδει πολύ λιγότερο. Οπότε πέφτει η παραγωγικότητα και συνεπώς και η ανταγωνιστικότητα. Όπως εύστοχα τόνισαν και οι προηγούμενοι συμπολίτες μου, το πρόβλημα της αγοράς δεν είναι ότι οι άνθρωποι δεν έχουν χρόνο να ψωνίσουν, αλλά ότι δεν έχουν χρήματα. Αν οι προθέσεις της Κυβέρνησης είναι όντως ειλικρινείς και προς τόνωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ), τότε ας επιβάλει στις μεγάλες επιχειρήσεις να κλείνουν τα Σάββατα, έτσι ώστε ο κόσμος να επιλέξει τις ΜΜΕ για τα ψώνια. Ή κάποια άλλη ημέρα της εβδομάδας. Και τέλος, θεωρώ αντιδημοκρατικό τον τρόπο με τον οποίο τίθενται τόσο σημαντικά θέματα σε διάλογο –και μάλιστα για τόσο σύντομο χρονικό διάστημα- τη στιγμή που μία μεγάλη μερίδα της κοινωνίας μας δεν έχει πρόσβαση και επομένως αποκλείεται από την συζήτηση. Στην αρχαιότητα μαζεύονταν στην Εκκλησία του Δήμου, στις μέρες μας ψηφίζουμε με τρόπο που όλοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στην κάλπη. Είναι ειρωνεία να λέμε ότι το θέμα συζητήθηκε και να αποφασίζουν και πάλι ενάντια σε όσα λέει ο κόσμος. Εάν όντως η κυβέρνηση θέλει να συμπεριλάβει τον λαό στη λήψη αποφάσεων που τον αφορά άμεσα, η λύση είναι πάντα μία, το δημοψήφισμα.
 
 
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές είναι απαράδεκτη και ενάντια στο νόμο του Θεού.Την Κυριακή πρέπει να την αφιερώνουμε στη δοξολογία και στη λατρεία του Τριαδικού Θεού μας, γι’αυτό εξάλλου λέγεται και Κυριακή. Είναι ημέρα του Κυρίου,δηλαδή αφιερωμένη στον Κύριό μας Ιησού Χριστό.Η οικονομική κρίση που περνά η Πατρίδα μας, όπως όλοι το αντιλαμβανόμαστε, είναι αποτέλεσμα της γενικότερης πνευματικής κρίσης που επικρατεί.Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ τρόπος για να αλλάξει η κατάσταση προς το καλύτερο είναι να ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, άρχοντες και λαός, να βάλουμε το Θεό ξανά στη ζωή μας και όχι να Τον εξορίσουμε εντελώς!Το κέρδος που γίνεται την Κυριακή είναι καταραμένο.Αν θέλουμε να έχουμε την ευλογία και τη θεία Χάρη του Κυρίου μας στη ζωή μας πρέπει την Κυριακή να φροντίζουμε για την αθάνατη ψυχή μας καθώς και για τη σύσφιξη των σχέσεων μέσα στην οικογένεια. Καλή μετάνοια και καλά Χριστούγεννα σε όλους!
 
 
Αλέκος Παπαδόπουλος
Είναι ενάντιος στην λειτουργία των Καταστημάτων κάθε Κυριακή.Με εκφράζει άρθρο του Μητροπολίτη Φθιώτιδος ΝΙΚΟΛΑΟΥ.Το παραθέτω:Δήλωση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Νικολάου για την κατάργηση της Κυριακής αργίας 10.12.2012 Στο γενικό πλαίσιο της αποχριστιανοποιήσεως της Ελληνικής κοινωνίας εντάσσεται και το νέο μέτρο που έλαβε το Υπουργείο Ανάπτυξης για την κατάργηση της Κυριακής αργίας, με πρόσχημα την ανάπτυξη των μικρών καταστημάτων. Ένας ιερός θεσμός που επί αιώνες περιφρουρήθηκε, ακόμα και σε περιόδους σκλαβιάς, τώρα καταλύεται από χριστιανούς πολιτικούς, οι οποίοι τάχα χάριν οικονομικής ανάπτυξης όχι μόνο αποποιούνται την χριστιανική τους ιδιότητα, αλλά υποχρεώνουν και τους πολίτες να καταργήσουν την αργία της Κυριακής, να την αντικαταστήσουν με την αργία της Δευτέρας και να κόψουν κάθε σχέση με τον εκκλησιασμό και την ιερότητα της ημέρας του Κυρίου. Θέλουν να απελευθερώσουν την αγορά, όπως διαμηνύουν. Στην ουσία όμως περιορίζουν την άσκηση του θρησκευτικού συναισθήματος και την ενίσχυση των οικογενειακών δεσμών. Η Κυριακή είναι ημέρα σχόλης από αρχαιοτάτων χρόνων. Είναι ημέρα για τον Θεό και την οικογένεια. Με την κατάργησή της δεν βοηθείται ο εργαζόμενος αλλά τα σχέδια εκείνων που σιγά-σιγά καθιερώνουν και στην Ορθόδοξη Ελλάδα το άθρησκο Κράτος. Συντάσσομαι με τους εμπόρους και εμποροϋπαλλήλους της Φθιώτιδος που αγωνίζονται κατά της καταργήσεως της Κυριακής αργίας και εντόνως διαμαρτύρομαι για το αντιχριστιανικό και αντικοινωνικό αυτό μέτρο. ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ
 
 
Κωνσταντίνα
Τόσο πολύ περίσσευσαν τα χρήματα μας,ώστε δεν μας αρκούν τόσες μέρες ανοικτης αγοράς,αλλά χρειάζεται να ψωνίζουμε και την Κυριακή;Δεν θέλουμε ανοικτή αγορά τις Κυριακές.Φτάνει η αποδόμηση!!!
 
 
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Άν και οι Κυριακές του καλοκαιριού είναι κατά τη γνώμη μου ανούσιες γιατί δεν υπάρχει πελατεία,εκτός των τουριστικών περιοχώνόπου πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα να ρυθμιστεί το θέμα απο τους τοπικούς παράγοντες.Το άνοιγμα των καταστημάτων τις υπόλοιπες Κυριακές(παράγραφος 2) να παραμείνη στην αρμοδιότητα της περιφέρειας μετά απο πρόταση του οικείου Δήμου που θα επικυρώνει απόφαση – πρόταση του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου .