Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Προσπαθειτε να διαλυσετε εντελως την μεσαια ταξη….αν καταργηθει η αργια της κυριακης το καθε μικρομαγαζο θα πρεπει να ανοιγει ,να απασχολει υπαλληλο και μαλιστα με υπερωριες του 75% και με την ανυπαρκτη δουλεια που θα βρεθουν τα χρηματα για να πληρωθει…?Επισης ο καθε μικρομεσαιος που εχει ενα καταστημα θα πρεπει καποια στιγμη να ξεκουραστει,να επικοινωνησει με τα παιδια και την γυναικα του…με την οικογενεια του….αλλα αυτο θελετε να διαλυσετε…την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ….ειναι ενα εμποδιο ισως το σπουδαιοτερο – στα σχεδια της ΝΤΠ που εχετε προσκυνησει……ο Κολοκοτρονης ελεγε «φωτια και τσεκουρι στους προσκυνημενους»….ισως δεν αργησει να ερθει αυτη η ωρα…
 
 
ΑΛΕΞΗΣ
ΠΟΤΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ. Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΝΑ ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΘΕΟ, ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΟΣ.
 
 
ANTONY
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΔΙΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ. ΤΩΡΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΑΓΟΡΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΑΙΣΧΟΣ!!
 
 
ΕΛΕΝΗ ΡΕΓΚΟΥΖΑ
Ως ορθόδοξη χριστιανή θεωρώ χρέος μου να γράψω δυο λόγια στην παρούσα διαβούλευση. Ως τέτοια. Όχι μόνο ως πολίτης της Ελληνικής -θεμελιωμένης συνταγματικώς σε ορθόδοξες βάσεις και προϋποθέσεις-Δημοκρατίας, αλλά κυρίως ως χριστιανή ορθόδοξη. Η κατάργηση-αρχικά προαιρετικώς και κατόπιν ίσως υποχρεωτικώς- της Κυριακής αργίας, με βρίσκει τελείως αντίθετη, όχι μόνο για κοινωνικοοικονομικούς και εθνικούς λόογους (αύξηση κόστους μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σταδιακά αύξηση πληθωρισμού, αναποτελεσματικότητα σε επίπεδο ανάπτυξης, πλήγμα στην κοινωνική συνοχή, αύξηση της κούρασης-επιδείνωση δημ. υγείας, χαλάρωση οικογενειακών δεσμών κλπ), οι οποίοι είναι βεβαίως σοβαρότατοι, αλλά κυρίως εξαιτίας του γεγονότος ότι πλήττει τη χριστιανική μου αυτοσυνειδησία. Όχι κάποια «θρησκοληψία» μου, όπως κάποιοι βιάστηκαν να κατηγορήσουν όσους χριστιανούς κατέθεσαν την αντίθεσή τους.Τη ζωή μου την ίδια, την οντολογική μου υπόσταση, η οποία είναι σε πλήρη εξάρτηση από την όντως Ζωή-τον Κύριο Ιησού Χριστό και δεν μπορεί να αυτονομηθεί από αυτήν, όπως η κυοφορούμενη αίρεση της εκκοσμίκευσης και του Οικουμενισμου, ως οχήματα της Νέας Τάξης Πραγμάτων θέλουν να προβάλλουν. Όπως οι ίδιοι οι έλληνες ορθόδοξα βαπτισμένοι έχουν πιστέψει μετά άπό πολυετή «πλύση» εγκεφάλου και προπαγάνδα των media κ.α.Η Κυριακή ημέρα δεν είναι μια απλή ημέρα. Αποτελεί, κατά τον άγιο Ιωάννη Χρυσόστομο, τη γενέθλιο ημέρα της ανθρωπίνης φύσεως. Και αυτό διότι εν εκείνη τη ημέρα έλαβε χώρα η Ανάσταση του Κυρίου, που απεκατέστησε την πεπτωκυία φύση του ανθρώπου και της ξαναέδωσε τη δυνατότητα της κατά χάριν θεώσεως. Συνεπώς, εκείνη την ημέρα ευχαριστούμε τον Χριστό μας για την άκρα συγκατάβασή Του, για την άπειρο αγάπη και συγχωρητικότητά Του, για τη θεία Του κένωση και Άνάσταση! Η Κυριακή είναι δική Του! Και ο χριστιανός νιώθει εσωτερική ανάγκη να Τον λατρεύσει και να Τον δοξολογήσει ακόμα πιο πολύ την ημέρα αυτή.Είναι επίσης εντολή η αργία αυτή. Ο συνειδητοποιημένος χριστιανός ενδεχομένως να απολυθεί επί τη αρνήσει του/της να εργαστεί την Κυριακή, προτιμώντας να υπακούσει στο θέλημα του Θεού΄, όχι των ανθρώπων.Η άρση της αργίας της Κυριακής θα επιφέρει στην ήδη εκουσίως διώκουσα την χάρη του Θεού Ελλάδα ακόμα μεγαλύτερη απομάκρυνση της θείας χάριτος. Η περιφρόνηση της ευλογημένης αυτής ημέρας θα έχει πνευματικές συνέπειες.Κάνω έκκληση προς όσους αποφασίζουν για τόσο σοβαρά ζητήματα χωρίς να αφουγκραστούν τον παλμό του λαού (και μην πει κανείς για την παρούσα διαβούλευση, διότι ο κόσμος δε την πήρε εγκαίρως έιδηση και διαρκεί μόλις μερικές ημέρες, όπως πάντα για τέτοια ζητήματα).Ενόψει του εορτασμού της γεννήσεως του Κυρίου εύχομαι καλή μετάνοια σε όλους μας.
 
 
ΚΑΤΕΛΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΘΑ ΕΙΝΑΙ Τ Ε Ρ Α Σ Τ Ι Ο ΛΑΘΟΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΝΟΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΜΕΤΡΟΥ. ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΕ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ. ΑΝΝΟΙΑΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, Σ Τ Α Μ Α Τ Η Σ Τ Ε Τ Ω Ρ Α !