Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
ΑΡΜΕΝΙΑΚΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ
Όχι στην κατάργηση της Κυριακής αργίας. Μόνο σε πολύ προσεκτική διατύπωση εξαιρέσεων (απολύτου ανάγκης) και όχι για εμπορικά καταστήματα. Ακόμα σε όσες περιπτώσεις εξαιρούνται και είναι δυνατόν αυτά να ανοίγουν μόνο μετά το τέλος της Κυριακάτικης Λειτουργίας. Το πρόβλημα είναι ότι ο κόσμος ΔΕΝ έχει χρήματα και όχι οι ώρες λειτουργίας των καταστημάτων. Δεν θα προσφέρει τίποτε στην απασχόληση αφού οι «ελαστικές» ρυθμίσεις εργασίας επιτρέπουν την περαιτέρω εκμετάλλευση των εργαζομένων που θα δουλεύουν ακόμα περισσότερο ΧΩΡΙΣ να αμείβονται επιπλέον. Με τον εκβιασμό της απολύσεως κάθε τέτοια αλλαγή συμβάλει περισσότερο στην εξόντωση των υπαλλήλων αλλά και των μικρών επιχειρήσεων που ΔΕΝ μπορούν να αντέξουν τον ανταγωνισμό.Λόγω της ύφεσης για να μπορέσουν να κερδίζουν τα πολυκαταστήματα ακολουθούν πολιτική εξόντωσης των μικρών καταστημάτων με αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας, τη μείωση φοροδοτικής ικανότητας αλλά και την μεγαλύτερη ασφυξία της αγοράς σε ρευστότητα αφού τα κέρδη των πολυεθνικών φεύγουν έξω σε αντίθεση με τα μικρά καταστήματα που αν δεν έκλειναν τα χρήματά τους θα ανατροφοδοτούσαν την αγορά.Η Κυριακή είναι και πρέπει να μείνει αργία ως μέρα αφιερωμένη στο Θεό που ο καθένας μας ελεύθερα μπορεί να αποφασίσει πως θα την διαθέσει για να καλύψει τις ανάγκες του (εκκλησιασμός, ανάπαυση, διασκέδαση, χαλάρωση, χόμπι, εκδρομή κτλ)
 
 
Ρεβέκκα
Πιστεύουμε ότι η αργία της Κυριακής δεν πρέπει να καταργηθεί με κανένα τρόπο. Ήδη οι εργαζόμενοι, όσοι δεν έχουν χάσει την εργασία τους, εργάζονται υπερβολικά και δεν έχουν ελεύθυρο χρόνο για τον ευατό τους και την οικογένειά τους. Εκτός αυτού, σε μια ορθόδοξη χριστιανική χώρα, πρέπει να δίνεται το δικαίωμα στους εργαζομένους να εκκλησιάζονται, έστω τις Κυριακές. Αρκετά δεινά δεν έχει ήδη φέρει στην χώρα μας η απομάκρυνση από τον Θεό; Να καταργήσουμε και το τελευταίο προπύργιο;
 
 
Κωνσταντίνα
Δεν θέλουμε ανοικτή αγορά τις Κυριακές.Εκείνη τη μέρα επιθυμούμε να λατρεύουμε το Κύριο μας Ιησού Χριστό και να ξεκουραζόμαστε.Εξ άλλου τόσο μας περίσσευσαν τα χρήματα και δεν μας φτάνουν οι υπόλοιπες μέρες για τις αγορές μας;
 
 
Δρ. Ταγαράκης Χρήστος
Η κατάργηση της αργίας της Κυριακής αποτελεί παλαιό στόχο ορισμένων κύκλων, οι οποίοι θέλουν να πλήξουν τον Χριστιανισμό, τόσο στην Ελλάδα (Ορθοδοξία)όσο και στον διεθνή χώρο (Προτεσταντισμός, Ρωμαιοκαθολικισμός). Η στημένη οικονομική κρίση στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες, αποτελεί μια καλή ευκαιρεία, προκειμένου να παρθούν τα πάσης φύσεως αντιεργατικά, ανθελληνικά, αντιχριστιανικά και περιοριστικά της ελευθερίας του ανθρώπου μέτρα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η κατάργηση της αργίας της Κυριακής. Εκτός από την θρησκευτική πλευρά του θέματος, υπάρχει και η οικονομική. Τα μικρά καταστήματα, λόγω περιορισμένου προσωπικού, δεν θα μπορούν να λειτουργούν την Κυριακή. Οι πελάτες θα πηγαίνουν στα πολυεθνικά σούπερ μάρκετς. Έτσι θα επιταχυνθεί το κλείσιμο των μικρών καταστημάτων, θα αποδυναμωθεί ακόμη περισσότερο η μικρομεσαία καινωνικοοικονομική τάξη και θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο όσοι προωθούν μια κεντρικά – ολιγαρχικά ελεγχόμενη οικονομία.
 
 
Γεώργιος Χατζηβαντσίδης
Η Κυριακάτικη εργασία θα διευρύνει στην κοινωνία μας το φαινόμενο ενός ιδιότυπου θρησκευτικού ρατσισμού και θα συντελέσει, έτσι, ακόμη περισσότερο στη διάρρηξη του κοινωνικού ιστοὐ της πατρίδας μας.Ο/Η υπάλληλος που για λόγους συνειδήσεως θα αρνηθεί να εργαστεί κατά την ημέρα της Κυριακής θα διωχθεί από τον εργοδότη. Εισάγονται, έτσι, κριτήρια «φρονήματος» στην διαδικασία της πρόσληψης, αφού κατά αυτήν ο υποψήφιος εργαζόμενος, γνωστοποιώντας την άρνησή του για το ενδεχόμενο απασχόλησής του την ημέρα της Κυριακής, δεν θα γίνεται δεκτός από τις επιχειρήσεις. Το υπό διαβούλευση μέτρο, θα πλήξει, επίσης, ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.Οι ηλικιωμένοι καταστηματάρχες και εργαζόμενοι – ένα βήμα πριν την συνταξιοδότηση – οι ασθενείς που υποχρεούνται να εργασθούν για να βιοπορισθούν, οι έγκυες, οι νέες μητέρες, οι οικογένειες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αναθέσουν σε τρίτους τη φροντίδα των παιδιών τους, θα θιγούν άμεσα και καθοριστικά. Παιδαγωγικά, το υπό εξέταση άρθρο, δεν είναι σώφρον. Τα πρακτικά προβλήματα που θα ανακύψουν θα έχουν ανυπολόγιστες, έμμεσες συνέπειες σε μακροπρόθεσμη προοπτική.Στις οικογένειες στερείται από τα παιδιά η, μοναδική για πολλούς, ευκαιρία ψυχαγωγίας και κοινωνίας με τους γονείς, ενώ στην εξαιρετικά ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των διαζευγμένων συζύγων στερείται η όντως μοναδική δυνατότητα επικοινωνίας του μη-έχοντος την επιμέλεια των παιδιών με αυτά.