Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
Rania
Η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή δεν θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της κατανάλωσης, μιας και ο λόγος μειωμένης κατανάλωσης είναι η έλλειψη χρημάτων και όχι ο ανεπαρκής χρόνος λειτουργίας των καταστημάτων.Το μόνο που θα επιτευχθεί θα είναι να ενταθούν τα προβλήματα επικοινωνίας μεταξύ των μελών μιας οικογένειας αφού θα μειωθεί ο χρόνος που περνούν μαζί.Η Κυριακή θα έπρεπε να είναι αφιερωμένη στον Κύριο. Οι πιστοί χριστιανοί σίγουρα θα βρουν τρόπους να λατρεύουν το Χριστό ακόμα και αν εξαναγκαστούν να δουλεύουν την Κυριακή, όπως και οι πρώτοι Χριστιανοί έβρισκαν τρόπο να εκκλησιαστούν ακόμα και εν μέσω διωγμών.Αλλά ποιος ο λόγος να γίνει κάτι τέτοιο; Προτείνω να βρείτε άλλους τρόπους για την αύξηση της καταναλωτικής κίνησης.
 
 
Athina Apostolou
Και ποιά μέρα δηλαδή θα έχουμε να τη μοιραζόμαστε με την οικογένειά μας και τους φίλους μας; Βέβαια, από αυτά που ψηφίζετε στη Βουλή, καταλαβαίνουμε τι σκέφτεστε και για το θεσμό της οικογένειας και για εμάς. Αλλά, ως γνωστόν, πίσω έχει η αχλάδα την ουρά…
 
 
ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Κατά τον Μέγα Βασίλειο η δημιουργική ημέρα μοιάζει με αιώνα. Η Κυριακή είναι η ημέρα ξεκούρασης, περισυλλογής και εκκλησιασμού.Τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά τις Κυριακές σε όλες τις περιόδους της οικονομικής ευμάρειας του λαού μας, επίπλαστης κατά την άποψή μου.Σήμερα με την πρωτοφανή οικονομική κρίση που βιώνουμε, τα λουκέτα στα καταστήματα είναι αμέτρητα, διότι δεν υπάρχει αγοραστικό κοινό (πελάτες). Άρα σε τι θα εξυπηρετήσει την κοινωνία ή την οικονομία η λειτουργία των Καταστημάτων τις Κυριακές;;; Μήπως στην απασχόληση αποκλειστικά και μόνο ανέργων; Μα δεν υπάρχει τέτοια πρόνοια στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο.
 
 
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Διαφωνώ με το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή γιατί:Α) Η ορθόδοξη χριστιανική μας συνείδηση δεν το δέχεται.Η μέρα της Κυριακής είναι η ημέρα του Κυρίου γι αυτό και λέγεται και Κυριακή και είναι όλη την ημέρα όχι μόνο την ώρα της θείας λειτουργίας (βάση το λόγο των Πατέρων μας) και έπειτα έχουμε ανάγκη και πνευματικής τροφής. Αρκετές ώρες την εβδομάδα αφιερώνουμε για την υλική μας τροφή.Β) θα έχουμε λιγότερο χρόνο για την οικογένειά μας έως καθόλου. Η οικογένεια ήδη βάλλεται από παντού και με αυτό το νόμο θα χτυπηθεί για άλλη μια φορά.Γ) θα είναι ένα άλλο πλήγμα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν υπάρχει η δυνατότητα να προσλάβουν υπάλληλο αφού με το ζόρι κρατιούνται, μειώνοντας τα λειτουργικά τους έξοδα για να επιβιώσουν. Εξάλλου ήδη τα πολυκαταστήματα είναι ανοιχτά με συνεχόμενο ωράριο 69 ώρες την εβδομάδα τα μεγάλα εμπορικά κέντρα και 45 ώρες την εβδομάδα τα μικρότερα με το σπαστό ωράριο. Οπότε τι παραπάνω θα κερδίσει ο καταναλωτής ή οι επιχειρηματίες με το να ανοίξουν τα μαγαζιά και την Κυριακή αφού αν θέλει κάποιος να ψωνίσει (που έχει λεφτά), έχει τη δυνατότητα και το χρόνο.Γι’ αυτούς τους λόγους δεν συμφωνώ με το άνοιγμα των καταστημάτων και τις Κυριακές.Ευχαριστώ πολύ.