Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
Λίθος Φωτός
Η οικονομία δεν θα τονωθεί με μία έξτρα ημέρα εργασίας αλλά με θέσεις εργασίας. Το μέτρο αυτό αποδεικνύει ότι ουσιαστικά μας κάνετε σκλάβους των μικρών εργοδοτών και στο μέλλον των πολυεθνικών. Επίσης είναι αδιανόητο ενώ η θρησκεία μας επιβάλλει την Κυριακή ώς μέρα εκκλησιασμού να την κάνετε εργάσιμη. Δεν είναι δυνατόν ένας εργαζόμενος να δουλεύει 7 μέρες και με αυτούς τους μισθούς. Προφανώς με τέτοια παρόμοια μέτρα προκαλείτε εσείς οι ίδιοι την κοινωνική έκρηξη
 
 
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να είναι ανοιχτά τα μαγαζιά την ΚΥΡΙΑΚΗ.Μα απολύτως κανένας.1ΟΝ.Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. (δείτε τι γράφει για την εργασία της Κυριακής ο πατροΚοσμάς ο Αιτωλός, οτι το κέρδος της Κυριακής είναι κατηραμένο)2ΟΝ.Είναι ΑΠΑΤΗ να πιστεέψουμε ότι με την την εργασία της Κυριακής θα υπάρξει περισσότερο κέρδος για τον οποιονδήποτε, εργοδότες και εργαζόμενους.Διότι όποιος έχει χρήματα, ψωνίζει οποιαδήποτε άλλη μέρα της εβδομάδας. Δεν είναι η ημέρα το πρόβλημα, αλλά τα χρήματα. ή μήπως της άλλες μέρες δεν έχουμε χρήματα, αλλά θα τα βρούμε την Κυριακή;3ΟΝ είναι ένα ακόμη υποψηφιο μέτρο για την εξαθλίωση των ανθρώπων.
 
 
Evangelia
Για εμάς τους Ορθόδοξους η Κυριακή είναι η μέρα του Θεού. Για τους υπόλοιπους είναι μία μέρα αργίας. Για κανέναν δεν είναι μέρα εργασίας.
 
 
monomaxos
Είμαι και εγώ όπως και πολλοί γνωστοί εναντίον του ανοίγματος των καταστημάτων την Κυριακή. Πέραν του προφανούς, ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία μας, της οποίας είμαι μέλος, είναι ενάντια σε αυτό το μέτρο βάση τη Θεολογία που υπηρετεί και αυτό θα έπρεπε να είναι σεβαστό και από τα μέλη της κυβέρνησης, που θεωρώ ότι υπηρετούμε το ίδιο δόγμα, υπάρχουν και άλλοι λόγοι: 1. Το μέτρο δημιουργεί εργαζομένους δύο ταχυτήτων. Οι βολεμένοι υπάλληλοι των μη εμπορικών εταιρειών και οι Δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι και θα απολαμβάνουν το Σαβατοκύρικακό τους και οι πληβείοι-δούλοι καταστηματάρχες, οι οποίοι θα είναι τα κορόϊδα που θα δουλεύουν. Νομίζω ότι εδώ υπάρχει αδικία. 2. Θα μειώσει κάθετα τις εισπράξεις «αναψυχής». Η Αργία της Κυριακής θα μειώσει σημαντικά τα έσοδα από τουριστικές περιοχές, όπου διασκεδάζουν οι εργαζόμενοι στον ελεύθερο χρόνο τους (καφέ, κοντινά ταξίδια, διόδια, βενζίνες, αθλητικές δραστηριότητες κ.α.) οπότε η Κυβέρνηση από τη μία τσέπη θα βάζει αλλά από την άλλη θα βγάζει λεφτά. Μην ξεχνάμε ότι οι μισθωτοί υπάλληλοι είναι περί τα 3 εκατομύρια, με μόλις 700.000 Δημοσίους υπαλλήλους που σίγουρα έχουν αργία το Σκύριακο. 3. Θα φέρει τεράστια κοινωνική αναστάτωση. Οι οικογενειάρχες εργαζόμενοι τις καθημερινές μπορούν να κάνουν χρήση ευκολιών όπως παιδικών σταθμών και σχολείων όπου τα παιδιά τους απασχολούνται όσο οι ίδιοι εργάζονται. Τις Κυριακές, ενώ θα είχαν την ευκαιρία να χαρούν και να δεθούν με την οικογένειά τους και να κάνουν κοινές δραστηριότητες όλοι μαζί όπως είναι το κοινωνικά και συναισθηματικά για την παιδική ψυχολογία ορθό, αυτοί όχι μόνο θα είναι και πάλι αποκομμένοι αλλά δεν θα ξέρουν και που να αφήσουν τα παιδιά τους όταν θα πάν για να εργαστούν. Κύριοι της Κυβέρνησης, ο λαός σας έκλεξε για να τον υπηρετείται και να τον φροντίζεται. Τίποτε από τα παραπάνω δεν ισχύει όταν προσπαθείτε κόντρα στο 90% των Ελλήνων που είναι Ορθόδοξοι να εισαγάγετε την Κυριακάτικη εργασία. Όταν διαμελίζετε τον οικογενειακό ιστό της χώρας, δημιουργώντας μόνο εργαζόμενους και όχι γονείς. Όταν εκμεταλλεύεστε μία κοινωνική τάξη (τους καταστηματάρχες – εμπορουπάλληλους) ως ανθρώπους κατώτερης μοίρας αφού δεν μπορούν να απολαύσουν τα προνόμια και τη ζωή που κάνουν οι περισσότερο ευνοούμενοι εργασιακοί κλάδοι. Εν κατακλείδι, η ανωτέρω ρύθμιση δεν εξυπηρετεί τον λαό, άλλα ξένα και αλλότρια συμφέροντα ως προς αυτόν. Επειδή ότι αντιλαϊκό μέτρο πάρετε, θα φέρει και άλλη αναταραχή στην Οικονομία της χώρας και εσάς στην αντιπολίτευση, αν δεν σκέφτεστε εμάς, τουλάχιστον σκεφτείτε την υστεροφημία τη δική σας και της οικογένειάς σας.
 
 
Ιωαννίδης Ν.Ιωάννης, Δικηγόρος
Προτεινομένη αναδιατύπωση.1. Επιτρέπεται, προαιρετικά, η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις εξής Κυριακές και μεταξύ των ωρών 17:00 -22:00, στους Δήμους με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων.α) Την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των χρονικών περιόδων της παραγράφου 1 του άρθρου 5 του παρόντος νόμου. Σε περίπτωση που η πρώτη Κυριακή συμπίπτει με επίσημη αργία, η δυνατότητα μετατίθεται την επόμενη Κυριακή.β) Τις δύο (2) Κυριακές πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων.γ) Την Κυριακή των Βαΐων.2) Επιτρέπεται, προαιρετικά, η λειτουργία όλες τις Κυριακές του έτους, μεταξύ των ωρών 18:00 -20:00, των εμπορικών καταστημάτων με συνολική επιφάνεια εμβαδού, όπως αυτό αναγράφεται στον λογαριασμό της ΔΕΗ, μέχρι εκατό (100) τετραγωνικά μέτρα, υπό τις εξής προϋποθέσεις: α) να μην ανήκουν, υπό οιαδήποτε νομική σχέση, σε αλυσίδα καταστημάτων, β) να μη λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου « shops-in-a-shop», γ) να πρόκειται περί επιχειρήσεων που δεν απασχολούν προσωπικό, δ) να πρόκειται περί καταστημάτων που εδρεύουν σε Δήμους με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων.