Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
Πρόδρομος
Τι ακριβώς θα εξυπηρετήσει η προαιρετική λειτουργία κάποιων καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους, από τη στιγμή που: 1. Το μόνο που θα αλλάξει θα είναι τα ψώνια του Σαββάτου να γίνονται το πολύ-πολύ σε δύο δόσεις: μισά το Σάββατο, μισά την Κυριακή. Αυξάνεται ο τζίρος; Όχι! 2. Θα προκληθεί αναστάτωση στους ιδιωτικούς υπαλλήλους που μια Κυριακή είχαν οι άνθρωποι να καθίσουν, τους την αφαιρούμε κι αυτήν; 3. Μεγάλο μέρος του κόσμου για λόγους πίστης στην αγία εντολή της αργίας της εβδόμης ημέρας (για τους Χριστιανούς της Κυριακής=της ημέρας του Κυρίου) ή για λόγους παράδοσης κάποιοι, δεν θα ψωνίζουν τις Κυριακές. 4. Οι επιχειρήσεις τελικά θα έχουν περισσότερα λειτουργικά έξοδα που δεν θα καλύπτονται από τα λιγοστά έσοδα της Κυριακής και επομένως θα βγουνν ζημιωμένες! 5. Καταλύουμε την πατροπαράδοτη Κυριακάτικη μεσημεριανή σύναξη της οικογένειας, που είναι η μόνη που έχει μείνει να κρατάει ενωμένες τις οικογένειες. Αν οι μισοί εργάζονται και οι άλλοι μισοί είναι για ψώνια, πως θα κρατηθεί ο συνεκτικός δεσμός του κυττάρου της κοινωνίας που είναι η οικογένεια; Για όλους τους παραπάνω λόγους και για να μην γινόμαστε περισσότερο προκλητικοί ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι απέναντι στο έλεος του Μεγαλοδύναμου Θεού που είναι ο μόνος που μπορεί να μας βοηθήσει στην περίπωσή μας, καλύτερα είναι να μην επεκταθεί στην Κυριακή το ωράριο των καταστημάτων.
 
 
Ιωάννης Γαλανός
Η Κυριακή είναι ημέρα της Ανάστασης του Κυρίου μας Ιησού Χριστού αλλά και της δικής μας, αφού προηγηθεί η σταύρωσή μας.
 
 
Κατερίνα
Τόσα χρόνια στο παρελθόν που δηλώνατε ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας τα μαγαζιά ήταν κλειστά τις Κυριακές. Αρα κανένα ρόλο δεν παίζει αυτό.Σταματήστε να θέλετε να χαζέψετε τον κόσμο κάνοντας τον καταναλωτικό γουρούνι, το οποίο βέβαια τώρα δεν μπορεί να ψωνίσει τίποτα. Μπορεί όμως να χαζέψει τις βιτρίνες δίνοντας του την δυνατότητα να κάνει window shopping κυριακάτικα και ουσιαστικά απομακρύνοντας τον από άλες ασχολίες. Μία ημέρα της εβδομάδας τουλάχιστον πρέπει να ησυχάζουν οι πόλεις και οι γειτονιές. Ο καταναλωτής δεν θα πάθει τίποτα αν δεν ψωνίσει Κυριακή. Να κανονίσει το πρόγραμμα του να ψωνίσει τις υπόλοιπες ημέρες. Υπερκαλύπτεται από το ισχύον ωράριο.
 
 
Μαρία
Διαφωνώ απόλυτα με την κατάργηση της αργίας της Κυριακής! Τα αποτελέσματα του καπιταλισμού τα είδαμε μέσα στην ιστορία και τα βιώνουμε πολύ έντονα και σήμερα.Ποιός μπορεί να οφεληθεί από μία τέτοια κατάσταση;Εδώ τις καθημερινές ημέρες αδυνατούμε να ψωνίσουμε οτιδήποτε εξαιτίας της ανεργίας (αφού ένας μεγάλος αριθμός ελλήνων πολιτών, μεταξύ αυτών και η οικογένειά μου έχουνε χάσει την δουλειά τους), αφού με τα χρήματα που παλιότερα ξοδεύαμε μέσα σε μία ημέρα, έχουμε αναγκαστεί να ζουμε μία,δύο εβδομάδες,ίσως και μήνα.Και την ίδια στιγμή, όλοι οι λογαριασμοί που έχουν φτάσει στα ύψη λόγω της φορολογίας, τρέχουν.Για κάποιους ανθρώπους τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα απ’όσο φαίνονται.Λόγω της συμπεριφοράς μας γευόμαστε τώρα την ταλαιπωρία, η οποία ήταν στα σχέδια των «ισχυρών» προκειμένου να μας σακατέψουν ηθικά και σωματικά και να μας απομακρύνουν από Τον Δημιουργό μας.Έχω όμως να δηλώσω σ’αυτούς τους «δυνατούς» πως μέσα από τη θλίψη και την ταλαιπωρία ένας μεγάλος αριθμός των ανθρώπων που μέχρι τότε ζούσαμε μακρυά από Τον Θεό,λόγω αυτής της κρίσης έχουμε βρεί καταφύγιο στον Πατέρα και Λυτρωτή μας, Κύριο Ιησού Χριστό.Ανήκω στην νεολαία την οποία μεγαλώσατε με χαρούπια και ξηλοκέρατα και σήμερα έχοντας στην κατοχή μας 2 και 3 πτυχία είμαστε άνεργοι!Αφήστε, επομένως, την Κυριακή που μόνο βάρος μπορεί να προσθέσει και ασχοληθείτε, όσοι αγαπάτε έστω και λίγο την Ελλάδα και ανήκετε στην κυβέρνηση, με τους τρόπους που θα βοηθήσουν την χώρα μας να ανακάμψει σε όλους τους τομείς και κυρίως στους πνευματικούς.
 
 
Χρήστος
Δεν υπάρχει ούτε ένας γνωστός μου που να μην απογοητεύτηκε από την πρόθεση να είναι ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή. Σε καμία περίπτωση δεν αποτέλεσε πρόβλημα ο χρόνος για τις αγορές μας. Η έλλειψη χρημάτων είναι το πρόβλημα. Θεωρώ πως θα αποτελέσει την ταφόπλακα στους μικρούς εμπόρους που έχουν απομείνει αφού θα προσθέσει λειτουργικό κόστος χωρίς αύξηση του τζίρου. Το μέτρο θα συμβάλει περεταίρω στην διάλυση της οικογένειας και το κράτος θα έχει τρομερές συνέπειες από αυτό. Είναι τέλος απαράδεκτο το κράτος να μην σέβεται την πλειοψηφία των Ελλήνων που είναι ορθόδοξοι και την Κυριακή θέλουν να συμμετέχουν στην Θεία Λειτουργία και να υπακούσουν στην εντολή του Θεού. Πραγματικά λυπάμαι για την κατάντια του κράτους.