Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
Δημήτρης Βλαχοστέργιος
Διαφωνώ με την κατάργηση της αργίας της Κυριακής για τους εξής λόγους:1. Η αργία της Κυριακής είναι θεολογικά και εκκλησιαστικά θεσμοθετημένη για τους Χριστιανούς που αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία του κοινωνικού ιστού της χώρας μας. Συνεπώς, η κατάργηση της αργίας της Κυριακής αποτελεί προσβολή προς την πίστη του σύνολου σχεδόν των πολιτών της χώρας και οι συνέπειες της θα είναι νομοτελειακά αρνητικές.2. Ο άνθρωπος-πολίτης πρέπει να αντιμετωπίζεται από το κράτος ως πρόσωπο, ως ψυχοσωματική οντότητα που εκτός από δυνατότητες και δυνάμεις έχει βασικές ανάγκες που πρέπει να ικανοποιηθούν. Οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τον παράγοντα άνθρωπο που έχει ανάγκη από ξεκούραση και ευκαιρίες επικοινωνίας.3. Η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα οδηγήσει σταδιακά σε μια άτυπη υποχρεωτική λειτουργία των περισσοτέρων καταστημάτων μέσω της ψυχολογίας του ανταγωνισμού, υποβαθμίζοντας έτσι τον τρόπο ζωής χιλιάδων πολιτών χωρίς κανένα οικονομικό όφελος.4. Η αργία της Κυριακής όπως και οι αργίες όλων των μεγάλων θρησκευτικών και εθνικών εορτών αποτελούν ένα στοιχείο του Ελληνικού πολιτισμού και της Ελληνικής κουλτούρας το οποίο είναι συνυφασμένο με τον καθημερινό τρόπο ζωής των Ελλήνων. Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να στοχεύουν σε μέτρα που θα δημιουργούν αίσθημα ελπίδας και θα ενώνουν τους πολίτες με βάση τις σύγχρονες αλλά και τις ιστορικές αξίες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Δυστυχώς, το προτεινόμενο μέτρο δρα αντίθετα σε όλα τα παραπάνω.
 
 
Σμαράγδα
Είναι αυτονόητο ότι η Κυριακή(:η ημέρα του Κυρίου μας) η ημέρα της Αναστάσεως, η πρώτη και ογδόη, είναι η ημέρα αφιερωμένη στον Κύριο και σαφέστατα είναι απαράδεκτο να καταργήσουμε την αργία της ημέρας αυτής , κάτι το οποίο αποτελεί και δικαίωμα του εργάτη να έχει και μια ημέρα αναπαύσεως… Δεν νομιμοποιούμεθα να παραβιάσουμε την αρχή και το κεκτημένο δικαίωμα των εργαζομένων εν ονόματι μιας δήθεν οικονμικής αναπτύξεως τάχα μου -τάχα μου. Και τελικά πάνω από κάθε οικονομική δικαιολογία βρίσκονται οι ηθικές αρχές ,τα ιδεώδη και τα πιστεύω μας. Όχι στην κατάργηση της αργίαςτης Κυριακής. Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ, ΗΜΕΡΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ!
 
 
ΝΤΟΥΒΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Η Κυριακάτικη αργία πρέπει να παραμείνει ως έχει. Δεν θα τονώσει την αγορά διότι το αγοραστικό κοινό δεν είναι ότι δεν βρίσκει χρόνο να ψωνίσει, είναι που δεν έχει χρήματα πια. Η απελευθέρωση θα φέρει σε ακόμα δυσκολότερη θέση τις μικρές επιχειρήσεις που ούτως η άλλως τα βγάζουν πολύ δύσκολα πέρα. Υπό την πίεση της αγοράς ακόμα και κάποιος που δεν προσβλέπει καμία κίνηση Κυριακάτικα θα αναγκαστεί να ανοίξει το κατάστημα του επιβαρύνοντας το εξοδολόγιο του με τα λειτουργικά. Για τους εναπομείναντες υπαλλήλους θα είναι το τελειωτικό χτύπημα μιας που πλέον θα χάσουν την μοναδική μέρα ξεκούρασης διότι με τα σπαστά ωράρια και η μέρα του ρεπό είναι μισή! Όλες αυτές οι μεθοδεύσεις ευνοούν τις μεγάλες αλυσίδες οι οποίες θέλουν να βγάλουν από την μέση τις μικρές επιχειρήσεις για να μείνουν κυρίαρχες και να μονοπωλήσουν την αγορά. Θέλουν σκλάβους για να μειώσουν τα λειτουργικά τους και να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους. Με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων τους το προσφέρατε και αυτό. Είμαι αντίθετος με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές για όλους τους παραπάνω λόγους.
 
 
ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΟΥ
Ε, όχι και την Κυριακή. Μας έχουν κάνει να σκεφτόμαστε όλο το 24ωρο τα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ μας. Δεν θα επιτρέψουμε και την Κυριακή να διαλύσουν το νου και την ψυχή μας.