Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
Νίκος Μηλιώνης
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΑ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ Τα ΔΣ των περιφερειακών ΣΑΕ οφείλουν να είναι αντιπροσωπευτικά και να συμπεριλαμβάνουν στην σύνθεσή τους όλες τις περιοχές όπου υπάρχει Οργανωμένος Ελληνισμός.Όταν ένα μέλος του ΔΣ ενός περιφερειακού ΣΑΕ παύει να εκπροσωπεί έναν Οργανισμό αυτομάτως παύει να είναι και μέλος του ΔΣ του περιφερειακού ΣΑΕ και αντικαθίσταται από μέλος του ΔΣ του Οργανισμού. Δεν χρειαζόμαστε σε θέσεις κλειδιά άτομα που εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους και συχνά το παίζουν παράγοντες με αμφίβολα αποτελέσματα από όπου και αν έχουν περάσει.Την Προεδρία την μοιράζονται σε κάθε θητεία του περιφερειακού ΣΑΕ οι περιφέρειες που το αποτελούν εκ περιτροπής. ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ Τα περιφερειακά ΣΑΕ συνεδριάζουν κάθε 2 χρόνια στις περιοχές τους με γνωστά εκ των προτέρων θέματα και ατζέντα. Τα έξοδα επιβαρύνουν τους Οργανισμούς που συμμετέχουν.Τα συμπεράσματα, οι συμμετοχές, τα πρακτικά κλπ. κατατίθενται στηνΓ.ΓΡ.Απ. Ελ. και στο ΔΣ του ΣΑΕ.Η θητεία του κάθε περιφεριακού Συμβουλίου ΣΑΕ είναι 2 χρόνια. ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΑΕ (Στην Ελλάδα) Η ΓΣ του ΣΑΕ με εκλογές και συζήτηση πάνω στα συμπεράσματα των περιφερειακών συνελεύσεων να γίνεται κάθε 5 χρόνια με σφιχτό πρόγραμμα και δεν θα ξεπερνάει το τριήμεροΟ τόπος διεξαγωγής του Συνεδρίου εναλάσσεται ανάμεσα στις πόλεις που έχουν την υποδομή να στηρίξουν ένα τέτοιο Συνέδριο.Μόνιμα εργαστήρια στην ΓΣ θα είναι η Παιδεία, Ο Πολιτισμός και η Επικοινωνία. Κάποια από αυτά μπορούν να συνδυαστούν με το Δίκτυο της Νεολαίας ή των Επιστημόνων.Στην ΓΣ να υπάρχει στα εργαστήρια και στα Δίκτυα καθημερινό παρουσιολόγιο,
 
 
Γιώργος
Ένα απο τα προβλήματα των φορέων του Δημοσίου είναι ότι έχουν αλληλεπικαλυπτόμενες αρμοδιότητες. Έτσι θεωρώ ότι τα θέματα της διάδοσης της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού πρέπει να τεθούν υπό το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού το οποίο πρέπει να οργανωθεί και ενισχυθεί στα πρότυπα του αντίστοιχου Γαλλικού Ινστιτούτου. Ως προς το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού νομίζω ότι πρέπει να περιοριστεί σε ένα ρόλο καθαρά συμβουλευτικό και μόνο αναφορικά με τους Έλληνες οι οποίοι διαμένουν σε άλλες χώρες και έχουν την ιθαγένεια των χωρών αυτών, παρέχοντας γνωμοδοτήσειςα) για τη βελτίωση του νομικού πλαισίου το οποίο ρυθμίζει το καθεστώς των ομογενών εντός της ελληνικής έννομης τάξης,β) του τρόπου με τον οποίο μπορούν να έρθουν σε επαφή με το ελληνικό κράτος για τη διευθέτηση των υποθέσεων τους (από τη στρατιωτική θητεία μέχρι τα περιουσιακά τους στοιχεία) καιγ)ως ένας διοικητικός δίαυλος πληροφόρησης ως προς τα ιδιαίτερα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν οι Έλληνες ομογενείς στις χώρες που διαμένουν. Αναφορικά με τους Έλληνες που εργάζονται στο εξωτερικό χωρίς όμως να κατέχουν την ιθαγένεια της χώρας αυτής, τα προξενεία και οι πρεσβείες πρέπει να είναι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι φορείς για τη διευθέτηση των υποθέσεων τους.
 
 
Papachristopoulos Paschalis
ΑΡΘΡΟ 11 Περιφερειακές Συνελεύσεις του ΣΑΕΓενική παρατήρηση: Για τις εκλογικές Περιφερειακές συνελεύσεις ισχύουν οι παρατηρήσεις – προτάσεις moy των άρθρων εννέα (9), δέκα (10) και δώδεκα (12).
 
 
Andreas Savva
KAI GIATI PARAKALW TA PERIFERIAKA SIMBOULAI NA EKLEGONTE STIN 8ESALONIKI KAI OXI APO TA MELOI TOUS STIN PERIFERIA?MIPOS GIA NA TOUS DINETE H DINATOTITA NA KANOUN MAGIREMATA STIN 8ESALONIKI? E3ALLOU EINAI FISI ADINATO KAI POLIE3ODO NA PARISTANTE TA MELOI STIN 8ESALONIKI. 8A MOU PITE 8A PARISTANTE OI ANTIPROSOPOI TOUS… NAI KALA… PIOI ANTIPROSOPOI? EKLEGMENOI APO PION? MIPOS ENOATE OI DIORISMENOI?