Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
Αικατερινη Κ
Θεωρώ το «4.δ» εντελώς άδικο και αδικαιολόγητο. Καθένας έχει δικαίωμα επιλογής του πού θα χειρουργηθεί ή από ποιον (και ΔΕΝ χειρουργούν ΟΛΟΙ οι χειρουργοί σε δημόσια νοσοκομεία). Στο ζητούμενο του «5″-δεύτερη περίπτωση όπου αναφέρεται ότι <> πρέπει να συνυπολογισθεί ότι αντικειμενικά, δυστυχώς, δεν είναι η μηχανοργάνωση στη χώρα μας στο επίπεδο που απαιτείται για να μπορεί η προϋπόθεση αυτή να λειτουργήσει εύκολα και δίχως λάθη. Πιστεύω ότι πρέπει να επανεκτιμηθεί ο ορίζοντας της 8ετίας, τουλάχιστον στο μισό (4ετία δλδ). Στο «8″ δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το εάν ο υπάλληλος μπορεί να παραμείνει εργαζόμενος αλλά σε ΑΛΛΗ αρμοδιότητα/πόστο, οπουδήποτε αλλού, έτσι ώστε να διατηρήσει την ικανότητά του για αξιοπρεπή διαβίωση. Ωθείται λοιπόν στην απόλυση τη στιγμή που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει άλλες ανάγκες (ακόμη και ως προσωπικό καθαριότητας/κλητήρα/θυρωρού). Η απόλυση δεν είναι πάντα λύση! Είναι απλώς η εύκολη λύση…
 
 
Ρουμελιώτης
Είμαι δημόσιος υπάλληλος 25 χρόνια ΔΕ. Κρατάω την Υπηρεσία μόνος με 3 συνάδελφους στην Περιφέρεια. Ο Προιστάμενός μας είναι απόφοιτος λέει της Δημόσιας Διοίκησης λέει. Μας λέει κάτι ιστορίες για μάντζμεντ λέει διοίκηση μέσο στόχων λέει και σαχλαμάρες. Πότε θα τους απολύσετε αυτούς τους εξυπνάκηδες? Ευτυχώς με αυτό το νόμο μπορώ να πάρω τη θέση του. Κλείστε τη Δημόσια Διοίκηση να ορθοπεδήσει ο τόπος και βάλτε κοινωνικά κριτήρια. Παιδιά που έχουν δουλέψει για την παράταξη και που τους γνωρίζουν οι τοπικές κοινωνίες (εγώ έβαζα αφίσες του Αβέρωφ όταν οι Πασόκοι στο χωριό φωνάζανε Αβέρωφ δεν κάνεις ούτε για τσοπάνης) μένουν στην απέξω. Απαράδεκτο!!! Που είναι η αξιοκρατία?
 
 
ΝΙΚΟΣ
Γιατί δεν εκδιδεται επιτέλους το σχετικο Προεδρικο Διατάγμα όπως ορίζει ο Ν. 4024/2011; για αναγνωριση προυπηρεσίας στον ιδιωτικο τομεα? Τότε μπορείς να πεις οτι αναγνωρίζεις σε όλους τα προσόντα τους και προχωράς σε αξιολόγηση προισταμένων. Διαφορετικά πάντα οι έχοντες 20χρόνια και κανένα πτυχίο θα έχουν προτεραιότητα.
 
 
Θεόδωρος Λ. Βραχάτης
Αγαπητοί κύριοι! Στις πρωτόγονες κοινωνίες των θηρευτών γινόταν αρχηγός ο πιο δυνατός γιατί έπρεπε να καθοδηγεί τα μέλη των με απόλυτη επιτυχία, μιας και ο ίδιος διέθετε την απαιτούμενη σωματική δύναμη ώστε να στεφτεί από επιτυχία το εγχείρημά των. Όταν όμως η ανθρωπότητα πέρασε, με τη νεολιθική εποχή, στο κατώφλι της γεωργικής εποχής, τότε ή ίδια η κοινωνία άλλαξε και τον τρόπο επιλογής των ανθρώπων που διοικούσαν και κατεύθυναν την κοινωνική ομάδα και διάλεγαν τον πιο έμπειρο ώστε με τις γνώσεις του να οδηγήσει την κοινωνία του στην επιτυχία, που δεν ήταν άλλη από την επάρκεια της γεωργικής ή ζωικής παραγωγής και να επιβιώσει η ομάδα.Ολοκληρώνω το τριακοστό τρίτο μου έτος ως δημόσιος υπάλληλος και μπορώ να σας διαβεβαιώσω περί δυο πραγμάτων. Κατά πρώτον μην απεμπολάτε την εμπειρία από τη δημόσια διοίκηση καθότι είναι απολύτως σίγουρο ότι στο τέλος του δρόμου καραδοκεί η αποτυχία, καθότι είναι ανθρωπίνως αδύνατο μόνο μέσα από τη μελέτη ή τις οποιεσδήποτε θεωρητικές γνώσεις και τα πτυχία, ένας Προϊστάμενος ή Διευθυντής κάποιας δημόσιας μονάδας να διαχειριστεί κρίσεις. Και παντός είδους κρίσεις καθημερινώς παρουσιάζονται στο δημόσιο (Βεβαίως ομιλώ έχοντας ως παράδειγμα την εκπαίδευση απ’ όπου προέρχομαι. Και κατά δεύτερο δεν νομίζω ότι θα πείσετε τον ελληνικό λαό ότι απλώς θέλετε τη βελτίωση της δημόσιας διοίκησης με «επαγγελματίες» ή «καριερίστες» διευθυντές -διοικητές του δημοσίου, χωρίς καμιά απολύτως εμπειρία. Εκτός και στόχος είναι η επιστροφή της ελληνικής κοινωνίας στην εποχή των θηρευτών, οπότε παρακαλώ να δεχτείτε τα θερμά μου συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας, είναι αρκούντως αξιέπαινη!!