Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
Δημήτρης
Ειμαι Δημόσιος Υπάλληλος και θέλησα να διαβάσω μερικά αρχαία ελληνικά αποφθέγματα, αρχαίων ελλήνων σοφών, για να αντλήσω ελπίδα από τη σοφία των προγόνων μας σχετικά με όσα διαδραματίζονται στο Δημόσιο Τομέα.Μπήκα στο site «Αρχαία Ελληνικά ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ» και με πραγματική θλίψη είδα να εμφανίζεται το απαγορευτικό και αποτρεπτικό μήνυμα: «Μη επιτρεπτή πρόσβαση !Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στην τοποθεσία που επιλέξατε καθώς αυτή περιέχει περιεχόμενο που απαγορεύεται από την εφαρμοζόμενη Πολιτική Ασφάλειας Περιεχομένου για το Εθνικό Δίκτυο Δημόσιας Διοίκησης. » Θα ήθελα να ρωτήσω τους ειδικούς συναδέλφους (και ίσως και ανωτέρους) της Δημόσιας Διοίκησης, το να διαβάσει κανείς, για λίγο, αρχαίους έλληνες φιλοσόφους, σημαίνει ότι προσπαθεί να διαβάσει περιεχόμενο που απαγορεύεται από την εφαρμοζόμενη Πολιτική Ασφάλειας Περιεχομένου για το Εθνικό Δίκτυο Δημόσιας Διοίκησης; Τέλος πάντων, αγόρασα το βιβλίο, (για να μην κινδυνεύσω να τιμωρηθώ), και παραθέτω λίγα γνωμικά από την αρχαία ελληνική σοφία σχετικά με τη Διοίκηση, τα οποία, ως είναι ευνόητο, τα μεταφράζω. Σόλων. «Αρχεσθαι μαθών αρχειν επιστήση»Ανάλαβε εξουσία αφού μάθεις πρώτα να εξουσιάζεσαι Σοφοκλής: «Τό γάρ περισσά πράττειν ουκ έχει νουν ουδένα»Είναι ανόητο να επιχειρείς κάτι που είναι πάνω από τις δυνάμεις σου.«μή φρονώ, ου φιλώ λέγειν μάτην»Δεν θέλω να μιλώ για αυτά που δεν γνωρίζω. και, «το διοικείν εστί προβλέπειν». Το ερώτημα που με απασχολεί είναι ένας νέος με 1,5 χρόνο φοίτησης στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, και χωρίς να έχει εμπειρία και γνώσεις επί του αντικειμένου της Δ/νσης που εντέλλεται να άρξει, θα γινόταν αποδεκτός από τους «παπούδες» αυτούς της αρχαιότητας; Εκτός εάν η κατά ενάμισυ χρόνο φοίτηση είναι ικανή για να ξεπεράσουμε σε σοφία αυτούς τους αρχαίους.
 
 
ΠΑΡΑΔΟΞΟ
ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΑΣ ΦΟΙΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΜΟΡΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ Δ ΒΑΘΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΟΙ «ΗΘΙΚΟΙ» ΝΟΜΟΙ ΣΑΣ..ΚΟΡΟΪΔΟ ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΩ? ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ??? ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ
 
 
Σταύρος Κυριαζής
Θα ήταν εξαιρετικά ελπιδοφόρο, εάν ήσασταν στη θέση να μας διαβεβαιώσετε, ότι η εν λόγω ρύθμιση -υπό συγκεκριμένες συνθήκες και όρους- δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει και προς αυτήν την κατεύθυνση…Προφανώς και δεν είναι κάτι τέτοιο στις προθέσεις του νομοθέτη (άλλωστε, θα ήταν αδιανόητο για την κοινωνία μας), αλλά η αδυναμία να αποκλεισθεί ένα ακραίο και ανεπιθύμητο φαινόμενο, φρονώ ότι καθιστά επικίνδυνη-τουλάχιστον- την εν λόγω ρύθμιση!Ιδιαίτερα όταν υπάρχουν ορισμένοι που προσεύχονται να βρούν «καλλιεργημένο» το τοπίο και ψηφισμένη μια τέτοια πρόβλεψη!Σας παραθέτω ένα διδακτικό παράδειγμα (προς αποφυγήν)…http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=144307.Χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να καταπιάνεται κανείς με τόσο ευαίσθητες πτυχές, πράγμα που μάλλον δυσκολεύομαι να διακρίνω στο σχέδιο νόμου.
 
 
Θ.Τ.
Παρακάμπτεται ο Κώδικας Νόμων για την Υγεία και την Ασφάλεια των Εργαζομένων και γενικά οι προβλέψεις περί της Ιατρικής της Εργασίας. Συστηματικά το Δημόσιο συνεχίζει να μην εφαρμόζει την νομοθεσία για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.
 
 
gthomakos
Ο περιορισμός , ειδικά, του δικαιώματος του υπαλλήλου περί προσφυγής στις αποφάσεις της Επιτροπής καταδεικνύει την μονομέρεια του νομοθέτη, το έλλειμα δημοκρατικότητας και την τάση συγκεντρωτισμού της εξουσίας.Είναι λάθος.