Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
thanassis
Υπάρχουν πρακτικά προβλήματα και πολύ απλά, αρκεί να θέτεις το πρόβλημα,να το αποδέχεται η πολιτεία και να θέτεις εύλογα ερωτήματα. πχ το πανεπιστήμιο Π…. διαθέτει διοικητικό προσωπικό μερικών εκατοντάδων. Πως εξηγείται ότι έχουν παρατήσει όλοι τα διδακτικά τους καθήκοντα και χάνονται εκατομμύρια εργατοώρες (όχι χιλιάδες) επειδή πρέπει όλοι να υπηρετήσουν την γραφειοκρατία εις βάρος των φοιτητών; Γιατί πρέπει ένα μέλος του διδακτικού προσωπικού να πηγαίνει στην τράπεζα ελλάδος και μια άλλη μέρα στα ταμεία της εφορίας για να καταθέσει μισό ευρώ, όταν στον χώρο του πανεπιστημίου υπάρχει τράπεζα;Γιατί τα πανεπιστήμια εν αντιθέσει με τα νοσοκομεία εξακολουθούν να προμηθεύονται 40% πάνω και όταν κάνουν διαγωνισμούς να μπαίνουν και μέσα από άσκοπη σπατάλη; Γιατί ενώ υπάρχει σχολή οικονομικών, διοίκησης επιχειρήσεων, υπάλληλοι με διδακτορικά μεταπτυχιακά δεν μπορούν να καταγράψουν το πρόβλημα και συνεχώς επικαλούνται για δυσλειτουργίες το ελεγκτικό συνέδριο- στην ουσία υπάρχει άρνηση συνεννόησης μ΄αυτό και αυτό μ΄αυτούς. Ποιοί εξυπηρετούνται απ’ αυτό το χάλι; Θα σας πω ποιοί χάνουν : οι φοιτητές και η Ελλάδα.
 
 
GIANNIS L.
Επιτέλους κατι γίνεται. Το παρόν νομοσχέδιο φέρει πολύ σημαντικές αλλαγές και αξιοκρατικές στην επιλογή προισταμένων.Εκείνο που θα πρέπει να δωθεί σημασία και πιστεύω κανείς δεν το αμφισβητεί είναι το εξής:Για να γίνει και να παραμείνει κάποιος προιστάμενος δεν αρκεί να είναι απόφοιτος Πανεπιστημίου ή μεταπτυχιακού. Αυτό δε λέει τίποτα. Υπάρχουν ικανότατοι υπάλληλοι Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που τους αξίζει να γίνουν προιστάμενοι. Θα πρέπει να μπορείς να διοικείς και να χειρίζεσαι δύσκολες κα επείγουσες καταστάσεις, Να δίνεις λύσεις και να είσαι Ηγέτης.Επομένως αυτοί που αξίζουν ανεξάρτητα των σπουδών να δοκιμάζονται και να αξιολόγούνται συνεχώς.Πιστέψτε με υπάρχουν αξιόλογοι υπάλληλοι ανάμεσα μας.Και πάλι μπράβο στο παρόν νομοσχέδιο και στις νέες ιδέες που προωθεί.
 
 
M.N.
Αρκετοί βολεμένοι προσπαθούν να διατηρήσουν το υπάρχον απαράδεκτο σύστημα αυθαιρεσίας και εξυπηρέτησης ημετέρων, υπεραμυνόμενοι της εργασιακής εμπειρίας τους, ενώ ταυτόχρονα απαξιώνουν το μόχθο και τις σπουδές των νέων. Κάπου μάλιστα γράφτηκε ότι η παλαιά φουρνιά δημοσίων υπαλλήλων δεν απέκτησε τυπικά προσόντα, επειδή αφιέρωναν όλο το χρόνο τους στην εργασία τους! Ούτε λόγος βέβαια για τον τρόπο που απέκτησαν την εργασία τους. Μα πόσο αφελής νομίζουν ότι είναι ο Ελληνικός λαός;