Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
ΛΑΜΠΡΙΝΗ
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ . ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ Κ.Λ.Π. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΟΠΙ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ? ΑΝΗΚΩ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΩ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΟΠΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΖΥΓΟ ΜΟΥ, ΜΗΤΕΡΑ ΔΥΟ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΕΒΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΚΛΠ. ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΑΝΤΩ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΛΟΓΩ ΥΠΗΡΕΣΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ , ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ. Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΑΡΑΣΜΟ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΕΡΜΑ ΑΣ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠΟΨΗ Η ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΜΟΥ ΑΥΤΉ.
 
 
ΧΡΗΣΤΟΣ
Είναι άδικο να σου κόβουν τα χρήματα όταν ξεπερνάς τις 8 ημέρες ασθένειας.Ασθενής είσαι και όχι κλέφτης.Είναι παράλογο να τιμωρείται ο ασθενής.Τι λογική είναι αυτή?Σε τιμωρούμε επειδή αρρώστησες?Απίστευτο και απαράδεκτο!
 
 
Νίκος Κοκόλης
Όσον αφορά το άρθρο 3, συγχωρέστε με αλλά δεν έχω χρόνο να διαβάσω τους νόμους που αναφέρονται. Θα ήθελα να θέσω κάποια ερωτήματα:1. Είμαι οικονομολόγος – εκπαιδευτικός και επειδή δεν υπάρχουν επαρκείς ώρες απασχόλησης σε σχολείο, ασχολούμαι με υπηρεσίες που θα μπορούσαν να παρασχεθούν από τελειόφοιτο -το πολύ- Λυκείου. Επιθυμώ να μετακινηθώ για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (1-2 έτη ίσως) σε έναν άλλο τομέα του Δημοσίου που έχει ανάγκη των υπηρεσιών μου (π.χ. Οικονομική Υπηρεσία ενός Δήμου ή ΔΟΥ). Όταν λήξει το διάστημα της απόσπασής μου, επιθυμώ να επιστρέψω στη θέση μου. Με τα ισχύοντα και τα μελλούμενα, μπορεί να γίνει πράξη αυτό;2. Όταν μία περιφέρεια είναι νησιωτική, δε θα έπρεπε να δίνεται η δυνατότητα πρώτα να γίνονται μετακινήσεις εντός του νησιού και μεταξύ των Υπηρεσιών, παρά ενδοϋπηρεσιακά και μεταξύ των νησιών;
 
 
Andreas Charitos
Περιγραφές Θέσεων Εργασίας – Job description Από τα θετικότερα σημεία του εν λόγω σχεδίου νόμου. Βασικό εργαλείο αποδοτικότητας. Αμφιβάλλω κατά πόσο θα μπορέσει να κατανοηθεί από τους ήδη διοικούντες στο ελληνικό δημόσιο. Είναι καθαρό εργαλείο management. Για την ακρίβεια είναι εργαλείο του Human Resource Management. Προϊστάμενοι ΔΕ, ακόμη και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ακόμη και με επιπλέον τίτλους σε άσχετες του management ειδικότητες θα δυσκολευτούν ιδιαίτερα. Όμως δεν παύει να αποτελεί κορυφαίο διοικητικό εργαλείο για τους managers. Εφαρμόζεται στο δημόσιο τομέα των εξελιγμένων χωρών της δύσης και στις οργανωμένες ιδιωτικές επιχειρήσεις όλου του πλανήτη.