Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
Νίκη Δρούγα
Καμία απόλυση κανενός επιτυχών του ΑΣΕΠ σε Ν.Π.Ι.Δ. το οποίο αποφασίσετε να καταργήσετε στο μέλλον! ΕΛΕΟΣ! Σεβαστείτε τους ανθρώπους οι οποίοι με το σπαθί τους και τα πτυχία τους εφάρμοσαν τις αρχές της διαφάνειας και της αξιοκρατίας και προσελήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ σε Ν.Π.Ι.Δ. του ευρύτερου δημόσιου τομέα! Διώξτε τους χιλιάδες συμβασιούχους που μπήκαν από το παράθυρο και πληρώνονται κανονικά λόγω ασφαλιστικών μέτρων αλλά και όσους έγιναν αορίστου μέσω Π.Δ. Παυλόπουλου! Τιμήστε τους επιτυχόντες ΑΣΕΠ όπως ο Νόμος ορίζει!
 
 
ZERAR
Κε Μανιτάκη,καλά είναι να ακούσετε όλες τις προτάσεις -διαμαρτυρίες όσων κ όπως έχουν έρθει στο Δημόσιο, πριν αποφασίσετε κ καταθέσετε το υπο συζήτηση νομοσχέδιο. Και οι προσληφθέντες με το ΑΣΕΠ έχουν τα δίκια τους, αλλά υπάρχουν κ άλλες κατηγορίες ΔΥ. Εγώ ( κ πάρα πολλοί άλλοι) έχουμε προσληφθεί πριν ακόμα δημιουργηθή το ΑΣΕΠ του κ. ΠΕΠΟΝΗ. Εχουμε ας πούμε προσληφθή με όλες τις διαδικασίες που προέβλεπε ο τότε Νόμος (προκήρυξη διαγωνισμού, αδιάβλητος-ποτέ δεν έγινε ούτε μια ένσταση-διαγωνισμός, όλες οι τυπικές & ουσιαστικές διαδικασίες πρόσληψης, εκπαίδευσης-μονιμοποίησης, κ ότι τέλωσπάντων προβλεπόταν..), και εργαζόμαστε εδώ κ 30 χρόνια , πρώτα σε ΔΕΚΟ, και εδώ και 2 χρόνια στον ΔΗΜΌΣΙΟ ΤΟΜΕΑ, ύστερα απο Μετάταξη (ν. 3891/2010). Βέβαια αντί να είμαστε όπως όλοι μας εντάξατε σαν ΙΔΑΧ (κ ΟΧΙ ΜΟΝΙΜΟΥΣ..να μην το σχολιάσω τώρα αυτό…)ΔΕ-ΔΙΟΙΚ/ΚΟΥ, και αντί να καταλήξη κάπως αίσια αυτή η περιπέτειά μας, υπάρχει κ κίνδυνος να μπούμε σε κινητικότητα-διαθεσιμότητα=ταμείο ανεργείας=απόλυση. Εκτός απ’ αυτό , επειδή με Νόμο διατηρούμε το Ταμείο Ασφάλισης που είχαμε ( συγκεκριμμένα ΤΑΠΟΤΕ), δεν έχουμε τα ίδια δικαιώματα κ υποχρεώσεις με τους τωρινούς συναδέλφους μας, κ ας μισθοδοτούμεστε και απο τόν ίδιο λογαριασμό (ΕΑΠ), αλλά είμαστε κάτι διαφορετικό. Άποψή μου (κ πιστεύω κ όλων όσοι είμαστε στην ίδια κατηγορία…) είναι να προβλεφθή ώστε να έχουμε την ίδια μεταχείρηση σε εργασιακά , αλλά προπάντων σε ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ θέματα. Να μπορούμε να πάρουμε πλασματικά χρόνια (όπως όλοι..), εξαγορά στρατιωτικών ετών όποτε θέλουμε(για εμας ισχύει στα 58 μας), χρόνια απο παιδιά,κ ότι άλλο θα μας έδινε έναυσμα να έρθη η αποχώρησή-συνταξιδότησή μας απο το Δημόσιο, ώστε να επιτευχθεί κ ο στόχος-εντολή της Τρόϊκας. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και ελπιζω κάποιος να διαβάση όλα όσα εδω γράφονται……
 
 
ΝΙΚΟΛΕΤΑ
Σχόλια από YANNI F 1/ Πρέπει να γίνει ειδική πρόβλεψη για όσους διορίστηκαν σε χρόνο προγενέστερο της ισχύος του Νόμου περί ΑΣΕΠ, οι οποίοι είχαν διοριστεί σύμφωνα με τους κανονισμούς και τις διαδικασίες που ήταν σε ισχύ και που οι οικείοι νόμοι προέβλεπαν κατά τον χρόνο διορισμού τους. Ο Ν. 4093/2012 δεν το προέβλεπε. 2/ Για όσους είναι να τεθούν σε διαθεσιμότητα με σκοπό την κινητικότητα και οι οποίοι χρειάζονται το μέγιστο έως και τρία (3) χρόνια για να συνταξιοδοτηθούν πλήρως, να ληφθεί σοβαρά υπόψη η άποψη να τους δοθούν κίνητρα, όπως αναγνώριση πλασματικού χρόνου, προκειμένου να μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν αποχωρώντας, κατά τον τρόπο αυτό, από το Δημόσιο αξιοπρεπώς.
 
 
τιφις
Για το άρθρο 3, κινητικότητα υπαλλήλων: άποψή μου (πιστεύω κ πάρα πολλών άλλων) είναι ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά σειρά τα εξής: 1) η προσωπική θέληση- η οικογενειακή κατάσταση+κοινωνικά κριτήρια(τόπος , περιοχή συμφερόντων κλπ) όσων επιθυμούν να μετακινηθούν,2)οι ανάγκες των ενδιαφερόμενων υπηρεσιών,3) η σιγουρη τοποθέτηση του κάθε μετακινούμενου,4) ευελιξία σε περιπτώσεις αμοιβαίας μετάθεσης,5) να μην είναι η κινητικότητα δικαιολογία για διαθεσιμότητα=ταμείο ανεργείας=απόλυση του κάθε υπό κίνηση υπαλλήλου (πράγμα που καταδικνύει αναξιόπιστο Υπουργείο-Κυβέρνηση)και μάλιστα όσων έχουν τα περισσότερα έτη ασφάλισης,6) και αν είναι να συμβεί το ανωτέρω 5, τότε ας δοθούν κάποια πλασματικά έτη σε όσους θέλουν 2-3-4 για να συμπληρώσουν τα συντάξιμα, να αποχωρήσουν όσων εργάζονται στο Δημόσιο ασφαλισμένων σε όλα τα ταμεία (Δημοσίου, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, Τραπεζών, κλπ) και να επιτευχθεί ο ζητούμενος (απο την τρόϊκα) στόχος, χωρίς ψευτοδιλήματα κ τερτίπια, και όπως κ αν ονομάζουμε-δικαιολογούμε τις κινήσεις αυτές.
 
 
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
Με λύπη μου διαπιστώνω από τα σχόλια συναδέλφων, πως ο φορέας που εργάζομαι δεν αποτελεί εξαίρεση στον τρόπο επιλογής προϊσταμένων,απλά επιβεβαιώνει τον κανόνα, δυστυχώς.Το σύστημα επιλογής από τους πολιτικούς αρεστών και παλιών προϊσταμένων θα εξακολουθήσει να ισχύει, εκτός αν με το νέο προεδρικό διάταγμα προβλέπονται:Α)στενά χρονικά περιθώρια εφαρμογής του και προκήρυξη επιλογής νέων προϊσταμένων για όλες τις Υπηρεσίες αποκλειστικά μέσω Υπηρεσιακών Συμβουλίων με αξιοκρατικό σύστημα μοριοδότησης.Β)συγκεκριμένες πειθαρχικές ποινές για Δ/νσεις – Τμήματα αρμόδια για την προκήρυξη της πλήρωσης των θέσεων που θα συνεχίσουν να κωφεύουν και να επαναλαμβάνουν θλιβερά την εφαρμογή ενός αναχρονιστικού και μη αξιοκρατικού συστήματος επιλογής αρεστών σε θέσεις ευθύνης, μη εφαρμόζοντας ούτε το Νέο Νόμο, χωρίς κανέναν έλεγχο από πουθενά!Γ)μη συνέχιση της πληρωμής των επιδομάτων σε όλους τους υπαλλήλους που θα παραμείνουν στις θέσεις ευθύνης χωρίς ποτέ να γίνουν οι νέες επιλογές! Ξέρετε πόσα χρήματα θα γλυτώσετε;;;;;ΔΕ ζητάμε να μπούμε προϊστάμενοι με το ζόρι. Ζητάμε να μας υπολογίσουν κι εμάς, που μοχθήσαμε χρόνια πάνω από τα βιβλία, δουλέψαμε σα σκυλιά για χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, μπήκαμε με ΑΣΕΠ, κι επειδή πάντα κάποιος άλλος (ακόμα και ΙΔΑΧ) θα έχει περισσότερα χρόνια προϋπηρεσίας από εμάς, θα μείνουμε καθηλωμένοι (με τόσα προσόντα και ιδέες)ως απλοί υπάλληλοι για χρόνια!