Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
thanassis
Προκαλεί εντύπωση ο μεγάλος αριθμός σχολίων και μάλιστα σε ημέρες διακοπών που σημαίνει ότι πάλι το ελληνικό κράτος πάει να τακτοποιήσει ψηφοφόρους και όχι την λειτουργικότητα και αποδοτικότητα της δημόσιας διοίκησης. Πολύ κακώς το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα στο όνομα της δημοκρατίας ανέπτυξε μια νεολαία με πολλά τυπικά προσόντα αλλά και που παράλληλα την ευνούχησε στην πλέον παραγωγική της ηλικία. Στο δημόσιο πρέπει να προσλαμβάνονται άτομα που έχουν επιτυχή προυπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα τουλαχιστον 5 χρόνια και που επιλέγουν για ιδιωτικούς λόγους την μετριότερη καριέρα στο ελληνικό δημόσιο, βασικά είναι άτομα με διάθεση κοινωνικής προσφοράς και που επιλέγουν προσωπικό χρόνο εκτός εργασίας, ότι και να σημαίνει αυτό. Η κατοχή τίτλων φυσικά και είναι επιθυμητή και η »ουσιαστικότητά τους» θα αποδεικνύεται μέσα απ’ την δουλειά μέσα από ένα σχήμα δοκιμής και αξιολόγησης: 6 μηνών, 2 ετών κλπ, καμία σχέση αυτή η αξιολόγηση με τα καραγκιοζιλίκια που ισχύουν σήμερα – όλοι ξέρουμε ποιοί δουλεύουν και ποιοί μας δουλεύουν και πως μέσα απ’ τα πανεπιστήμια τα κλειστά των καταλήψεων και τα ανοιχτά της αερολογίας, έκτισαν προσόντα σε ημετέρους. Αυτά πρέπει να λέγονται και να γράφονται, ειδικά μετράει πολύ να έχει δουλέψει κανείς στον ιδιωτικό τομέα για να καταλάβει πόσο ευνοημένος είναι όταν δουλεύει στο δημόσιο και να υπερασπίζεται με την εργασία του αυτό που λέμε δημόσιο πλούτο, αν δηλαδή πραγματικά θέλουμε δωρεάν υγεία, παιδεία και ανθρώπινο περιβάλλον διαβίωσης και εργασίας.
 
 
Theo
Σχολίαζω την παρ. 2α σε ότι αφορά την κάλυψη θέσεων προισταμένων Γενικών Δ/σεωνκαι που αναφέρει ότι δεν μπορεί να κριθεί υπάλληλος για θέση προισταμένου Γενικής Δ/νσης όταναπολύεται αυτοδικαίως απο την υπηρεσία σε διάστημα μικρότερο των δυο ετών απο τη συνεδρίαση του αρμόδιου οργάνου για την κρίση των θέσεων αυτών.Νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη, να υποχρεώνεται αυτός που θα επιλεγεί για προϊστάμενοςΓενικής Δ/σης και απολύεται αυτοδικαίως σε διάστημα μικρότερο των δυο ετών απο τη συνεδρίαση του αρμόδιου οργάνου ώστε να παραμείνει στη θέση αυτή τουλάχιστον για δυο έτη, εφ όσον το επιθυμεί να κριθεί,αίροντας το εμπόδιο της αυτοδίκαιης απόλυσης κατα τη θετική κρίση του,εκτός της περίπτωσης που στο ανωτέρω διάστημα των δυο ετών ο υπάλληλος καταλαμβάνεται απο το 67ο έτος της ηλικίας του. Ευχαριστώ.
 
 
pasxalitsa
ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΔΥΣΙΑΤΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΜΟΥΦΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ Δ.Υ. ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΙΑΝΟΙΕΣ ΟΙ ΠΕ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ ΩΣ ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΕΣ Ή ΔΝΤΕΣ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ ΟΙ ΠΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΒΡΑΔΥΚΑΥΣΤΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ. ΑΣΕ ΛΟΓΩ ΠΤΥΧΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ… ΕΙΝΑΙ ΠΕ ΚΑΙ ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ. ΑΣΕ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ME ΠΕ ΑΠΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ… ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΝΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ. ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΣΕ ΣΩΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ. ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ. ΕΛΕΟΣ!!!!
 
 
ικα
Η ΠΑΡΟΧΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΠΕΙΓΟΥΣΩΝ ΚΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΜΕΤΡΟ.ΣΥΝΕΠΩΣ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΕΣ ΕΤΗΣΙΩΣ ΜΕ Υ/Δ Ν 1599/86 ΑΙΤΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΕΤΟΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ, ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΛΕΓΧΤΕΙ(ΑΠΟ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΜΕ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΠΤΙΚΟ Ή ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ)ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ.ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΗ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ Η ΣΧΕΣΗ ΣΚΟΠΟΥ(ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ) ΚΙ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕΝΟΥ ΟΦΕΛΟΥΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΘΑ ΠΡΟΚΛΗΘΟΥΝ, ΠΑΡΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ.
 
 
σταύρος
Το όριο των 12 μηνών συνεχούς αδείας να ισχύει μόνο για ορισμένες παθήσεις π.χ νευροψυχικές.Πολυτραυματίες από ατυχήματα καθώς και ορισμένες μορφές καρκίνου απαιτούν ακόμη και 24μηνη συνεχή θεραπεία .Να μην ισχύει κανένας περιορισμός σε αναρρωτική που χορηγείται μετά από εργατικό ατύχημα.