Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
thanassis
Λυπάμαι γιατί δεν έχει καταλάβει κανείς για τι ακριβώς συζητάμε: ΑΙΩΝΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ!
 
 
Αλέξιος Κουρελής
ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΑΡΘΡΩΝ ΤΟΥ ΠΔ 57/2007, ΩΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΝΟΜΟΤΥΠΑ ΣΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΕΙΣ-ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΚΔΔΑ, ΟΠΩΣ ΗΔΗ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ). ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΕΣΔΔ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΑΣΕΙ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤ΄ΕΛΑΧΙΣΤΟΝ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 14 ΤΟΥ ΥΠΟΨΗ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ: «Η παράγραφος 3α του άρθρου 1 του Π.Δ 57/2007 συμπληρώνεται όπως παρακάτω:…καθώς και των δημοσίων λειτουργών, συμπεριλαμβανομένου του μόνιμου ένστολου και πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Εφεξής, όπου στις διατάξεις….» και «Η παράγραφος 7δ του άρθρου 1 του Π.Δ 57/2007 τροποποιείται όπως παρακάτω:…πιστοποιεί το επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων των υπαλλήλων του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ, των Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού και γενικά του συνόλου των υπαλλήλων που αναφέρονται στην παράγραφο 3α του άρθρου 1.» και «Η παράγραφος 10 του άρθρου 37 του Π.Δ 57/2007, συμπληρώνεται όπως παρακάτω: 10.Οι διατάξεις της παρ. 1 του παρόντος άρθρου επεκτείνονται και ισχύουν και για το ένστολο και πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.» και «Η παράγραφος 5 του άρθρου 15 του Π.Δ 57/2007, συμπληρώνεται όπως παρακάτω: …υπάλληλοι των δηµοσίων υπηρεσιών, των Ν.Π.∆.∆. και των Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθµού και γενικά του συνόλου των υπαλλήλων που αναφέρονται στην παράγραφο 3α του άρθρου 1″
 
 
Andreas Charitos
Κύριε Υπουργέ,τα στελέχη σας, σας εκθέτουν ανεπανόρθωτα.Θα διαβάσετε τα σχόλια;Περιέχουν επισημάνσεις και προτάσεις βελτίωσης.Ο ν. 3230/2004 έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και το γεγονός αυτό σίγουρα δεν οφείλεται στο ότι οι στόχοι τίθενται μετά από συμφωνία των προϊσταμένων και των υπαλλήλων, που προέβλεπε ο συγκεκριμένος νόμος 3230 και εσείς αναιρείτε με τούτο το σχέδιο νόμου. Δίνετε τους υφισταμένους βορά στους προϊσταμένους τους. Ενισχύετε τις ήδη υπάρχουσες δουλικές νοοτροπίες. Ο καλύτερος «γλύφτης» κερδίζει μία θέση πλάι στο «μεγάλο αφεντικό». Το νομοσχέδιο αντιμετωπίζει εξ ορισμού με τον ευνοϊκότερο τρόπο τους προϊσταμένους και διευθυντές και με καχυποψία τους υφισταμένους τους. Έχετε αναρωτηθεί πόσοι από τους προϊσταμένους κατανοούν ή θα καταλάβουν ποτέ τι σημαίνει στοχοθεσία; η οποία είναι καθαρά ένα εργαλείο μάνατζμεντ. Θέλετε να μας πείτε ότι με αυτό το νόμο το ελληνικό δημόσιο θα αποκτήσει ικανούς μάνατζερς που θα μπορούν να υλοποιούν επιτυχώς διοικητικό σχεδιασμό;Αν ναι, ετοιμαστείτε λοιπόν και για τις μεγάλες αποτυχίες και αδικίες εξ αρχής που θα σκάσουν μύτη από την αρχή της υλοποίησης αυτού του νόμου.
 
 
gthomakos
Πάντοτε υπήρχε η διάταξη που επέτρεπε – υποχρέωνε την Υπηρεσία να ελέγξει τον υπάλληλο που έκανε κατάχρηση των βραχυπρόθεσμων αναρρωτικών αδειών. Η ανικανότητα των προισταμένων να χρησιμοποιήσουν αυτό το «οπλο» όχι μόνο δεν καταγγέλεται όχι μόνο δεν τιμωρήθηκε αλλά ιδού τώρα καταλήγει να μεταφράζεται απο αβασάνιστα τεχνοκρατικά κεφάλια σε οριζόντια αυστηροποίηση του νόμου. Φαινεται ότι έχετε ενδόμυχα υιοθετήσει (για τους άλλους) την άποψη «πρώτα η Υπηρεσία μετά η ζωή». Η μονοήμερη αναρρωτική με Υπευθυνη δήλωση τουλάχιστον έως δυο φορές το χρόνο, και με υποχρεωτικό (έστω ενδεικτικό)έλεγχο απο την Υπηρεσία,επιβάλλεται για πολλούς λόγους που συνοψίζονται σε μια μόνο Αρχή.»Κέντρο του Νόμου πρέπει να είναι ο Ανθρωπος»