Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
Σ.Τ.
Θέλω να προσέξετε καλά αξιότιμε κ Υπουργέ, φίλες και φίλοι συνάδελφοι της δημόσιας διοίκησης αυτά που έχω να σας πω.Α) Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να ελεγχθεί και να εξαλειφθεί ο τρόπος που λειτουργούν οι αιρετοί (περιφερειάρχες, δήμαρχοι) του ελληνικού κράτους. Αιτιολογώ τη φράση μου αυτή με το εξής απλό επιχείρημα… από την 1-1-2011 δηλαδή εδώ και 29 μήνες πολλές αν όχι όλες από τις περιφέρειες τις χώρας έχουν τοποθετήσει από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων τους γενικούς Διευθυντές, Διευθυντές και Τμηματάρχες κατά το δοκούν χωρίς καμιά αξιοκρατική και διαφανή διαδικασία (κρίσεις επιλογής προϊσταμένων με υπηρεσιακά συμβούλια κατόπιν προκήρυξης) με την αιτιολογία της προσωρινής τοποθέτησης…. Που μόνο προσωρινή δεν ήταν διότι θα έπρεπε να είχαν συσταθεί υπηρεσιακά συμβούλια και να είχαν γίνει οι διαφανείς επιλογές. Το αντίκτυπο αυτό είναι η διαφθορά να συνεχίζεται και το κομματικό γαϊτανάκι καλά να κρατεί με αποτέλεσμα πχ ένας υπάλληλος ΠΕ με 14 χρονιά προϋπηρεσία, διδακτορικό, πλούσιο συγγραφικό έργο, ξένες γλώσσες, γνώσεις Η/Υ κλπ να είναι ουραγός αυτού του καλοστημένου κομματικού μηχανισμού… κατά τη ταπεινή μου άποψη πάντα.Β) Θέλω επίσης να τονίσω ότι δεν πρέπει να ενθαρρυνόμαστε εμείς οι πιο νέοι δημόσιοι υπάλληλοι και ας περιμένουμε να δούμε τα πραγματικά κριτήρια κατάταξης όσων αφορά την πλήρωση θέσεων ευθύνης διότι πολύ φοβάμαι πως εκείνοι που διοικούν μέχρι και σήμερα, θα τους αφήσει το παραθυράκι ο νόμος που φαινομενικά τους κουρεύει μερικά χρόνια προϋπηρεσίας. Πχ 10 προϋπηρεσίας σε θέση διευθυντή με 2 μόρια/μήνα ισούται με 200 μόρια, όσα δηλαδή ένα διδακτορικό. Ας είμαστε επιφυλακτικοί και ας περιμένουμε να δούμε αν πραγματικά θέλουν να αλλάξουν την εικόνα της χώρας.
 
 
Σταύρος Κυριαζής
Καλό θα είναι να μην ξεχνάει κανείς ότι η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης είναι «αδιαβάθμητη» στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας.Εξ ού και ο τίτλος που απονέμει σε καμία χώρα της Ε.Ε., των ΗΠΑ, της Αυστραλίας, της Ασίας κλπ. δεν λογίζεται ως μεταπτυχιακός ή ως διδακτορικός.Προς επίρρωσιν των προαναφερομένων, θα πρέπει να αναφερθεί ότι κανείς απόφοιτος της ΕΣΔΔΑ δεν μπορεί να σταδιοδρομήσει στα Τριτοβάθμια Ιδρύματα οποιασδήποτε χώρας -ούτε της Ελλάδας- (π.χ. για μεταπτυχιακές, διδακτορικές ή μεταδιδακτορικές σπουδές) χρησιμοποιώντας ως μοναδικό του προσόν τον τίτλο αποφοίτησής του από την Σχολή.Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο άλλωστε, χρειάζεται παράλληλα να προσκομίσει και τον τίτλο σπουδών του σε οποιδήποτε διαβαθμισμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα, τον οποίον απέκτησε πριν ή ακόμη και μετά τη εισαγωγή του στην ΕΣΔΔΑ.Συνεπώς, θεωρώ φρόνιμο να μην τοποθετούμε τον τίτλο της ΕΣΔΔΑ, υπερβολικά πάνω από την πραγματική «εσωτερική του αξία» (υπερεκτίμηση), δεδομένου μάλιστα ότι υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουμε στο μέλλον το ζήτημα με ενστάσεις και προσφυγές, που προφανώς θα επιφέρουν καθυστερήσεις στις κρίσεις και τοποθετήσεις και κατ’ επέκτασιν και στο έργο της δημόσιας διοίκησης!Πολύ αβάντα έχει δοθεί ήδη με τα έξι έτη στη βαθμολογική εξέλιξη (και όχι μόνον)!Άλλωστε, είναι αυτονόητο, ότι στις ευνομούμενες πολιτείες, οι τίτλοι σπουδών καθώς και τα αντικειμενικά προσόντα με τα οποία συνδέονται οι κάτοχοί τους, δεν μπορούν να αναβαθμίζονται τεχνητά (δηλ. όχι με νόμους, υπουργικές αποφάσεις και Προεδρικά διατάγματα, αλλά ούτε κάν με το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας).Η περίπτωση παραπέμπει σε «κλέπτοντας οπώρας».
 
 
Βασίλης Παπαδόπουλος
Όλοι συμφωνούμε να πάει η διοίκηση αυτής της χώρας μπροστά.Ας σταματήσουμε όμως να δίνουμε τόση αξία και μόνο στα χαρτιά. Επιλέξτε ανθρώπους σωστούς αξιολογήστε τους όχι μόνο με τα ακριβά μεταπτυχιακά και διδακτορικά. Βρείτε τους υπαλλήλους που είναι εργατικοί, πρόθυμοι, ειλικρινείς και καθαροί.Με εκτίμηση
 
 
Giannis
Παρατηρώ ότι διάφοροι συνάδελφοι ΔΥ προσπαθούν να απαξιώσουν τους αποφοίτους της ΕΣΔΔΑ ανακαλύπτοντας ένα άλλο πεδίο, αυτό της πολυσυλλεκτικότητας των πτυχίων που δέχεται η ΕΣΔΔΑ. Οι πιο πολλοί με σπουδές Management και της Παντείου θεωρούν τους εαυτούς τους ως τους καταλληλότερους για τις θέσεις ευθύνης. Δεν ξέρω αν και σε πόσους διαγωνισμούς της ΕΣΔΔΑ έχουν αποτύχει, τους πληροφορώ όμως ότι παρόλο που τα μαθήματα του σύνθετου και εξαιρετικά δύσκολου διαγωνισμού της ΕΣΔΔΑ είναι του αντικειμένου τους στην πλειονότητά τους, οι εν λόγω πτυχιούχοι εμφανίζουν χαμηλά ποσοστά εισαγωγής. Αυτό θα πει διοίκηση: να βάζεις έναν στόχο και να τον πετυχαίνεις ανεξάρτητα από τον υπέρμετρο μόχθο που χρειάζεται να καταβάλεις διαβάζοντας άσχετα με το πρώτο πτυχίο σου μαθήματα.Ελπίζω να λύθηκε και η απορία στον συνάδελφο με πτυχίο ΕΜΠ που ζητούσε με ειρωνεία να πληροφορηθεί «πότε και πως μπορώ να γραφτώ στην ΕΣΔΔΑ» έχοντας την εντύπωση, μάλλον, ότι αποτελεί Σκακιστικό Όμιλο.
 
 
Αντιγόνη
Στην υπηρεσία μου έχουν να γίνουν κρίσεις 12 χρόνια και τις θέσεις ευθύνης τις έχουν κάθε φορά οι ημέτεροι των Δημάρχων και αντιδημάρχων, γιατί προφανώς πρέπει να γίνονται χατίρια . Δεν είναι δυνατόν να μετράνε μόρια για τις θέσεις προϊσταμένων αν αυτοί δεν είναι κριμένοι από υπηρεσιακά συμβούλια