Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ
Στο άρθρο 2 (β) αναφέρεται: «…Κάθε αίτηση διεθνούς προστασίας τεκμαίρεται ότι είναι αίτηση ασύλου και επικουρικά αίτηση επικουρικής προστασίας». Η αντίστοιχη φράση της οδηγίας έχει ως εξής: «Κάθε αίτηση διεθνούς προστασίας τεκμαίρεται ως αίτηση ασύλου εκτός εάν ο ενδιαφερόμενος ζητεί ρητά άλλο είδος προστασίας που μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο χωριστής αίτησης»Το σωστό είναι να ενσωματωθεί ως έχει το κείμενο της οδηγίας καθώς σκοπός της είναι να παράσχει τη δυνατότητα για παροχή διεθνούς προστασίας πέραν αυτής του ασύλου και της επικουρικής προστασίας (π.χ. προστασία σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε περιπτώσεις παραβίασης του άρθρου 3 της ΕΣΔΑ, του άρθρου 7 της διεθνούς σύμβασης για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα καθώς και του άρθρου 3 της σύμβασης κατά των βασανιστηρίων). Υπό τη νέα διατύπωση η διάταξη περιορίζει αυστηρά τη διεθνή προστασία σε παροχή ασύλου ή παροχή επικουρικής προστασίας.
 
 
Νικόλαος Χατζηευστρατίου
Από το άρθρο αυτό οφείλουν να απαλειφθούν ακόμη και οι ορισμοί «εκτός γάμου σύντροφος», «ξαρτημένα τέκνα, ανεξαρτήτως αν γεννήθηκαν σε γάμο ή εκτός γάμου των γονέων τους’. Ακόμη και η ύπαρξη των όρων δημιουργεί ατραπούς όπως. Καθε «πονεμένος» που θέλει να έρθει στην Ευρώπη εκτός από τον εαυτό του θα φέρνει πίσω και μιά γυναίκα που γνώρισε στα σύνορα. Η κυρία με κάποιο τίμημα, γιατί τίποτες δεν γίνεται χωρ΄’ις τίμημα θα βρεθεί στην χώρα πιθανώς και με δύο τρία παιδιά και η χώρα θα οφείλει να τις παρέχει πράγματα από το υστέρημά της. Σαν συγγενείς του πρόσφυγα θα πρέπει να είνα η νόμιμη γυναίκα του με την οποία θα έχει κάνει και ένα παιδί. Η σχέση συγγένειας θα πρέπει να αποδεικνύεται με τεστ DNA. ¨οσον αφορά στις υιοθεσίες θα πρέπει να έχουν γίνει πριν εύλογο χρόνο (πχ ένα έτος).
 
 
Δώρα Δευτερίγου
Εδώ δεν μιλάμε για μετανάστες αλλά για λάθρομετανάστες.Όλοι οι λαθρομετανάστες(όταν πρωτοσυλληθφούν)προσφεύγουν σε αίτηση παραμονής στην χώρα μας λόγω κακής διαβίωσης στην χώρα τους, λόγου φόβου κακοποίησης τους και αρκετές φορές λόγω κινδύνου για τη ζωή τους.Άνθρωποι είναι και έχουν δικαίωμα να ζήσουν, όμως η λαθρομετανάστευση έχει κάνει ήδη κακό στην χώρα μας και δεν πρέπει να κάνουμε δεκτές όλες τις αιτήσεις για πολιτικό άσυλο.Αδυνατούμε να υποστηρίξουμε ως χώρα και άλλους μετανάστες!Εξαιρέσεις βεβαίως και πρέπει να υπάρχουν αλλά με πολύ δυνατά κριτήρια.
 
 
Μπασινά Παρασκευή
Καταρχήν να ξαναεπιτραπεί στον στρατό να φυλάει τα σύνορά μας και να τους δίνεται το δικαίωμα να κάνουν ότι είναι δυνατόν, με ότι συνεπάγεται αυτό ώστε να μην ξαναμπεί κανείς μέσα στον ελλαδικό χώρο. Τα σύνορά μας απ’ άκρη σε άκρη είναι ξέφρραγο αμπέλικαι οποιος θέλει όχι μόνο μπαίνει μέσα αλλά παραδίδετε και μόνος του για να τον μεταφέρουμε και δωρεάν στο εσωτερικό της χώρας.1. Να μπορεί να κάνει αίτηση μόνο όποιος έχει διαβατήριο για να μπορέσει να αποδείξει την ηλικία του και την χώρα καταγωγής του. Το 90% των αιτήσεων που υποβάλλονται απο αλλοδαπούς ούτε καν είναι απο χώρες που δικαιούνται να κάνουν αίτηση για άσυλο. Σκοπίμως δεν έχουν ταξιδιωτικά έγγραφα γιατί έτσι τους έχουν δασκαλέψει ή αυτά που έχουν τις περισσότερες φορές αίναι πλαστά.2. Να επιτρέπετε να καταθέσουν αίτηση μόνο όσοι έχουν μπεί νόμιμα στην Ελλάδα τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες, κανείς άλλος.Το πρόβλημα είναι τεράστιο και αν δεν ληφθούν έστω και τώρα, την τελευταία στιγμή μέτρα, σε λιγότερο απο 10 χρόνια θα είμαστε μειονότητα μέσα στην ίδια μας την χώρα. Η Ελλάδα δεν κατακτήθηκε με πολέμους τόσους αιώνες και θα κατακτηθεί απο μέσα, με τον Δούρειο Ίππο που λέγεται λαθρομετανάστευση. Αυτήν την Ελλάδα θέλετε να παραδώσετε στα παιδιά σας;
 
 
Καμιναρίδης Λευτέρης
Για το χρονικό διάστημα που εξετάζεται η αίτηση ασύλου, ο αιτών προτείνεται να έχει δύο επιλογές :α)Είτε θα επιλέξει να κρατηθεί σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους (όπου θα έχει δωρεάν στέγαση,σίτιση και ασφάλεια)β)Είτε (αν δεν επιθυμεί κράτηση) να γυρίσει απο εκεί που ήρθε. Τρίτη επιλογή του τύπου «να περιφέρεται ανεξέλεγκτα στη χώρα ενόσω εκκρεμεί η εξέταση της αίτησης» δεν υπάρχει. Αν δεν θέλει να κρατηθεί για όσο καιρό εξετάζεται η αίτησή του, κανένα πρόβλημα, δεν είναι υποχρεωμένος να το κάνει.Μπορεί να γυρίσει πίσω και να περιμένει εκεί μέχρι να βγει η απόφαση.Αυτό που δεν μπορεί να κάνει είναι να περιφέρεται στη χώρα χωρίς χαρτιά.ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ.