Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
Αναστάσιος Φέγγος
Ο ορισμός «Πρόσωπο που δικαιούται επικουρική προστασία» δεν είναι σαφής αφού ανατρέχει σε άλλο νόμο για τον ορισμό της σοβαρής βλάβης καθόσον σε κάθε περίπτωση συντρέχουν ουσιώδεις λόγοι από τους οποίους προκύπτει ότι αν επιστρέψει στη χώρα της καταγωγής του ή, στην περίπτωση ανιθαγενούς, στη χώρα της προηγούμενης συνήθους διαμονής του, κινδυνεύει να υποστεί σοβαρή βλάβη αφού σε όλους τους άστεγους και τους πεινασμένους κινδυνεύει η ζωή των. Αυτό φυσικά δεν μπορεί να εξισωθεί με την ελευθερία υποδοχής μεταναστών. Η επικουρική προστασία θα πρέπει να αφορά ανθρώπους που έχουν να προσφέρουν στην Ελλάδα (επιστήμονες, άνθρωποι διεθνούς κύρους) και όχι όσους πεινάνε γιατί είτε πεινάνε στην χώρα τους που ξέρουν και την γλώσσα είτε πεινάνε εδώ το ίδιο είναι.Προτείνω την αλλαγή των περί σοβαρής βλάβης με την φράση «επικουρική προστασία αφορά ανθρώπους που έχουν να προσφέρουν στην Ελλάδα «.
 
 
Μαρα
Εχουμε μεγιστο προβλημα στη χωρα με την ανεξελεγκτη εισροη λαθρομεταναστων οι οποιοι απειλουν την ασφαλεια μας. Δεν εμπιστευομαι πλεον τις Ελληνικες αρχες οσον αφορα στον χειρισμο αυτης της καταστασης, οσοι νομοι και κανονισμοι θεσπισθουν. Η Ελλαδα πρεπει να διαφυλαξει τα συνορα της και να εξαιρεθει πληρως απο αυτες τις συμφωνιες. Αρκετα εχουμε υποφερει με αυτο το ζητημα πλεον.
 
 
γνώστης του ασύλου
Σε περίπτωση που ο αιτών άσυλο παραλείπει να συμπεριλάβει τα ανήλικα μέλη της οικογένειάς του στην αίτηση ασύλου του ή μέλη της οικογένειάς του γεννηθούν μετά την υποβολή αυτής της αίτησης και, μέχρι να κριθεί τελεσίκως το αίτημά του παραμένουν ανήλικα, θα πρέπει να τεκμαίρεται ότι συμπεριλαμβάνονται στην αίτηση αυτή και όχι απλώς να ζητείται από τον αιτούντα άσυλο να υποβληθεί νέα αίτηση. Συχνά οι αλλοδαποί δεν γνωρίζουν τα δικαιώματά τους και υπάρχει κίνδυνος να παραληφθούν ανήλικα μέλη οικογένειας αιτούντος άσυλο. Θα πρέπει να υπάρξει ανάλογη ρύθμιση όπως για τα ενήλικα μέλη (να τα δηλώνουν στις προσωπικές συνεντεύξεις με προσκόμισηεκεί της ληξιαρχικής πράξης γέννησης).Η ρύθμιση για ενήλικα μέλη της οικογένειας είναι ικανοποιητική