Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
Γεώργιος Σαββόπουλος
Για να βελτιωθούν οι δημόσιες υπηρεσίες, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αναμόρφωση του συστήματος προσλήψεων στο Δημόσιο. Το ΑΣΕΠ στην υπάρχουσα μορφή του είναι σπάταλο και λειτουργεί σε βάρος των ικανότερων υποψηφίων. Οι Έλληνες πολίτες εξετάζονται στο δημοτικό, στο γυμνάσιο στο λύκειο, στις Πανελλήνιες/Πανελλαδικές και στα πανεπιστήμια. Πολλοί είναι κάτοχοι πτυχίων ξένων γλωσσών και μεταπτυχιακών τίτλων. Το ΑΣΕΠ πρέπει να αποκτήσει μορφή βάσης δεδομένων στην οποία να μπαίνουν οι βαθμοί και τα πτυχία που συγκέντρωσαν οι πολίτες καθ’ όλη τη διάρκεια του βίου τους (στην Ελλάδα και στο εξωτερικό) έτσι ώστε να επιλέγονται πάντα οι καλύτεροι από τους ενδιαφερόμενους για κάθε θέση που ανοίγει. Οι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ είναι απλά σπατάλη χρημάτων για διορθωτές, καθαρίστριες και λοιπούς παρατρεχάμενους ενώ το ειδικό βάρος τους ευννοεί τους πρόσφατους απόφοιτους σε βάρος κατά πολύ ικανότερων (π.χ. διδακτόρων και κατόχων μεταπτυχιακών) οι οποίοι θα ήταν απείρως χρησιμότεροι στην δημόσια διοίκηση. Το να ξεκινάς ένα διδάκτορα που ξόδεψε 5-10 χρόνια δουλειάς για να αποκτήσει ένα πολύ βαθύτερο επίπεδο γνώσεων από την ίδια πρακτικά αφετηρία με έναν απόφοιτο πανεπιστημίου με πτυχίο 5 και 1-2 παιδιά, ούτε δίκαιο είναι για τον διδάκτορα, ούτε καλό για τις δημόσιες υπηρεσίες που πιθανότατα θα στερηθούν τα ικανότερα στελέχη, ενώ σίγουρα δεν προάγει την αξιοκρατία. Το κράτος χρειάζεται τους καλύτερους και αυτοί παντού και πάντοτε είναι οι διδάκτορες και οι κάτοχοι μεταπτυχιακών. Μόνο η Ελλάδα στελεχώνει υπουργεία με απόφοιτους λυκείου. Αν αυτό δεν αλλάξει, η χώρα απλά δεν θα έχει μέλλον.
 
 
thanassis
Θεωρώ ότι κάποιος »έγκυρος» πρέπει να κηρύξει την χώρα σε: ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΑΙΩΝΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ και προς θεού δεν υπονοώ λύσεις του τύπου να μπει η χώρα στον γύψο, ούτε εθνοσωτήρες.
 
 
thanassis
με επιφύλαξη, αλλά αν ισχύει λέει πολλά… για την Ελλάδα σαν τριτοκοσμική χώρα…. Κρήτη: Κατασκεύασαν αυτοκίνητο υδρογόνου – απαγορεύεται η αξιοποίησή του! Πρόκειται για ένα όχημα που θα μπορούσεκάλλιστα να περάσει στη μαζική παραγωγή Αυτοκίνητο υδρογόνου, έτοιμο να βγει στην αγορά, κατασκεύασε ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης, ωστόσο η ελληνική νομοθεσία εμποδίζει την εμπορική αξιοποίηση του εντός συνόρων!O λόγος για το Εco Racer, αυτοκίνητο 100% ελληνικής σύλληψης, σχεδίασης και κατασκευής, που «γεννήθηκε» στα εργαστήρια του Πολυτεχνείου Κρήτης από μια ομάδα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών.Κινείται με υδρογόνο και με εξαιρετικές επιδόσεις στην εξοικονόμηση ενέργειας, αφού χρειάζεται ένα λίτρο καύσιμου για 434 χιλιόμετρα. Πρόκειται για ένα όχημα που…θα μπορούσε κάλλιστα να περάσει στη μαζική παραγωγή με κάποιες τροποποιήσεις, ακόμη και με κόστος κάτω των 10.000 ευρώ, ώστε να κατασκευάζεται πλήρως στη χώρα μας και να εξάγεται όχι να εισάγεται!Το αμάξωμα του οχήματος είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα για να έχει χαμηλό βάρος, διαθέτει σασί αλουμινίου από ειδικά κράματα και κινείται από κυψέλες υδρογόνου, είναι αθόρυβο, και αυτό που παράγει ως αποτέλεσμα της κίνησης του είναι απλώς νερό, δηλαδή εκπέμπει μηδενικούς ρύπους.με επιφύλαξη, αν όντως ισχύει Το Eco Racer δεν εχει τίποτα να ζηλέψει από ανάλογα μοντέλα που αναπτύσσονται σε εργαστήρια και αυτοκινητοβιομηχανίες του εξωτερικού, και επιβραβεύθηκε σε διεθνείς διαγωνισμούς με το 1ο βραβείο ασφάλειας και το 4ο εξοικονόμησης καύσιμου.Αν το ζητούμενο στη χώρα μας είναι η ανάπτυξη, αυτή τη στιγμή λείπει το θεσμικό πλαίσιο ώστε να επιτρέπεται η μαζική παραγωγή αυτού του οχήματος.Ακόμη και αν εμφανιστεί ενδιαφερόμενος επενδύτης δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του Εco Racer στην Ελλάδα γιατί ο νόμος δεν το επιτρέπει«Ελπίζω η Ελλάδα να αλλάξει, να αλλάξουν οι νομοθεσίες να γίνει πιο ευέλικτη. Ιδέες όπως βλέπετε υπάρχουν και ελπίζουμε να υπάρξουν πρωτοβουλίες για να συνδεθεί η επιχειρηματικότητα με το Πολυτεχνείο» σχολίασε στο Eco News ο φοιτητής Παναγιώτης Μπάζιος.Σημειώνεται ότι η ομάδα Eco Racer του Πολυτεχνείου της Κρήτης μετέχει φέτος στο TedxΑcademy συνεισφέροντας μαζί με αλλά δημιουργικά ανήσυχα και καινοτόμα και μυαλά από τους χώρους της επιστήμης του πνεύματος και των τεχνών στο όραμα για μια Ελλάδα με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον που θα βρίσκεται στην πρωτοπορία και όχι στα μετόπισθεν..
 
 
thanassis
Από παλιότερη διαβούλευση Κατόπιν συνεννόησης (ανεπίσημης βέβαια) και λαϊκής διαβούλευσης σκεφτήκαμε τα εξής: Εξ αφορμής μιας διδακτορικής μας φοιτήτριας που κάνει μεταδιδακτορικό και είναι 6 χρόνια στο Cambridge επί μισθό σκέφτηκα και την παρότρυνα να το προτείνει και αυτή στους Άγγλους: Αφού υπάρχει ενδιαφέρον στη βόρεια Ευρώπη για έλληνες ερευνητές και με δεδομένο ότι οι περισσότεροι λόγω ιδιοσυγκρασίας στην πενταετία επιζητούν την επιστροφή στη πατρίδα, γιατί δεν φέρνουμε το ερευνητικό τμήμα των ξένων πανεπιστημίων ή άλλων ιδρυμάτων στην Ελλάδα; Πως θα γίνει αυτό: Θα τους δοθούν δωρεάν οι κτηριακές εγκαταστάσεις( τόσα ΤΕΙ θα κλείσουν) και θα τους δοθεί πλήρη διοικητική αυτονομία με τον όρο το 80- 90% του προσωπικού θα είναι έλληνες. Βέβαια σκέφτηκα ότι και στο παρελθόν ίσως κάποιος είχε την ιδέα, αλλά πηγαίνοντας στον αρμόδιο υπουργό, και ζητώντας τους αυτός να έχει λόγο στο 50% των προσλήψεων , αυτοί σίγουρα το βαλαν στα πόδια, έφυγαν τρέχοντας… Ούτε ένας λοιπόν δεν θα προταθεί, θα έχουν πλήρη αυτονομία και θα πληρώνουν αξιοπρεπώς το ερευνητικό προσωπικό. Ποιος ο λόγος να ξενιτεύεται στο Κεντάκυ πχ για να δουλέψει. Όπως καταλαβαίνει κανείς θα υπάρξουν πολλές αντιδράσεις σε μια τέτοια πρόταση. Και σίγουρα θα υπάρξει αντίδραση στην πρόταση από το κατεστημένο, αλλά παράλληλα αν υλοποιηθεί ένα τέτοιο αναπτυξιακό πρόγραμμα θα αναγκασθούν και αυτοί να γίνουν ανταγωνιστικοί και παραγωγικοί, και θα τα καταφέρουν, απλώς είχαν μάθει αλλιώς. Ας πάει κάποιος στην κα Μέρκελ να το προτείνει και αν αρνηθεί ας καταλάβουμε τη θέση μας.