Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
Marinos
1. Δεν υπάρχει τιμωρία για τους επίορκους δημόσιους υπαλλήλους2. Δεν υπάρχει αξιολόγηση και αξιοκρατία3. Δεν υπάρχει ενιαίος φορέας πρόσληψης όλων των δημόσιων λειτουργών για όλες τις θέσεις μόνιμες και με σύμβαση (δήμοι, δημόσιοι φορείς, πανεπιστήμια)4. Δεν υπάρχει πόθεν έσχες για τους δημόσιους υπαλλήλους5. Δεν υπάρχει τρόπος καταγγελίας6. Δεν υπάρχει έλεγχος7. Δεν έχει οργανώσει το κράτος υπηρεσίες ηλεκτρονικά που να απαγορεύουν την συναλλαγήΒέβαια αν γίνουν τα παραπάνω δεν θα υπάρχει τρόπος επέμβασης ούτε των δημόσιων υπαλλήλων ούτε και των παραπάνω που διοικούν και αυτό μάλλον δεν βολεύει πολλούς από αυτούς που νομοθετούν. Γιατί όλα γίνονται, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση και όχι απλά να γίνονται διαβουλεύσεις για να γίνονται…
 
 
ιωάννης τσιωνάς
Θεωρώ ότι διαφεύγει της προσοχής πολλών σχολιαστών ότι το θέμα ακεραιότητα ακουμπά όλη την ελληνική κοινωνία και όχι μόνο στοχευμένο τμήμα της. Το θίγουν όσοι μιλούν για πολιτικούς διορισμούς και το ξεχνούν όσοι θεωρούν ότι η κατάργηση της μονιμότητας δε θα μετατρέψει του δημόσιους υπαλλήλους σε άβουλη ουρά της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας περισσότερο από ότι ισχύει σήμερα (γιατί ναι σήμερα ΔΕΝ είναι όλοι έτσι). Μέχρι να αλλάξουμε το πολιτισμικό μας επίπεδο μέσω της παιδείας (ποιας?), πρέπει να ασχοληθούμε με όλα τα φαινόμενα έλλειψης ακεραιότητας. Έτσι, ας λειτουργήσουν οι ανεξάρτητοι φορείς μεν, αλλά γιατί να μην ισχύει το πόθεν έσχες για ΟΛΟΥΣ τους πολίτες και όχι μόνο για τους «συνήθεις ύποπτους».
 
 
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΦΡΑΓΚΙΟΥΔΑΚΗΣ
Η λέξη «διαφθορά» έχει κακοποιηθεί βάναυσα τα τελευταία χρόνια.Σε πολλές υπηρεσίες το….γρηγορόσημο,βαφτίσθηκε διαφθορά , ενώ την παθογένεια αυτή, την εξέθρεψε η ίδια η διοίκηση,μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις τελούσε σε γνώση των προϊσταμένων.Όταν πάλι δεν θίγεται το δημόσιο συμφέρον(εφαρμόζονται πιστά οι νόμοι), αλλά πέφτουν μίζες επειδή οι συναλλασσόμενοι με την διοίκηση, θεωρούν ότι στην σημερινή εποχή , πρέπει να διαθέτουν υπό τύπον δώρων, κάποια χρηματικά ποσά για να τα έχουν καλά με τους υπαλλήλους και να μην ταλαιπωρούνται στις συναλλαγές τους, αυτό το εμπέδωσαν πλέον ως διαφθορά.Τον ηθικό ξεπεσμό των υπαλλήλων,τον μεταφράζουμε πλέον διαφθορά.Την πραγματική διαφθορά όμως ,την κρύβουμε πλέον και όλοι (πολίτες,πολιτικοί και διοίκηση),γιατί δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει κάτι προς την κατεύθυνση αυτή.Καθημερινά παραδείγματος χάριν, γίνονται καταπατήσεις δημοσίων εκτάσεων.Ο νόμος προβλέπει την διοικητική αποβολή των καταπατητών.Αν γίνει στατιστική ανάλυση στοιχείων,ούτε το 10% των περιπτώσεων αποβάλλονται. Όλοι κάνουν ότι δεν βλέπουν.Γέμισε η Ελλάδα αυθαίρετα και τελικά αναλογίζεται κανείς,ολόκληρη κρατική μηχανή δεν μπόρεσε να αναχαιτίσει το φαινόμενο των αυθαιρέτων? Κατσάβραχα,που μόνο σαύρες τα περπατούν, γίνονται αντικείμενο συμβολαιογραφικών συναλλαγών ως…. αγροτεμμάχια,το βλέπουν κοινοτάρχες, υπάλληλοι, δικαστές, συμβολαιογράφοι κ.ά και κανείς δεν είδε τίποτα. Η Πεντέλη , ένα από τα μεγαλύτερα βουνά της Αττικής, μεταβιβάσθηκε σταδιακά σε μερίδες ως αγροτεμμάχια.Άν αθροίσεις αυτά τα αγροτεμμάχια ,εκ του ασφαλούς οδηγείσαι στο συμπέρασμα ότι δεν πρόκειται για βουνό, αλλά για …πεδιάδα ή για μείζονα αγροτική περιφέρεια. Κακά τα ψέματα,όλοι σχεδόν οι Έλληνες τελούν πλέον σε σύγχυση του τι είναι διαφθορά.Θα επιχειρήσω λοιπόν εγώ να παρουσιάσω ορισμένες ενδιαφέρουσες πλευρές της. (συνεχίζεται)