Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
ΧΑΙΜ ΚΟΕΝ
Κάθε νέα επιχείρηση βασίζεται σε αντικειμενικά (στατιστικά, οικονομικά κτλ) δεδομένα. Χωρίς αυτά δεν μπορεί ο νέος επιχειρηματίας να εκπονήσει ένα αξιόπιστο business plan μέσα σε ένα μεταβαλλόμενο και απαιτητικό οικονομικό περιβάλλον. Δυστυχώς οι στατιστικές υπηρεσίες της χώρας υστερούν σε παραγωγή στοιχείων που είναι χρήσιμα στους επενδυτές. Οι ίδιοι θα πρέπει να βρούν τα αναγκαία στοιχεία, αποσπασματικά και για ίδια χρήση, ενώ αυτά θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν και σε άλλη επένδυση αν το κράτος φρόντιζε να τα παράγει για κοινό ώφελος. Παραδειγματικά αναφέρω: Ανεμολογικά στοιχεία (πυκνό δίκτυο αυτοματοποιημένων σταθμών), ιατρικά στοιχεία (πχ πλήθος και είδος εγχειρήσεων ανά φύλο, ηλικία κτλ), υδρολογικά στοιχεία (υπόγεια ύδατα, μόλυνση κτλ), τουριστικά στοιχεία (πχ κατάσταση μαρινών, λιμένων κτλ), ωκεανογραφικά στοιχεία (κύματα, ρεύματα, κτλ), σεισμολογικά στοιχεία (μικροζωνικοί χάρτες), εμπορικά στοιχεία, γεω-κτηνοτροφικά στοιχεία κτλ. Χωρίς τα παραπάνω δεν μπορεί να γίνει ανάπτυξη. Αλλά τούτο σχετίζεται με προηγούμενη επιστημονική γνώση των αναγκών για στοιχεία. Αυτή η γνώση απουσιάζει.Το κράτος θα πρέπει να παρέχει αυτή την βασική γνώση σε συνεργασία με την Ακαδημία. Χωρίς αυτή την γνώση που θα παράγει στοιχεία δεν θα είναι αποτελεσματική κάθε προσπάθεια start-up. Επιπροσθέτως ας διδαχτούμε ότι μπορούμε από ήδη επιτυχημένες προσπάθειες, όπως: 1)http://www.youtube.com/watch?v=-EQliG9Wsdo2)http://en.wikipedia.org/wiki/Start-up_Nation3)http://vimeo.com/24746446Όλα τα παραπάνω χρειάζονται ισχυρή Ακαδημία. Το κράτος θα πρέπει να επενδύση βαθειά στην Ανώτερη παιδεία, η οποία στον σημερινό κόσμο της γνώσης ισούται με Τράπεζα και θα αποδόσει άμεσα καρπούς.
 
 
Ιωάννης Βιδάκης
Τα φορολογικά στοιχεία ΟΛΩΝ των αιρετών και αυτών που ασκούν πάσα μορφή εξουσίας σε ανώτερο και ανώτατο επίπεδο πρέπει να είναι ανοικτά και προσβάσιμα σε ΟΛΟΥΣ με πληκτρολόγηση του ονόματός τους.Επίσης προσβάσιμα να είναι και τα κάθε λογής πρόστιμα που επιβάλλονται σε επιχειρήσεις (δημόσια υγεία, αθέμιτο ανταγωνισμό, αισχροκέρδεια, φορολογικές παραβάσεις, κοκ)καθώς και το στάδιο που βρίσκονται.
 
 
Γιάννης Κεμανίδης
Έχω τη γνώμη ότι τα φορολογικά στοιχεία ΟΛΩΝ τνω πολιτών πρέπει να είναι ανοιχτά και προσβάσιμα σε ΟΛΟΥΣ! Γιατί όχι; Ποιοι τρομάζουν σε κάτι τέτοιο; Δείτε το παράδειγμα της Νορβηγίας: Οι φορολογικές δηλώσεις του τελευταίου κλητήρα και … του βασιλιά τους είναι προσβάσιμες με απλή πληκτρολόγηση του ονόματός τους σε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες! Μπορεί έτσι να υπάρχει φοροκλοπή και «μαύρο χρήμα»;Πριν από ένα χρόνο μου έκανε μήνυση και αγωγή ο γνωστός «εργατολόγος», Χρήστος Νικολουτσόπουλος, επειδή έγραψα γι αυτόν ότι εκμεταλλεύεται τις καθαρίστριες των σχολείων απαιτώντας από κάθε μια χίλια περίπου ευρώ (και) με αγωγές, επειδή δήθεν συνέβαλε στη μονιμοποίησή τους στο δημόσιο. Μου ζητούσε ως αποζημίωση για «ηθική βλάβη» 300.000 ευρώ!Εγώ ισχυριζόμουν ότι έχει βγάλει περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ, «μαύρα τα περισσότερα απ’ αυτά». Ζήτησα απ’ τον υφυπουργό οικονομικών, (Σαχινίδης), να ελεγχθούν οι φορολογικές του δηλώσεις των τελευταίων δέκα χρόνων και να μου γνωστοποιηθούν. Αποτέλεσμα μηδέν!Για ποια «διαφάνεια» μιλάτε; Δεν υπάρχει πολιτική βούληση για κάτι τέτοιο, επειδή πολλοί έχουν … πολλά να κρύψουν.Ο «αντίλογος» περί «προσωπικών δεδομένων» είναι προσχηματικός: Κανείς δεν ενδιαφέρεται να μάθει για τις «κρυφές σχέσεις και τα πάθη» κανενός. Για τις «δημόσιες» σχέσεις, όπως οι φορολογικές υποχρεώσεις και η τήρηση της νομιμότητας δικαιούνται να γνωρίζουν όλοι.