Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
Γιάννης Κεμανίδης
Έχω τη γνώμη ότι τα φορολογικά στοιχεία ΟΛΩΝ τνω πολιτών πρέπει να είναι ανοιχτά και προσβάσιμα σε ΟΛΟΥΣ! Γιατί όχι; Ποιοι τρομάζουν σε κάτι τέτοιο; Δείτε το παράδειγμα της Νορβηγίας: Οι φορολογικές δηλώσεις του τελευταίου κλητήρα και … του βασιλιά τους είναι προσβάσιμες με απλή πληκτρολόγηση του ονόματός τους σε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες! Μπορεί έτσι να υπάρχει φοροκλοπή και «μαύρο χρήμα»;Πριν από ένα χρόνο μου έκανε μήνυση και αγωγή ο γνωστός «εργατολόγος», Χρήστος Νικολουτσόπουλος, επειδή έγραψα γι αυτόν ότι εκμεταλλεύεται τις καθαρίστριες των σχολείων απαιτώντας από κάθε μια χίλια περίπου ευρώ (και) με αγωγές, επειδή δήθεν συνέβαλε στη μονιμοποίησή τους στο δημόσιο. Μου ζητούσε ως αποζημίωση για «ηθική βλάβη» 300.000 ευρώ!Εγώ ισχυριζόμουν ότι έχει βγάλει περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ, «μαύρα τα περισσότερα απ’ αυτά». Ζήτησα απ’ τον υφυπουργό οικονομικών, (Σαχινίδης), να ελεγχθούν οι φορολογικές του δηλώσεις των τελευταίων δέκα χρόνων και να μου γνωστοποιηθούν. Αποτέλεσμα μηδέν!Για ποια «διαφάνεια» μιλάτε; Δεν υπάρχει πολιτική βούληση για κάτι τέτοιο, επειδή πολλοί έχουν … πολλά να κρύψουν.Ο «αντίλογος» περί «προσωπικών δεδομένων» είναι προσχηματικός: Κανείς δεν ενδιαφέρεται να μάθει για τις «κρυφές σχέσεις και τα πάθη» κανενός. Για τις «δημόσιες» σχέσεις, όπως οι φορολογικές υποχρεώσεις και η τήρηση της νομιμότητας δικαιούνται να γνωρίζουν όλοι.
 
 
Ιωάννης Βιδάκης
Τα φορολογικά στοιχεία ΟΛΩΝ των αιρετών και αυτών που ασκούν πάσα μορφή εξουσίας σε ανώτερο και ανώτατο επίπεδο πρέπει να είναι ανοικτά και προσβάσιμα σε ΟΛΟΥΣ με πληκτρολόγηση του ονόματός τους.Επίσης προσβάσιμα να είναι και τα κάθε λογής πρόστιμα που επιβάλλονται σε επιχειρήσεις (δημόσια υγεία, αθέμιτο ανταγωνισμό, αισχροκέρδεια, φορολογικές παραβάσεις, κοκ)καθώς και το στάδιο που βρίσκονται.
 
 
ΙΩΑΝΝΗΣ
ΟΛΑ, ΟΛΩΝ, ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ.
 
 
Ζωή Δαμολή
Τα φορολογικά στοιχεία ΟΛΩΝ των πολιτών πρέπει να είναι ανοικτά και προσβάσιμα σε ΟΛΟΥΣ με πληκτρολόγηση του ονόματός τους(διεύθυνση και επάγγελμα συμπληρωματικά) Η πρόσβαση να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μαθαίνει και ο άλλος ποιος ψάχνει γι’αυτόν.Να καταργηθεί ο Νόμος που λέει ότι όταν κάποιος κάνει χρήση σε κάτι γίνεται ιδιοκτήτης του μετά από χρόνια. Η ιδιοκτησία να αποδεικνύεται με έγγραφα και όχι με ψευδομάρτυρες. Είναι δυνατόν να παρουσιάζει κάποιος τίτλους και το δικαστήριο να παραχωρεί γη σε σε κάποιον που έκανε χρήση εν γνώσει(εδώ να τονίσω την άρνηση των καταπατητών να υπογράψουν έστω και ιδιόχειρη μίσθωση ή την ικανότητα να εξαπατούν υποστηρίζοντας ότι κρατούν το λόγο τους για τους οποίους αξίζει περισσότερο από τα γραπτά… ναι γίνονται αυτά και το 2012) ή εν αγνοία του ιδιοκτήτη όταν οι συνθήκες δεν του επιτρέπουν να παρακολουθεί την περιουσία του; Πόση ιδιωτική ή δημόσια περιουσία έχει καταπατηθεί με αυτόν το Νόμο; Είναι δυνατόν η Δικαιοσύνη να επιβραβεύει τον παράνομο καταπατητή; Και γιατί δεν έχει το δικαίωμα ο ιδιοκτήτης να αφήνει την περιουσία του ακαλλιέργητη ή ανεκμετάλευτη αφόυ του ανήκει και να αποφασίζει ο ίδιος πότε και αν και τι θα την κάνει; Γιατί θα πρέπει να καραδοκεί κάποιος να την καταπατήσει; Αν θέλει κάτι ας βρει να αγοράσει.