Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
Giorgos
Η δημοκρατία στην E-στελέχωση περιορίζεται στη δυνατότητα υποβολής υποψηφιότητας.Από κει και πέρα τα είδαμε τα αποτελέσματα…κομματισμός και ξερό ψωμί.Αν θέλετε να κάνετε δημοκρατική τη διαδικασία τυποποιήστε ηλεκτρονικά τις φόρμες υποβολής με θεσμοθέτηση αντικειμενικών κριτηρίων αξιολόγησης για να γνωρίζεις άμεσα τη βαθμολογία σου και μετά βλέπουμε.
 
 
Γιάννης Κεμανίδης
Έχω τη γνώμη ότι τα φορολογικά στοιχεία ΟΛΩΝ τνω πολιτών πρέπει να είναι ανοιχτά και προσβάσιμα σε ΟΛΟΥΣ! Γιατί όχι; Ποιοι τρομάζουν σε κάτι τέτοιο; Δείτε το παράδειγμα της Νορβηγίας: Οι φορολογικές δηλώσεις του τελευταίου κλητήρα και … του βασιλιά τους είναι προσβάσιμες με απλή πληκτρολόγηση του ονόματός τους σε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες! Μπορεί έτσι να υπάρχει φοροκλοπή και «μαύρο χρήμα»;Πριν από ένα χρόνο μου έκανε μήνυση και αγωγή ο γνωστός «εργατολόγος», Χρήστος Νικολουτσόπουλος, επειδή έγραψα γι αυτόν ότι εκμεταλλεύεται τις καθαρίστριες των σχολείων απαιτώντας από κάθε μια χίλια περίπου ευρώ (και) με αγωγές, επειδή δήθεν συνέβαλε στη μονιμοποίησή τους στο δημόσιο. Μου ζητούσε ως αποζημίωση για «ηθική βλάβη» 300.000 ευρώ!Εγώ ισχυριζόμουν ότι έχει βγάλει περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ, «μαύρα τα περισσότερα απ’ αυτά». Ζήτησα απ’ τον υφυπουργό οικονομικών, (Σαχινίδης), να ελεγχθούν οι φορολογικές του δηλώσεις των τελευταίων δέκα χρόνων και να μου γνωστοποιηθούν. Αποτέλεσμα μηδέν!Για ποια «διαφάνεια» μιλάτε; Δεν υπάρχει πολιτική βούληση για κάτι τέτοιο, επειδή πολλοί έχουν … πολλά να κρύψουν.Ο «αντίλογος» περί «προσωπικών δεδομένων» είναι προσχηματικός: Κανείς δεν ενδιαφέρεται να μάθει για τις «κρυφές σχέσεις και τα πάθη» κανενός. Για τις «δημόσιες» σχέσεις, όπως οι φορολογικές υποχρεώσεις και η τήρηση της νομιμότητας δικαιούνται να γνωρίζουν όλοι.
 
 
thanassis
Οι δικαιούχοι είναι δημόσιοι ή ιδιωτικοί οργανισμοί, φορείς ή επιχειρήσεις αρμόδιοι για την έναρξη ή την έναρξη και υλοποίηση πράξεων. Στα πλαίσια των καθεστώτων ενίσχυσης δυνάμει του άρθρου 87 της Συνθήκης, οι δικαιούχοι είναι δημόσιες ή ιδιωτικές επιχειρήσεις που εκτελούν μεμονωμένο έργο και λαμβάνουν δημόσια ενίσχυση. Αυτό αφορά τα ΕΣΠΑ, δεν γνωρίζω πολλά αλλά διερωτώμαι πχ αν ένα τμήμα πανεπιστημίου δώσει τον τακτικό προυπολογισμό ενός έτους πχ 100.000 ευρώ για συμμετοχή πχ 15% και εφόσον κατ’ ουσίαν αποτελούν οι τακτικές πιστώσεις ζεστό χρήμα, γιατί να μην το κάνει μια ακαδημαική μονάδα, αφού έτσι θα απαλλαγεί για μια πενταετία το κράτος; Φυσικά αυτό θέλει προυποθέσεις αλλά καταλάβατε την γενική ιδέα….