Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
ΞΕΝΟΦΩΝ ΓΙΟΚΑΡΗΣ
Συμπληρωματικά να μοιραστώ ακόμα μια σκέψη μου.Δεν είναι δίκαιο και ηθικό να αξιολογηθούν οι συμμετοχή των Υπαλλήλων σε μη μοριοδοτούμενες εκπαιδεύσεις;Για παράδειγμα η συμμετοχή σε επιστημονικά Συνέδρια, Ημερίδες, Σεμινάρια, εκπαιδεύσεις σε εταιρίες κλπ.
 
 
ΔΑΝΑΗ
ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΘΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΕΝΑΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΣΩΣΤΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΤΟΥ Η ΟΙ ΑΝΑΔΟΧΗ ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΗ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ. ΠΩΣ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΕΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΦΟΡΤΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΠΟΛΛΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΣΠΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΤΕΘΕΙ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΠΑΛΙ ΛΟΓΟΥΣ. ΠΩΣ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΕΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΛΕΨΕΙ ΕΡΓΑ ΕΚΑΤΟΜ.ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΛΟΓΩ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ?
 
 
ΕΙΡΗΝΗ
Ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος, προκειμένου να αισθανθούν και οι ίδιοι οι υπάλληλοι πως ακολουθούνται ορθές και δίκαιες πρακτικές κατά την αξιολόγηση τους, είναι να χτυπηθεί το κακό στην ρίζα του…Να ξεκινήσουν οι αξιολογήσεις,αλλά κυρίως οι απομακρύνσεις από τους δημοσίους υπαλλήλους που «τρύπωσαν»στο δημόσιο,με τους γνωστούς πελατειακούς,ρουσφετολογικούς τρόπους…Εν ενεργεία υπάλληλοι να παραμείνουν όσοι αξιολογήθηκαν και διορίστηκαν μέσω ΑΣΕΠ…Έτσι μπαίνει τέλος στην καχυποψία τόσο των υπαλλήλων,όσο και των πολιτών,που είναι και οι άμεσοι εργοδότες τους,αλλά θα σταματήσει και αυτή η πληγή του ρουσφετιού που έχει εξευτελίσει και απαξιώσει το πολιτικό προσωπικό της χώρας.