Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
tp
δεν αρκει να εχει σπουδασει κανεις γιατρος-μηχανικος κλπ πρεπει να δειχνει καθε μερα με τη δουλεια του οτι ειναι καλος αυτο σημαινει αξιολογηση
 
 
tp
εχει ιδιετερη σημασια ο εργαζομενος στο δημοσιο να κρινεται οπως αυτος του ιδιωτικου τομεα. δηλαδη περα απο πτυχια και ΑΣΕΠ τι μπορει να κανει ποιο ειναι το αποτελεσμα της δουλειας του .Αυτο ενδειαφερει γιατι για αυτο πληρωνεται.
 
 
tp
Η διοικητικη ικανοτητα η συμπεριφορα και η αποδοση εχουν καμια σχεση με τον τροπο διορισμου?Οσοι διορισθηκαν μεσω ΑΣΕΠ ειναι εξ ορισμου και καλοι υπαλληλοι? Ολοι ξερουμε οτι δεν ειναι ετσι.Κριτηρια θα πρεπει να ειναι τα τυπικα αλλα κυριως τα ουσιαστικα προσοντα του καθε υπαλληλου (δηλαδη τι μπορει να κανει)και φυσικα η συμπεριφορα του προς ολους.Αξιολογηση υπαρχει και σημερα με τα γνωστα αποτελεσματα αλλα πολυ φοβαμαι οτι η νεα θα ειναι χειροτερη γιατι για να κανεις ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ πρεπει να το θελεις.
 
 
Κωνσταντίνος
Η αξιολόγηση πρέπει να γίνει με κάθε τρόπο, αποφεύγοντας τη γνώμη των Προϊσταμενών Τμημάτων, Δ/νσεων, Γενικών Δ/νσεων μήλων είναι δεδομένες και μάλιστα το μοναδικό ρουσφέτι που έχει απομε ινει στους πολιτικούς είναι μια τοποθέτηση σε «καλή» υπηρεσία, μια τοποθέτηση σε θέση ευθύνης, όπως π.χ. Δ/ντης.ΑΚΡΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΠΑΥΣΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΟΡΙΣΜΟΥ ΥΠΑΛΛΗΏΝ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΜΕ ΑΝΑΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΕΚΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΣΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!Η αξιολογηση πρπει να γινει απο εξωτερικους αξιολογητες και φυσικα πρεπει να ληφθουν υποψη ολα τα προσοντα, οπως προ¨υπηρεσια στον ιδιωτικό τομέα, πτυχία και μεταπτυχιακά και τέλος ο τρόπος εισαγωγής στο δημόσιο. Άλλο να σε έβαλες ένας πολιτκός σε ένα βράδι και άλλο να έχεις πληρώσει φροντηστήρια και να προσπαθείς μήνες και χρόνια για να προσληφθείς σε μαι δουλειά. Δείτε πως δουλεύουν οι μεγάλες εταιρείες. Πως γίνονται οι προσλήψεις; Με μέσω χωρίς να ανταποκρίνονται οι υπάλληλοι στις ανάγκες τις εταιρείας που πρόκειται να δουλέψουν; Δεν διαγωνίζονται για να καταλάβουν μια θέση εργασίας; Δεν πρέπει να κριθούν το ίδιο αυτοί που κόπιασαν για να μπουν με αυτούς μπου μπήκαν απο το παράθυρο!!!Σε κάθε περίπτωση όμως κανείς δεν πρέπει να απολυθεί και φυσικά αυτό που φοβόμαστε όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι η προσχηματική αξιολόγηση, η οποία θα οδηγήσει και στην απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων, πολύ περισσότερων απο αυτούς που ζητάει η τρόικα!
 
 
παναγιωτης τσογκας
υπαρχουν κατηγοριες υπαλληλων που η αποδοση τους εχει σχεση με αλλους παραγοντες.πχ. τεχνικοι που εργαζονται σε επισκευαστικα συνεργεια μπορουν να εχουν υψηλη αποδοση εαν η υπηρεσια τους χορηγει τα καταλληλα εργαλεια και ανταλλακτικα αμεσως.Εαν αυτο δεν συμβαινει πως θα κρινονται.