Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
Σταθης
Η αξιολογηση για να ειναι το δυνατον αντικειμενικη θα πρεπει να αναφερεται σε πολυ συγκεκριμμενα κριτηρια βαθμολογησης.Ειδικοτερα θα ηταν καλυτερα να εξειδικευθει αρχικα το εντυπο για καθε κατηγορια εργαζομενων με βαση τον φορτο εργασιας που παρουσιαζει η θεση του υπαλληλου ειτε λογω ειδικοτητας ειτε λογω τοπου ασκησης των καθηκοντων.Αλλη βαρυτητα θα εχει στην συνολικη βαθμολογια (συντελεστη) αυτου που ειναι σε μια κεντρικη υπηρεσια με εκατονταδες αιτηματα ή γενικοτερα θεματα απασχολησης και αλλη βαρυτητα σε μια επαρχιακη απομερη υπηρεσια.Το να αξιολογηθει επειδη δοκιμασθηκεεπιτυχως ή οχι σε τομεα ευθυνης αλλο απο την οργανικη του θεση και ειδικοτητα οπου εξ αναγκης δοκιμασθηκε μονο στα θετικα πρεπει να προσμετραται και οχι επειδη καποιος δεν αξιοποιηθηκε αλλου να βαρυνεται αρνητικα στη βαθμολογια του.Η πειθαρχικοτητα του υπαλληλου για να προσμετρηθει θα πρεπει να αλλαξει η αντιληψη των δημοσιων υπαλληλων για τη γενικοτερη εννοια.Οσον αφορα τις σπουδες και τις γενικες-ειδικες γνωσεις θα πρεπει τεκμηριο να τεθει η σχεση της θεσης του υπαλληλου με το-τα πτυχια και γνωσεις του.Παρατηρηθηκε ηδη το φαινομενο χημικοι λ.χ. να ειναι προισταμενοι μοναδων που καμμια σχεση δεν εχουν με το πτυχιο και αλλοι με πτυχιο μαθηματικου ή φιλολογου να απασχολουνται σε δικαστικες αρχες ή οικονομικες εφοριες αντιστοιχα,για να μην πουμε για τους πλειστους οσους πτυχιουχους μη ιατρικων ειδικοτητων που εργαζονται σε νοσοκομεια.Οι ασθενειες του προσωπικου θα πρεπει επισης να βαρυνουν με καποιο εξτρα βαθμο απο τον οποιο θα αφαιρουνται αναλογοι πονοι για καθε μερα απουσιας.Ομοιως να λειτουργει ποιντ συστεμ και σε πειθαρχικες ποινες.Γενικοτερα με ποιντ συστεμ σε καθε βαθμολογια επι μερους εργασιας ή προσοντων θα μπορουσε να επιτευχθει σχεδον το πιο ακεραιο συστημα αξιολογησης.Η εμφανιση επισης του υπαλληλου και η επιμελεια ιδιως για την παρουσια του.Βεβαια για να προκυψει αντικειμενικη αξιολογηση πρεπει αντικειμενικα να καταμεριζεται η εργασια.Σιγουρα πολυ δυσκολα στην αρχη θα ειναιμε πολλα λαθη.Αρχη και δυσκολη.
 
 
Chrysovalantis
Τα τελευταία χρόνια το μόνο αδιάβλητο σύστημα αποδείχτηκε ότι είναι το ΑΣΕΠ. Μοριοδότηση στους υπαλλήλους που κατάφεραν να μπουν στο Δημόσιο τομέα μέσω ΑΣΕΠ και παράλληλα αυξημένη μοριοδότηση σε πτυχία, ξένες γλώσσες, κτλ. Μετρήσιμα και αντικειμενικά κριτήρια αξιολόγησης. Όσον αφορά την εμπειρία, αυτή αποκτάται με τον καιρό, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και την υπευθυνότητα του καθενός και δεν μπορεί να μετρηθεί 100% αντικειμενικά.
 
 
giannis
Δημιουργία συστήματος αξιολόγησης σε πρότυπα ISO.Δηλαδή, θέσπιση αντικειμενικών κριτηρίων που δεν θα επιδέχονται οποιαδήποτε παρερμήνευση.Για παράδειγμα:1. Ο αριθμός ημερών απουσίας υπαλλήλου από την υπηρεσία του.2. Η επίδοση του υπαλλήλου σε σχέση με τον μέσο όρο επίδοσης συναδέρφων του στην υπηρεσία (όπως πλήθος ατομών που εξυπηρετήθηκαν, αριθμός επίσημων παραπόνων, κτλ).3. Το πλήθος των αρμοδιοτήτων που αναλαμβάνει σε σχέση με το μέσο όρο του πλήθους αρμοδιοτήτων που άχουν αναλάβει συνάδελφοι του στην υπηρεσία (φυσικά με συντελεστές βάρους για κάθε μία αρμοδιότητα). Η όλη μελέτη και επιλογή του τελικού συστήματος να γίνει από επιστημονική ομάδα που εξειδικεύεται σε πρότυπα πιστοποίησης και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να γίνει από εταιρίες του εξωτερικού…