Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
ΓΠΠ
Επειδή στο Δημόσιο εδώ και δεκαετίες οι θέσεις ευθύνης αφορούν «παρεάκια» που τις μοιράζουν, πρέπει να προηγηθεί κάποιο έιδος εξέτασης που θα ορίζει τους αξιολογητές και από την οποία δεν μπορεί να εξαιρεθεί κανένας. Μόνο αν οι πρώτοι αξιολογητές βγουν με διαφανείς διαδικασίες, τέτοιες που δεν θα δίνουν το δικαίωμα σε κάποιον να τις αμφισβητήσει, θα μπορέσει να προχωρήσει η διαδικασία με επιτυχία. Αν έχουμε από πριν φωτογραφήσει τα προσόντα των υποψηφίων με τους γνωστούς αποκλεισμούς (δες τα αίσχη στις επιλογές στελεχών εκπαίδευσης και θα καταλάβεις), τίποτε δεν θα προχωρήσει.
 
 
Δέσποινα Γούργαρη
Τα κριτήρια αξιολόγησης θα πρέπει να χωρίζονται σε γενικά και ειδικά. Στα γενικά κριτήρια – και πριν φτάσουμε στα ειδικά κατά περίπτωση – πίστευω ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αξιολογηθεί ο κάθε εργαζόμενος σε «γενικές γνώσεις» όπως Ελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά, Ιστορία και Γεωγραφία, καθώς και να ελεγχθεί η ψυχική του υγεία, όπως και ο δείκτης ευφυίας του. Θα πρέπει, επίσης, να δοθεί στους υπαλλήλους να αναδείξουν και άλλες γνώσεις που τυχόν έχουν και που είναι άσχετες προς τη θέση και το αντικείμενο εργασίας τους και ταυτόχρονα να τους δοθεί η δυνατότητα να μεταταχθούν σε θέσεις σχετικές με τις γνώσεις αυτές, ώστε να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
 
 
Β. Γογγολίδης
1) Το επιχειρησιακό σχέδιο ενός φορέα θα πρέπει να είναι δεσμευτικό για τον πολιτικό προϊστάμενο του φορέα και να μην αλλάζει σε πιθανή αλλαγή του πολιτικού προϊσταμένου, καθιστώντας τις συμβάσεις απόδοσης ουτοπικές. Αυτό δεν διασφαλίζεται στην παράγραφο 5, «Tο επιχειρησιακό σχέδιο υποβάλλεται προς έγκριση στον οικείο Υπουργό… και περιβάλλεται τον τύπο υπουργικής απόφασης..», δεδομένου ότι η έκδοση μιας νέας υπουργικής απόφασης είναι σχετικά εύκολη διαδικασία, ειδικά όταν ένας γενικός γραμματέας είναι της προτίμησης κάποιου υπουργού.2) Εάν πρόκειται να εφαρμόσουμε την μεθοδολογία Balanced Scorecard, θα πρέπει να εξεταστεί, βάσει των ικανοτήτων των υπαλλήλων, με ποιον τρόπο αυτοί μπορούν να συνεισφέρουν στην επίτευξη των γενικότερων στόχων που έχουν τεθεί και πως μετριάται η συνεισφορά τους στους γενικότερους στόχους.
 
 
Νίκος Παπαδιονυσίου
Πολύ σωστή η αρχή αξιολόγησης. Επιτέλους!Πρέπει όμως ν’ αποκλειστεί κάθε συμμετοχή στις ομάδες αξιολόγησης κομματικών συνδικαλιστών των οποίων την ποιότητα έχουμε μάθει από χρόνια «εκ των ένδω», όχι μόνο με τα τελευταία γνωστά τους κατορθώματα. Με την ίδια λογική πρέπει να εξαιρεθεί συμμετοχή υπαλλήλων, προϊσταμένων, διευθυντών, κλπ, γαλουχημένων στη γνωστή αποδεδειγμένη νοοτροπία και ποιότητα του μέγιστου του σημερινού Ελληνικού Δημοσίου. Τί απομένει;. Τίποτε άλλο από το ότι οι αξιολογήσεις για αρκετά χρόνια, μέχρι να διαμορφωθεί μια νέα γενιά υπαλλήλων κάθε βαθμού, να γίνουν από εξωτερικούς συμβούλους, ελληνικές καθαρά εταιρίες διοίκησης επιχειρήσεων, που υπάρχουν, με δικαίωμα ενδοϋπηρεσιακού veto για το θέμα. Διαφορετικά τα πάντα θα διαμορφωθούν με το ποιο κόμμα θ’ ασκεί διακυβέρνηση, ποιοι συνδικαλιστές κάνουν συνδιοίκηση, πια κομματικά όργανα έχουν προωθηθεί. Δηλαδή χειρότερα απ’ ότι συμβαίνει σήμερα με την αρχαιότητα ή σχεδόν.
 
 
ΧΡΗΣΤΟΣ
Καλησπερα.Συμφωνω στο να κρινουν και να αξιολογουν οι προισταμενοι του καθε τμηματος τους υφισταμενους τους.. Αλλα δεν θα πρεπει να αξιολογηθουν και αυτοι με την σειρα τους αφου συνηθως αυτες οι θεσεις καλυβονται με ρουσφετολογια και για αν αποκλιθουν φαινομενα <>;Με εκτιμηση