Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
ΔΗΜΗΤΗΣ
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ. ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΛΑΛΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ ΑΜΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΝΟ. ΟΛΟΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΑΣΕΠ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ .ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΠΗΚΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΑΥΛΑΚΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ , ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ Δ.Υ. – ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ (ΣΤΟΧΟΙ-ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΣΙΑ) ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΜΗΝ ΓΕΛΙΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΧ Η/Υ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΕΛΠΙΖΩ ΤΟ ΝΕΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ Δ.Υ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΜΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΜΠΡΟΣ, ΓΙΑΤΙ Σ΄ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ Ο Δ. ΤΟΜΕΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ.
 
 
ΔΗΜΗΤΡΑ
Μέχρι σήμερα, η μόνη θεσμοθετημένη αρχή που εγγυάται τη διαφανή διεξαγωγή των προσλήψεων στο δημόσιο είναι ο ΑΣΕΠ. Τόσο μέσω των διαγωνισμών με μοριοδότηση όσο και μέσω αξιοκρατικών και αδιάβλητων γραπτών διαγωνισμών.Θα πρέπει λοιπόν να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη ο τρόπος πρόσληψης, εκτός από τα κριτήρια μόρφωσης και αποδοτικότητας.Σαφώς και κάποιος που προσελήφθη με αδιαφανείς διαδικασίες μπορεί να εργάζεται σκληρά, αλλά αυτό που έχει οδηγήσει τη χώρα σε αυτή την κατάσταση είναι η νοοτροπία της αδιαφάνειας και της εξυπηρέτησης του ατομικού συμφέροντος. Η νοοτροπία αυτή πρέπει να εξαλειφθεί, για να πάμε μπροστά. Να μάθουμε πως πρέπει να σεβόμαστε και την προσπάθεια του άλλου, που δεν είναι πολιτικά προσκείμενος και πως πρέπει να διαγωνιζόμαστε επί ίσοις όροις και να αξιολογούμαστε.
 
 
Δηλητηριώδης
Αξιολόγηση αντιστρόφως!!!Πρώτα οι απλοί υπάλληλοι θα αξιολογήσουν τους κορυφαίους στην πυραμίδα αξιολογητές ως προς την ικανότητά τους να αξιολογούν. Οι ικανότεροι από αντικειμενική πλέον άποψη θα αξιολογήσουν τους αμέσως κατώτερους κ.ο.κ.