Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
ΚΑΝΕΛΛΑ
Πόσο ψύχραιμος μπορεί να είναι ένας υπάλληλος που φορτώνεται συνέχεια με δουλειά / η και με προβληματικές υποθέσεις μέχρι τελικής πτώσεως, έναντι κάποιων άλλων, που λόγω ενδουπηρεσιακών προτιμήσεων των προισταμένων του «χρεώνεται» με τα λιγότερα δυνατά καθήκοντα, με αποτέλεσμα να δαπανά περισσότερο χρόνο στα τηλέφωνα , παρά στο να διεκπεραιώνει υποθέσεις; Εν κατακλείδι, όποιος λίγα κάνει, τόσο πιο λίγα παράπονα επισύρει, τόσο πιο λίγο εκτίθεται. Ο βαθμός «έκθεσης» στο κοινό , θα μετράται από κάποιον αξιολογητή;Οι κτιριακές εγκαταστάσεις θα αξιολογούνται; Ας πούμε ο συνωστισμός σε κάποιο γραφείο 10 υπαλλήλων, ενώ σε κάποια επίλεκτα γραφεία μόνο 2 έως τριών; (Μονο το κουδούνισμα του τηλεφώνου να ακούει κανείς επί οκταώρου, φθάνει για να «προκύψει» αντιπαραγωγικός.)
 
 
Κωστας
Πιστευω οτι η αξιολογηση θα ειναι και παλι για τα ματια του κοσμου.Εδω σε καποια υπουργεια δεν λαμβανεται υποψιν εαν ενας υπαλληλος του, με προσωπικο κοπο και εξοδα εχει φροντισει να βελτιωθει.Και παλι οι προτασεις απο διαφορους γινονται δεκτες. Πιστευω οτι και αυτο το μετρο θα ειναι για κακο των ανθρωπων και οχι για καλο των ικανων και εμμεσα των υπηρεσιων τους.
 
 
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
Με τι κριτήρια θα μετράται η απόδοση; Γιατί αν θα αρκεί απλά να βεβαιώσει ο εκάστοτε προϊστάμενος ότι επιτευχθηκαν οι στόχοι για μια ακόμη φορά οδηγούμαστε σε παταγώδη αποτυχία. Επίσης το ίδιο άδικο είναι να εξετάζεται η συνολική απόδοση ενός τμήματος διότι μπορεί ένα τμήμα να αποτελείται από δέκα υπαλλήλους και η απόδοση να προέρχεται από τους εξής τρεις, όσο υπερβολικό και αν σας φαίνεται.Αμερόληπτη εικόνα προέρχεται μόνο από τα ατομικά μηχανογραφικά στατιστικά του κάθε υπαλλήλου, αν δε μάλιστα καθιερωθεί και το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο θα είναι δυνατή και η παρακολούθηση του χρόνου διεκπεραίωσης των διοικητικών υποθέσεων
 
 
Βασίλης
Όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Έχω δεις ανθρώπους με δύο πτυχία και 3 μεταπτυχιακά να μην μπορούν να κάνουν στοιχειώδη πράγματα και ανθρώπους με απολυτήριο λυκείου να βγάζουν σπίθες.Δεν λέω ότι τα πτυχία και τα τυπικά προσόντα δεν σημαίνουν τίποτα. Κάθε άλλο σίγουρα ένας άνθρωπος που έχει φτάσει σ’ ένα ανώτερο επίπεδο εκπαίδευσης έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι καλός σε μια πνευματική εργασία.Παρόλα αυτά θα πρέπει ο καθένας να μπορεί να μετουσιώσει τα πτυχία που έχει ή δεν έχει σε πρακτικά αποτελέσματα. Για παράδειγμα όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι υποτίθεται ότι έχουν γνώσεις Η/Υ είτε με υπεύθυνη δήλωση είτε με κάποιο πιστοποιητικό. Άρα θα πρέπει άμεσα να σταματήσουμε να βλέπουμε γραφεία χωρίς υπολογιστή και όλοι να πρέπει να εργάζονται με πληροφοριακά συστήματα.Το αν ξέρει ή όχι θα φανεί στην πράξη και όχι σ’ ένα πιστοποιητικό ή μια εξέταση.Να γίνει το σύστημα ανταγωνιστικό. Σε μια υπηρεσία να υπάρχουν τουλάχιστον δύο υπάλληλοι που θα κάνουν την ίδια εργασία και να μετράται το αποτέλεσμα με τον ίδιο τρόπο. Αυτός με την καλύτερη επίδοση να παίρνει περισσότερα χρήματα. Για κάποιον με επίδοση κάτω από ένα όριο να υπάρχει το ενδεχόμενο ακόμα και της απόλυσης.Οι εξετάσεις δεν δείχνουν πόσο καλός είναι κάποιος στη δουλειά του. Η ίδια του η δουλειά το δείχνει!
 
 
Μηχανικός
Συμφωνώ με την αξιολόγηση των υπαλλήλων, θα πρέπει όμως να διασφαλιστεί ο αξιόπιστος και ο αντικειμενικός τρόπος αξιολόγησης, η αξιολόγηση να γίνεται με τρόπο που να μειώνει το δυνατόν περισσότερο τις οποίες «συμπάθειες – αντιπάθειες» προϊσταμένων προς υφισταμένους αλλά και ο επηρεασμός της αξιολόγησης από τους «αιρετούς». Ακόμα ειδικά για αυτούς που έχουν πετύχει με διαδικασίες ΑΣΕΠ και έχουν υψηλά τυπικά προσόντα (ΠΕ με μεταπτυχιακό ή διδακτορικό) το βρίσκω μη ουσιώδες να γίνεται αξιολόγηση των γνώσεων που έχει αποκτήσει ο υπάλληλος κατά την διάρκεια των σπουδών του, σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να γίνει από πλευράς του κράτους με δεδομένες τις γνώσεις-ικανότητες που έχουν αυτοί οι υπάλληλοι όσο το δυνατόν καλύτερη «εκμετάλλευση – αξιοποίηση» των υπαλλήλων,με την τοποθέτηση τους σε θέσεις ανάλογες των προσόντων τους. Όταν διορίστηκα ο τότε προϊστάμενος μου είχε πει ότι το δημόσιο είναι «ένα χωνευτήριο» δεν έχει σημασία ούτε τι έχεις τελειώσει ούτε πόσα πτυχία έχεις θα είσαι έρμαιο των διαθέσεων του εκάστοτε προϊσταμένου και «αιρετού άρχοντα» για το πως θα σε αξιοποιήσει στον φορέα που εργάζεσαι.